DeepWeb

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

rider666
Admiral

DeepWeb

OdgovorNapisal/-a rider666 » So Apr 12, 2014 13:53

Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » So Apr 12, 2014 14:15

Welcome to the real world....
Bos modro ali rdeco tableto?
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Apr 13, 2014 00:20

kaksne buce za pranje mozgan ovcam
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Apr 13, 2014 06:06

Malce razširim, kar je napisal Cibro:
  • Vse, kar je na internetu, je na strežnikih
  • Vsi strežniki imajo IP naslov, če hočejo sploh biti dostopni na itnernetu
  • Vsi IP naslovi so smotano berljivi, zato imajo v (takih ali drugačnih) kazalih 'bolj človeška imena' - od DNS (Domain Name Services) kazal do takih, ki jih 'sčaram' jaz
  • Od kazala do kazala (vseh možnih znanih tipov) in od naslova do naslova na njem 'hodijo' programi, ki zbirajo podatke za kazala, kot so na google iskalniku. Mogoče hodijo tudi od naslova do naslova čez ves IP naslovni prostor, čeprav je tega res veliko, ampak program se ne utrudi, samo elektriko žre in prostor rabi za shranjevanje rezultatov.

Google najde veliko več, kot običajno prikaže iskalcem - razen, če mu daš še kakšne parametre. Verjetno ni brez ozadja govorica, da je ameriška obveščevalna srenja sofinansirala google, google translate in podobne tehnologije prav zato, da se ji zgodi manj reči, v katere ne more pogledati.
Temna stran interneta obstaja, ampak je veliko manj skrita, kot tam piše. V bistvu lahko vzameš, da so pomemben del temne strani interneta prav ta kazala in državni (te ali one države) in podoben nadzor nad velikim delom prometa na internetu. Pri tem nas rešuje še bolj tesnega nadzora prav količina prometa in omejena procesna moč ter kakovost programov, ki naj bi to pregledovali.

V glavnem, če je po internetu nekaj dosegljivo, je dosegljivo tudi takim in najbolj na varnem si, če si predstavljaš, da je vse, kar napišeš - vključno z e-pošto - enakovredno dopisnici, katere vsebino mimogrede lahko vidi kdorkoli... Potem gre pa zgodba naprej, kako zaupno komunicirati na dopisnicah :wink:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Apr 14, 2014 08:59

Točno tako, če ga google najde je bolj slabo skrita stran:)
Pač še en "oddelek"
Se pa vedno skrivnostno sliši kot "the Dark side..."buuuu :shock: :lol:
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Po Apr 14, 2014 10:54

He, he... Deep web...

No jaz zgodbo nekoliko poznam z one čisto legalne, službene strani, ki govori o poslovnih in strokovnih bazah podatkov, skritih za firewalli in drugimi omejevalci dostopa. Pred cca 15 leti smo samo v 1 globalni firmi trdili, da imamo v bazah 15 x toliko podatkov, kot jih je javno dostopnih na celem netu...
Tudi to obstaja - le da številka niti približno ni več tako impresivna...
Hočem povedati, da ne gre le za kriminal - gre tudi za mnogo internih podatkov.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Apr 14, 2014 11:24

Dark web ali deep web, buče ali ne buče, tam lahko kupiš kakršno koli drogo, orožje, pedofilske slike itd., buč pa mislim da ne prodajajo :wink: in če se zadeva nahaja v EU, dobiš to preprosto domov po pošti. Velik procent droge danes potuje na tak način.

Ja, ena od teorij je ta, da so dark web ustanovile "tajne službe" za svoje potrebe in za nadzor dogajanja na posameznem področju. Ampak, kakor tajne službe delujejo, je kolateralna škoda prevelika.

Ko sem nekaj let nazaj prijavil zlorabo fake web shopa na policijo, naredil spletno stran, kjer sem objavil vse print screene spletne strani, ki se je med tem seveda preselila na drug naslov, jim posredoval mail korespondenco, podatke o banki in bančnem računu kriminalcev, policija ni naredila nič, ker kriminalisti niso razumeli, kaj jim pripovedujem ;) So, vsaj naši, stoletje za časom, tisti pa ki razumejo internet in digitalno dobo, pa v sistemu kot je, ne morejo narediti nič. SLO zveza potrošnikov je skupaj z EU zvezo odkrila storilca v nekaj urah, vendar ni mogla ukrepati, ker banke ščitijo svoje stranke. NLB mi je zaračunala posredovanje pri primeru 70€, zato da so mi po mesecu dni uradno sporočili, da prevarant noče vrniti denarja. :lol: :roll: :lol: :roll: :lol: :roll:

Torej, ne gre računat na kriminaliste in tajne službe, da bodo kaj naredile v zvezi z dark webom, ker se utapljajo v podatkih in birokraciji. To je obelodanil tudi Snowden, ko je izjavil, da se NSA utaplja v količini popolnoma nepomembnih podatkov, ki jih vsepovprek zbira na spletu in jih kopiči v enormnih bazah podatkov. Morda se bodo sem in tja hvalili, da so dobili kakšnega pedofila, kriminal pa se dogaja mimo njih in mimo vseh IPjev oz. s 1001 preusmeritvijo in zabrisom izvora.

Kriminal je 10 korakov pred pravosodjem!
Spletni kriminal je na pohodu :wink:

http://safe.si/novice/temna-plat-intern ... i-internet
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Po Apr 14, 2014 12:58

Zanimivo je da teh strani google in nobeden drugo nam poznan brskalnik ne odpre!
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Po Apr 14, 2014 16:10

Meni se ne zdi nič čudnega; tiste zadeve ki jih poznam sam - brez gesla in še kakšne avtorizacije se itak sploh ne da do njih.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov