Avto zaribal

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
evovii
Admiral

Avto zaribal

OdgovorNapisal/-a evovii » To Jun 02, 2015 20:09

Evo fantje naredil sem pizdarijo.... Ko sem prehiteval enga modela sem avto stisnil do rdečega pa je zgleda zaribalo. Avto je na ful gasu ugasnil :evil: Na bližnjem parkingu ustavim probam zalaufat pa štarter ne obrne.... Avtovleka pa do servisa... Prvo probamo zamenjat akumulator pa še vedno ne obrne (sicer čudno, da bi avto ugasnil na ful gas če prebije aku). Snamemo en jermen pa zadeva še vend o ne obrne. Sliši se samo klik...
Mater sem jezen. Zdaj čakam na novice iz servisa da vidim kaj mi bodo povedali. Mi je pa zanimivo, da ni nič pokadilo al pa karkoli sam ugasnil je. A je imel že kdo kakšno podobno izkušnjo? Aja avto je pa Opel Insignia...
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Jun 02, 2015 20:19

kateri motor?
odojk1975
Kapitan
Kraj: KRANJ

OdgovorNapisal/-a odojk1975 » To Jun 02, 2015 20:23

a veš kaj pravijo ?
malo dre..a malo žice ,evo tebi opelice.

Hec
Upam,da ni nič resnega.
Lp,Peter
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Jun 02, 2015 20:24

dizel 20 cdti
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Jun 02, 2015 20:44

Mater sam se mi zdi čudno, da bi avto kar ribnil sej zato pa imajo blokado.... Tud če je šlo do blokade pomoje nebi smel kar zaribat...
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Jun 02, 2015 21:11

Kolk kkm ma za sabo? Nisi pa vido slučajn če ti je lučka za olje posvetla predn se je ustavl?! Če je mašina zablokirana so ti ojnični ležaji skor ziher prjel. Zakaj? Ali je šla oljna črpalka adijo al pa so ležaji tolk spuščal pritisk olja da se je oljni film pri taki obremenitvi preveč stanjšal. Zato grejo taka olja ki imajo drugo številko nižjo od 40 men zelo na živce ker so enostavno preredka pri delovni temperaturi za kak motor ki že ima 200 in več kkm.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Jun 02, 2015 21:19

Uglavnem nič se ni prižgalo :( :( Vozim za avtom damv nižjo pa gasa mimo. Malo je tud oni potegnil tako, da nisem bil prav pozoren na armaturko ampak sem ga stisnil do konca. Ko sem pripeljal mimo pa samo trd volan in pa žlajfi. Nič ni zaropotalo ali da bi se slišal kakšen zvok samo enostavno je ugasnil.... Avto ima 170.000
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Jun 02, 2015 21:24

Kaj to maš automatik al kaj da ti ni motor začel bremzat na polno. Ponavadi zavre pogonska kolesa in če ne stisneš takoj sklopko so posledice lahko fatalne...
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Jun 02, 2015 21:32

Menjalnik je ročni. Ni pa nič zablokiralo. Morda sem potem tudi sam podzavestno stisnil sklopko...se ne spomnim. Uglavnem nič posebnega. Avtoustavim in probam na novo užgat pa je blo slišat samo rele od štarteja (klik). Ker ni bilo nobenega posebnega zvoka sem upal, da je računalnik kaj zatrokiral tako, da sem ga odklopil iz akumulatorja in tudi nič.... Sedaj čakam, da mi povejo jutri iz servisa kaj je narobe. Uglavnm štarter ne obrne motorja tud če smo sneli dol jermen, ki je od alternatorja itd. Upam, da je crknu štarter ampak mi ni jasno, zakaj bi avto pri polnem gasu ugasnil, brez da bi dal kakršen koli signal...
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Jun 02, 2015 21:42

Zarad štarterja je teoretično možno da vi avto ugasno če pride v stik ampak potem pobere elektriko komplet avtu... Čudi me da niste poskusl motorja na roke obrnit... Res me zanima kakšna bo diagnoza...
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » To Jun 02, 2015 21:53

Da nisi naredil kot moj znanec, četrta na full in namesto v 5., dal v tretjo?
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Jun 02, 2015 21:55

Ne je bla kar četrta na ful... pol pa stop
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Jun 02, 2015 22:01

Sej men tud ni drugače nič jasno.... Avto je star 4 leta pa evo. Sicer mi je res sumljivo, kajti jaz sem si vedno predstavljal, da ko zariba je zraven kar dosti akcije (dim, pokanje, itd) ampak lahko očitno avto umre tko čist potihem :twisted:

Je zanimivo, da ga štarter ne obrne. Sem misli, da je kakšna pumpa al pa alternato zaribal pa da ga to drži ampak ker smo sneli jermen očitno to ni to... Ga pa ni probal na roke obrnit, ker je bila že pozna ura in je reku, da bo dal jutri na dvigalo pa ornh pogledal potem pa da vidimo kaj bo...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jun 02, 2015 22:11

Pred leti podobni simptomi na Protonu (Mitsubishi bencin motor). Vroč dan, malo klanca, vklopljena klima (česar drugače nikoli nisem imel vklopljenega). Nobenih lučk, kazalcev...

Samo nehalo je vleči. Nič ni prijelo oziroma zablikiralo. Če si stisnil plin, je še hitrost padala počasneje :lol:

Motor ni bil več uporaben, drugega primernega ni bilo najti (zastopnik za proton je davno 'zaprl štacuno' in kaže, da je precej drugim bilo enako kot meni, zato nič motorjev na razpolago). Rekli so, da je klima imela nekaj v zvezi s tem, da se je nekaj pregrevalo, ampak za Protona ni bilo ne servisa ne mehanikov, ki bi jih lahko dobro izprašal.

Avto je na koncu šel dalje za dele.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » To Jun 02, 2015 23:26

A vete kateri dve stvari se vidita iz Lune na Zemljo brez daljnogleda :?:
...
....
.....
1. kitajski zid
2. avtoodpad od Opla :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Še mal heca pa tud more bit :wink:

Aja.. hotel sem napisati le to, da je meni Golf II JTD nekoč med vožnjo (brez priganjanja v rdeče) podobno crknil. Mehanik je drugi dan razkopal glavo in potegnil ven odmično gred, ki je razpadla na 5 (pet) delov. Sem imel še srečo, ker je povilo samo nekaj ventilov, ki niso poškodovali batov. Ko je crknil pa tudi ni bilo slišati ne videti nič.. le tih kovinski zvok, da se je nekaj zlomilo.. nobena lučka se ni prižgala (od olja ali kaj podobnega). Normalno sem ustavil čez par metrov in hotel vžgati pa ni hotel nikamor in je bilo slišati le klik verjetno releja ali štarterja.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost