Zanimivo!
http://www.kajkupiti.si/zanimivo/deepwe ... mmentsline
DeepWeb
Moderatorji: moderator2, moderator
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Malce razširim, kar je napisal Cibro:
V glavnem, če je po internetu nekaj dosegljivo, je dosegljivo tudi takim in najbolj na varnem si, če si predstavljaš, da je vse, kar napišeš - vključno z e-pošto - enakovredno dopisnici, katere vsebino mimogrede lahko vidi kdorkoli... Potem gre pa zgodba naprej, kako zaupno komunicirati na dopisnicah
- Vse, kar je na internetu, je na strežnikih
- Vsi strežniki imajo IP naslov, če hočejo sploh biti dostopni na itnernetu
- Vsi IP naslovi so smotano berljivi, zato imajo v (takih ali drugačnih) kazalih 'bolj človeška imena' - od DNS (Domain Name Services) kazal do takih, ki jih 'sčaram' jaz
- Od kazala do kazala (vseh možnih znanih tipov) in od naslova do naslova na njem 'hodijo' programi, ki zbirajo podatke za kazala, kot so na google iskalniku. Mogoče hodijo tudi od naslova do naslova čez ves IP naslovni prostor, čeprav je tega res veliko, ampak program se ne utrudi, samo elektriko žre in prostor rabi za shranjevanje rezultatov.
Google najde veliko več, kot običajno prikaže iskalcem - razen, če mu daš še kakšne parametre. Verjetno ni brez ozadja govorica, da je ameriška obveščevalna srenja sofinansirala google, google translate in podobne tehnologije prav zato, da se ji zgodi manj reči, v katere ne more pogledati.
V glavnem, če je po internetu nekaj dosegljivo, je dosegljivo tudi takim in najbolj na varnem si, če si predstavljaš, da je vse, kar napišeš - vključno z e-pošto - enakovredno dopisnici, katere vsebino mimogrede lahko vidi kdorkoli... Potem gre pa zgodba naprej, kako zaupno komunicirati na dopisnicah
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
He, he... Deep web...
No jaz zgodbo nekoliko poznam z one čisto legalne, službene strani, ki govori o poslovnih in strokovnih bazah podatkov, skritih za firewalli in drugimi omejevalci dostopa. Pred cca 15 leti smo samo v 1 globalni firmi trdili, da imamo v bazah 15 x toliko podatkov, kot jih je javno dostopnih na celem netu...
Tudi to obstaja - le da številka niti približno ni več tako impresivna...
Hočem povedati, da ne gre le za kriminal - gre tudi za mnogo internih podatkov.
No jaz zgodbo nekoliko poznam z one čisto legalne, službene strani, ki govori o poslovnih in strokovnih bazah podatkov, skritih za firewalli in drugimi omejevalci dostopa. Pred cca 15 leti smo samo v 1 globalni firmi trdili, da imamo v bazah 15 x toliko podatkov, kot jih je javno dostopnih na celem netu...
Tudi to obstaja - le da številka niti približno ni več tako impresivna...
Hočem povedati, da ne gre le za kriminal - gre tudi za mnogo internih podatkov.
Dark web ali deep web, buče ali ne buče, tam lahko kupiš kakršno koli drogo, orožje, pedofilske slike itd., buč pa mislim da ne prodajajo
in če se zadeva nahaja v EU, dobiš to preprosto domov po pošti. Velik procent droge danes potuje na tak način.
Ja, ena od teorij je ta, da so dark web ustanovile "tajne službe" za svoje potrebe in za nadzor dogajanja na posameznem področju. Ampak, kakor tajne službe delujejo, je kolateralna škoda prevelika.
Ko sem nekaj let nazaj prijavil zlorabo fake web shopa na policijo, naredil spletno stran, kjer sem objavil vse print screene spletne strani, ki se je med tem seveda preselila na drug naslov, jim posredoval mail korespondenco, podatke o banki in bančnem računu kriminalcev, policija ni naredila nič, ker kriminalisti niso razumeli, kaj jim pripovedujem
So, vsaj naši, stoletje za časom, tisti pa ki razumejo internet in digitalno dobo, pa v sistemu kot je, ne morejo narediti nič. SLO zveza potrošnikov je skupaj z EU zvezo odkrila storilca v nekaj urah, vendar ni mogla ukrepati, ker banke ščitijo svoje stranke. NLB mi je zaračunala posredovanje pri primeru 70€, zato da so mi po mesecu dni uradno sporočili, da prevarant noče vrniti denarja.
Torej, ne gre računat na kriminaliste in tajne službe, da bodo kaj naredile v zvezi z dark webom, ker se utapljajo v podatkih in birokraciji. To je obelodanil tudi Snowden, ko je izjavil, da se NSA utaplja v količini popolnoma nepomembnih podatkov, ki jih vsepovprek zbira na spletu in jih kopiči v enormnih bazah podatkov. Morda se bodo sem in tja hvalili, da so dobili kakšnega pedofila, kriminal pa se dogaja mimo njih in mimo vseh IPjev oz. s 1001 preusmeritvijo in zabrisom izvora.
Kriminal je 10 korakov pred pravosodjem!
Spletni kriminal je na pohodu
http://safe.si/novice/temna-plat-intern ... i-internet
Ja, ena od teorij je ta, da so dark web ustanovile "tajne službe" za svoje potrebe in za nadzor dogajanja na posameznem področju. Ampak, kakor tajne službe delujejo, je kolateralna škoda prevelika.
Ko sem nekaj let nazaj prijavil zlorabo fake web shopa na policijo, naredil spletno stran, kjer sem objavil vse print screene spletne strani, ki se je med tem seveda preselila na drug naslov, jim posredoval mail korespondenco, podatke o banki in bančnem računu kriminalcev, policija ni naredila nič, ker kriminalisti niso razumeli, kaj jim pripovedujem
Torej, ne gre računat na kriminaliste in tajne službe, da bodo kaj naredile v zvezi z dark webom, ker se utapljajo v podatkih in birokraciji. To je obelodanil tudi Snowden, ko je izjavil, da se NSA utaplja v količini popolnoma nepomembnih podatkov, ki jih vsepovprek zbira na spletu in jih kopiči v enormnih bazah podatkov. Morda se bodo sem in tja hvalili, da so dobili kakšnega pedofila, kriminal pa se dogaja mimo njih in mimo vseh IPjev oz. s 1001 preusmeritvijo in zabrisom izvora.
Kriminal je 10 korakov pred pravosodjem!
Spletni kriminal je na pohodu
http://safe.si/novice/temna-plat-intern ... i-internet
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov