Ketna za bicikl
Moderatorji: moderator2, moderator
Ketna za bicikl
Razmišljam, da bi za bicikl omislil 10 ali 12 mm ketno za sidranje + konkretno ključavnico. Ali mislite, da bo to tatu dovolj onemogočilo krajo, da se "usmili" mojega bicikla? Kako zaj** je s kleščami precvikati tako ketno?
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Odvisno od bicikla...
Take, ki ne pritegnejo posebej oči tatov, zavaruje že precej pogrošna ključavnica, ki prepreči, da bi se nekdo samo odpeljal z njim in ga nekje xy kje pustil.
Če je bicikel atraktiven, pa verjetno ne pomaga dosti drugega, kot živi 'bodyguard', torej da ga takrat, ko je komu viden, ima kdo stalno na očeh. Torej odšibati kje do hribov z biciklom in potem teči do vrha - bicikl tačas nekje ob poti pustiš - gre morda, če ga zakleneš tako, da se z orodjem, ki ga ima večina na hribu pri roki, ne da zlahka sesuti in če ga pred zapustitvijo dobro zakamufliraš.
Res dobre ključavnice so težke in dobra kolesa so draga med drugim prav zato, ker se je treba potruditi, da so lahka. Na tistem, ki mi ga je podaril habibi in se je po poštimanju (bovden zavore, drugi tubularji in zavorne gumice, čiščenje mazanje ter nastavitve) izkazalo za fenomenalno. Daleč najtežji deli na njem so zobniki na zadnjem pestu, trn sedeža in sedež. Da bi sedaj pri čem podobnem vozil s seboj ključavnico, ki bi ne bila dosti lažja, kot celo kolo...
Sicer po mojih (tu obširnih) izkušnjah za to, da ti ga ne sunejo prehitro, rabiš dobro kolo čimbolj neuglednega videza.
Take, ki ne pritegnejo posebej oči tatov, zavaruje že precej pogrošna ključavnica, ki prepreči, da bi se nekdo samo odpeljal z njim in ga nekje xy kje pustil.
Če je bicikel atraktiven, pa verjetno ne pomaga dosti drugega, kot živi 'bodyguard', torej da ga takrat, ko je komu viden, ima kdo stalno na očeh. Torej odšibati kje do hribov z biciklom in potem teči do vrha - bicikl tačas nekje ob poti pustiš - gre morda, če ga zakleneš tako, da se z orodjem, ki ga ima večina na hribu pri roki, ne da zlahka sesuti in če ga pred zapustitvijo dobro zakamufliraš.
Res dobre ključavnice so težke in dobra kolesa so draga med drugim prav zato, ker se je treba potruditi, da so lahka. Na tistem, ki mi ga je podaril habibi in se je po poštimanju (bovden zavore, drugi tubularji in zavorne gumice, čiščenje mazanje ter nastavitve) izkazalo za fenomenalno. Daleč najtežji deli na njem so zobniki na zadnjem pestu, trn sedeža in sedež. Da bi sedaj pri čem podobnem vozil s seboj ključavnico, ki bi ne bila dosti lažja, kot celo kolo...
Sicer po mojih (tu obširnih) izkušnjah za to, da ti ga ne sunejo prehitro, rabiš dobro kolo čimbolj neuglednega videza.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Žal se s slednjo izjavo strinjam. Imel osebno izkušnjo, ko je bilo kolo shranjeno v objektu, iz zunanjosti ni bilo vidno, do njega pa so vodila tri zaklenjena vrata, od tega dvoja s kakovostno ključavnico, res pa, da kolo samo ni bilo zaklenjeno, čeravno ne verjamem, da bi to imelo vpliv na potek dogodkov. Nič ni pomagalo, zadeva je vseeno dobila noge. Očitno so ocenili, da je nagrada zadostna za nekoliko več dela in tveganja, je pa zanimivo, da je bila to edina stvar, ki so jo odtujili, čeprav se je v neposredni bližini nahajalo še kaj zanimivega. Kakorkoli že, očitno je šlo za »navdušene kolesarje«.
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
kocka napisal/-a:Tudi osebno varovanje ni sigurno.Prijatelj si je kupil treka za 1800eur za svoj 45 r.d. na prvi vožnji na Katarino je nazaj grede v Šentvidu v pekarni ustavil in kupil slanik. Odklenjeno kolo je imel na očesu in ko je 3-4sek. čakal na drobiž je dobil noge.
Heh... meni so enega Trekovega gorca speljali na hitrem obisku v službi... vratar ga je imel na očeh, bil je zaklenjen na ograjo pred vhodom v pisarne v centru, ni me bilo le par minut...
Naslednjega Treka, še malo boljšega, pa ne spustim več iz rok, čim sem med ljudmi. Zaenkrat - po 8 letih - je še v moji lasti...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov