Nakup SEAT ALHAMBRA L. 2010-2012

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
clipper
Viceadmiral
Kraj: Lucija-Izola B33

Nakup SEAT ALHAMBRA L. 2010-2012

OdgovorNapisal/-a clipper » To Nov 11, 2014 19:14

Rabim vašo pomoč morjeplovci, kupujem Seat Alahambro l.2011-2012.
Potrebujem zanesljivega in poštenega prodajalca avtomobilov ,( realni km. in brezhibnost vozila ... ).
Hvala za vsak nasvet. :wink:
Nazadnje spremenil clipper, dne Če Nov 13, 2014 08:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Semper Fidelis
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Nov 11, 2014 23:27

Težka bo na Balkanu :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Nov 12, 2014 08:27

Vprašaj pri Španu (www.span.si) Mislim, da imajo tud Seata pa proajajo tud rabljene. Glede na to, da so resna firma se pomoje ne grejo neke nategancije.
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Nov 12, 2014 13:00

Po tvoje.... :lol:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Nov 12, 2014 15:13

Evo je že Tex u akciji, Clipper kup rajš bicikl :wink:
waterski
Poročnik bojne ladje

nakup rabljenega avta

OdgovorNapisal/-a waterski » Sr Nov 12, 2014 15:43

Za nakup rabljenega avta priporočam predhodni ogled
http://avtonasveti.com/

Sicer pa imaš smolo ker takšnega avta kot ga želiš kupiti še niso obdelali.

Kar se tiče trgovcev z rabljenimi avti pa gre vedno in edino za "gamble". Riziko minimiraš z kolegom avtoznalcem ki avto pregleda pred nakupom in tako, da trgovcu zatežiš za garancijo z jasnimi splošnimi pogoji zapsianimi na papir na koncu katerega se nahaja pečat in podpis firme ki posluje in ti je avto prodala. Čisto vsi so samo in edino Trgovci z velikim T. Čisto vsi vam bodo prodali rabljen avto. Tako kot za vas, tudi za njih obstaja možnost da jih nekdo nategne.
Nisem še videl trgovca z rabljenimi avti ki bi dobre prodajal slabe pa v svojo škodo sprešal v kocko in umaknil s trga.
Vsi prodajajo, enkrat dobre drugič pač slabe avte.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Nov 12, 2014 15:58

kurba Gregor, pri tolik vode imaš ti še vedno čas bedarije pisat ?
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Nov 12, 2014 18:37

Kjo pa ne pijem :lol:
AndrejC
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ajd. / NG

OdgovorNapisal/-a AndrejC » Sr Nov 12, 2014 20:27

Še moja izkušnja:

1) Pri uradnemu zastopniku avtomobilske znamke sem se zanimal za rabljen avto. Prišel sem na obisk, avto na hitro pogledal in pogledal še v servisno knjižico, kjer so manjkali vpisi za cca 40.000 km. Prodajalec je nekaj zamomljal, pobral knižico in čez par minut priskakljal nazaj z manjkajočimi vpisi in obrazložitvijo: "Je bilo vse v računalniku". Sem se samo zahvalil in šel proč.

2) Pooblaščen servis, rabljeno vozilo, oglaševali so ga kot redno servisiranega in slovenskega porekla (ja, pa ja... berite točko 1) in nekaramboliranega. Pogledam vijake s katerimi so pritrjeni sedeži in so vsi odrsani. Dvignem še tapicerijo v prtljažniku, kjer je rezervno kolo in dobim drobce stekla. Tokrat se nisem zahvalil, sem pa šel takoj proč.

Ostali "ogledi" so bili bolj realni oz. pošteni, če lahko tako rečem.

Bistveno je, da si vzameš čas in avto dobro pogledaš. Bolje zgrešit dobrega, kot kupit slabega. Na koncu sem kupil dobro ohranjen avto, ki ga uporabljam 3 leta brez kakšnih skritih napak.
LP, Andrej
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Sr Nov 12, 2014 22:54

Še moja izkušnja, sicer si ne boš dosti pomagal z njo. Kupili novo Alhambro 1998, po letu in pol je spustil izparilnik klime, vskih 80kkm crkne vžigalna tuljava, po 10 letih se polomijo žice napeljave v zadnja vrata, sicer pa deluje bp. Pije 10l na 100, s čolnom zadaj pa 15. Bencina.
clipper
Viceadmiral
Kraj: Lucija-Izola B33

OdgovorNapisal/-a clipper » Če Nov 13, 2014 08:14

Hvala za informacije. Problem je v tem na netu po slikah so vse Ok :roll: in ko kličes za inf. vsi nekaj momljajo in se zgovarjajo, da so na terenu :?:
Tu na obali imamo malo prodajalcev avtomobilov in nimam časa se vozit po slo. iskat avtomobil. Zato bom raje počakal na pravo priložnost in ga kupil tu na obali oziroma iz uvoza pri resni avto hiši.
Semper Fidelis
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Nov 13, 2014 08:54

Predlagam ti, da sam na http://www.mobile.de poiščeš avto. Nemci ponavadi ne vrtijo kilometrov nazaj (ker je to tam kaznivo), za razliko od večine naših in italijanskih prodajalcev. Potem se pa folk čudi, ko mu razpade avto s "samo" 70.000 prevoženimi kilometri :roll:
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Pe Nov 14, 2014 18:27

AndrejC napisal/-a:Še moja izkušnja:

1) Pri uradnemu zastopniku avtomobilske znamke sem se zanimal za rabljen avto. Prišel sem na obisk, avto na hitro pogledal in pogledal še v servisno knjižico, kjer so manjkali vpisi za cca 40.000 km. Prodajalec je nekaj zamomljal, pobral knižico in čez par minut priskakljal nazaj z manjkajočimi vpisi in obrazložitvijo: "Je bilo vse v računalniku". Sem se samo zahvalil in šel proč.

Mogoče pa si naredil narobe, da si šel stran. Sam sem 1x peljal na uradni servis in doma pozabil servisno knjižico.
Imaš dve možnosti: ali spustiš že naročen servis in se naročiš za drugič ali pa opraviš servis in prineseš knjižico naslednjič. To zadnje sem tudi napravil. Če bi pa vmes avto prodal bi si nov kupec najbrž mislil enako kot ti. Vse gre v zaupanju do servisa.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Nov 14, 2014 23:55

Kakšne avte pa vozite da imate še knjižice, sedaj je ja vse v čarunalniku ;)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Ne Nov 16, 2014 08:21

Clipper kupi Multivana, da boš imel ornk avto. 8)

Alhambra? No ja, tud zadovolji. Seat ni slab. Eden je bil z mano skup v vojski. :wink: :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov