Iskanje članov po morju....
Moderatorji: moderator2, moderator
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Iskanje članov po morju....
Vse več vas piše, da ste iskali zastavice Morjeplovca, vse več nas je, ki zastavic nimamo in vse več je uporabnikov, ki imajo VHF sodobnejšega tipa s številko MMSI, ki jasno identificira vsakega pomorca.
Lahko bi naredili nek seznam teh številk, ki bi jih poljubno vnesel v VHF in z izbiro preprostega klica oddal iskalno akcijo za člani v neki okolici.
Ali to ne bi šlo?
Lahko bi naredili nek seznam teh številk, ki bi jih poljubno vnesel v VHF in z izbiro preprostega klica oddal iskalno akcijo za člani v neki okolici.
Ali to ne bi šlo?
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
-
navtik_borut
- Admiral
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
navtik_borut napisal/-a:Kaj pa skupinska MMSI številka? So tukaj kakšni posebni pogoji pridobitve in uporabe?
Hehe, to pa ni tako lahko za dobit.... to ima recimo jadrolinija, pa podobne registrirane zadeve... poleg tega je problem, ker morajo biti vsa plovila registrirana na isti zastavi in pa klic menda lahko odda samo postaja in ne posamezni plovni objekt.
-
navtik_borut
- Admiral
Tisti, kateri želijo spoznati druge Morjeplovce, ponavadi najprej pridejo na srečanje, kar pa seveda ni nujno. Tam se spoznajo z ostalimi prisotnimi, in s tistimi, s katerimi se poštekajo, izmenjajo kontakt. Verjetno ne gre od prve, ampak je potrebno nekajkrat priti, da se vzpostavi odnos in zaupanje, kar se mi zdi na nek način normalno. Potem pa verjetno ostanejo v stiku, ali pa se na morju preprosto pokličejo.
Kako pa sicer izgleda slučajen obisk? Preko zastavice? Koliko časa pa traja? A gre po načelu; svakog gosta, pola sata dosta, ali ostanejo toliko časa, dokler gostitelju ne zmanjka pijače?
Ko nekoga že nekaj časa poznaš, ti je verjetno všeč, da se zadrži malo dalj časa, saj se verjetno dobro razumeta. Da pa bi preko zastavice kar vsepovprek vabil, pa se mi zdi malo mimo. Premalo je dopusta, da bi ga tratil z ljudmi, za katere si morda ne želiš, da te obiščejo, še manj, da te morijo s svojo energijo. Verjetno tudi zato nekateri Morjeplovci ne izobešajo zastavic.
Iz tega naslova se mi zdi mesečno srečanje čudovito izhodišče za prvi korak, kjer imata oba akterja možnost ¨izhoda¨.
Ampak to je samo moje mnenje.
Kako pa sicer izgleda slučajen obisk? Preko zastavice? Koliko časa pa traja? A gre po načelu; svakog gosta, pola sata dosta, ali ostanejo toliko časa, dokler gostitelju ne zmanjka pijače?
Ko nekoga že nekaj časa poznaš, ti je verjetno všeč, da se zadrži malo dalj časa, saj se verjetno dobro razumeta. Da pa bi preko zastavice kar vsepovprek vabil, pa se mi zdi malo mimo. Premalo je dopusta, da bi ga tratil z ljudmi, za katere si morda ne želiš, da te obiščejo, še manj, da te morijo s svojo energijo. Verjetno tudi zato nekateri Morjeplovci ne izobešajo zastavic.
Iz tega naslova se mi zdi mesečno srečanje čudovito izhodišče za prvi korak, kjer imata oba akterja možnost ¨izhoda¨.
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
kok-pit? napisal/-a:Tisti, kateri želijo spoznati druge Morjeplovce, ponavadi najprej pridejo na srečanje, kar pa seveda ni nujno. Tam se spoznajo z ostalimi prisotnimi, in s tistimi, s katerimi se poštekajo, izmenjajo kontakt. Verjetno ne gre od prve, ampak je potrebno nekajkrat priti, da se vzpostavi odnos in zaupanje, kar se mi zdi na nek način normalno. Potem pa verjetno ostanejo v stiku, ali pa se na morju preprosto pokličejo.
Malo ti bom kontra napisal.... ni res, da vsi morjeplovci pridemo na srečanja, pa zato ne pomeni, da bi koga nagnal čez pol ure če bi ga srečal.
Slednja ideja o MMSI številkah je po moje koristna ne samo za spit pivo in nekom v nedogled težit, pač pa tudi ob različnih situacijah, ki jih ne moreš predvidit.... ostane ti sidro na dnu, pa se ne znaš potopit, ostaneš brez nafte ali bencina, poči ti kak jermen pa rabiš hitro pomoč ali kratko vleko... skratka še in še je takih idej, ki koristijo.
Potem si pač sam izbereš tiste MMSI številke, ki ti ustrezajo, verjamem, pa da ti bodo v nasštetih situacijah vse prišle prav...
Toliko!!!
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Srečanja so ena od možnosti
Ruta je druga možnost
77 kanal VHF
Teme na forumu
Ni treba, da je vse formalizirano
- Različna različno obiskana. Od decemberskega mimo martinovanja na štajerskem koncu pa kostanjevega na obali pa tistega pred ruto - do onega pri alesjo-tu na Krasu - pa še kakšno vmes. Potem so srečanja s temo - Heron-ova zgodba, pa Miranova (mislim da sploh ni bilo standardno mesečno, ampak enkrat vmes, pa nabito)... Pa tudi kako vmes na Trojanah. Tistih v zasavski marini pa že nekaj časa ni bilo... Mojega - z možnostjo poskusa jadrati na mini-12 - poskušam spacati že kakih 5 let, pa tudi ne uspe
Ruta je druga možnost
- Marsikomu je bila to prva daljša plovba ali prva plovba dlje od obale. In kolikor sem prebral - na ruti še nisem bil - če je kdo imel s čim težave, jih je že kdo iz klape bil prirpavljen in znal rešiti.
- Ta pride po mojem bolj prav na privezu ali boji kot med plovbo, razen če imaš sokolje oči ali pa daljnogled s stabilizacijo.
Problema s tem, da se boš srečal z nekom, ki ga še ne poznaš, pa ne vidim. Obešena zastavica praviloma pomeni tudi, da se želiš srečati in malo poklepetati s drugim članom formua. Če sta obe strani druga drugemu všeč, lahko podaljšaš druženje, če ti ni všeč, pač ne.
77 kanal VHF
- Če sem si zapomnil prav, morjeplovci povprašajo drug po drugem tudi po tem kanalu. Tega nisem testiral, ker je bil VHF na 16. kanalu, pa zaradi drugih zapletov nisem utegnil poiskati in naštudirati navodil tiste VHF postaje tako, da bi nastavil dual-chanel-watch ali kako se temu reče, da bi poleg 16 spremljal še 77.
Teme na forumu
- Kdo je kje na dopustu je že ena taka standardna. Pa ideja o podforumu za začetnike - še neuresničena. Pa kasaudio-va tema o tem, če pride tisti konec tedna še kdo preizkusit gumenjak pred dopustom, ki je združila eno zelo prijetno klapo za takrat.
Ni treba, da je vse formalizirano
- Prav to, da ni, je del svobode, ki omogoča, da se spomniš in poskusiš kaj novega. Če ne zanimive poti, pa drugo v zvezi z navtiko prenese vse tudi v zvezi s tem.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti