Cena nafte
Moderatorji: moderator2, moderator
-
al
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Re: Cena nafte
al napisal/-a:Kaj zdaj hlaponarji? A boste v 2016 kaj več pluli, ko cena goriva tako pada?
Zdaj lahko pridete na svoj "račun" in vam ni treba ves dopust v marini viset![]()
Dejansko je morje tudi južno od Červarja
Razen redkih izjem
FISHING & SAILING IS LIFE
Al, ne me motit, vadim trobento.
Sem pa že lani prihranil za en sod goriva, ko mi turbini nista delali. V celih počitnicah sem samo enkrat tankal. Prepluli smo vseeno pol jadrana. 6 vozlov, čisti užitek
In nazadnje sem ugotovil, da sta bili novi turbini cenejši, kot nova genova (to je jadro, sem pogledal na Wiki), ki jo je moral zamenjati tam eden od sosedov na jadrnici
Ponudba je mamljiva. Čiščenje, kosilo in še poslušalci za moj prvi trobentarski nastop. Če me ne bo v Grčijo, poglejte mogoče na Malti. Zadnje čase imam težave z navigacijo
Sem pa že lani prihranil za en sod goriva, ko mi turbini nista delali. V celih počitnicah sem samo enkrat tankal. Prepluli smo vseeno pol jadrana. 6 vozlov, čisti užitek
Ponudba je mamljiva. Čiščenje, kosilo in še poslušalci za moj prvi trobentarski nastop. Če me ne bo v Grčijo, poglejte mogoče na Malti. Zadnje čase imam težave z navigacijo
Nekoč pred davnimi časi, je imel to idejo že H2O,najverjetneje ga je srečala pamet
Priplut dol do vaše Grčije ni noben problem, če se cjaziš, 5-6kn, narediš z enim tanko 1000NM,
če bi šel varjanto jadralcev,in se igraš plavajoči objekt 3-4kn na en motor, najverjetneje pridrajsaš z kakimi 1300NM počasneje žal že ne morem iti.
Torej dol nekje bi res moral naliti kakšno tono nafte
po ceni kot praviš, je to ceneje kot dobra večerja z prijatelji
v Božavi ali Čikatu.
Ne razumem pa ene stvari.
Zakaj bi se mučil z plutjem,nekam v pm teden dni,če se imam enako fino pol ure plutja iz marine ? Za vrh vsega bi moral drajsat potem še nazaj !
Res mi ni jasno, kaj vam je tak fetiš žulit konzervo in sparjen špricer na tistih trdih dilah v cocpitu, za piko na i pa še nagnjen, da tudi normalno ne moreš na wc.
Za take stvari obstajajo razni BDMS klubi
Meni zadostuje, miren zaliv za kopanje,družba prijateljev, roštilj in hladna pijača. Vseeno mi je ali je sonce ali dež...tudi sosedov generator me ne moti.
Še najbolj mi gre na jetra kakšno zgražanje soseda na sidru,ki se tušira z kanto za polivanje strupa po plevelu in spušča klobase v morje na zadnji platformi !
Sploh pa nikakor razumem ene stvari !
Kako,da se vedno vtikate jadralci v lastnike motornjakarjev ?
- kaj vas briga koliko pokurimo
- kaj vas briga do kam gremo
- kaj vas briga koliko nam smrdi
- kaj vas briga koliko nam ropota
- kaj vas briga kako hitro gremo
- kaj vas briga nabijanje po valovih
- zakaj nas prepričujete, da je sranje v morju boljše
- zakaj nam nabijate o ekologiji,če se sami pripeljete z 4.0 landcruiser
- in sploh zakaj nas prepričujete,naj pogledujemo za jadrnicami,da je to oh in sploh ?
- najverjetneje je še 100 stvari,vendar se jih trenutno ne spomnim...
Da ne bo kdo mislil,da na koga leti, napisal sem na splošno v hecu,vendar je tukaj prisotna resnica !

Priplut dol do vaše Grčije ni noben problem, če se cjaziš, 5-6kn, narediš z enim tanko 1000NM,
če bi šel varjanto jadralcev,in se igraš plavajoči objekt 3-4kn na en motor, najverjetneje pridrajsaš z kakimi 1300NM počasneje žal že ne morem iti.
Torej dol nekje bi res moral naliti kakšno tono nafte
Ne razumem pa ene stvari.
Zakaj bi se mučil z plutjem,nekam v pm teden dni,če se imam enako fino pol ure plutja iz marine ? Za vrh vsega bi moral drajsat potem še nazaj !
Res mi ni jasno, kaj vam je tak fetiš žulit konzervo in sparjen špricer na tistih trdih dilah v cocpitu, za piko na i pa še nagnjen, da tudi normalno ne moreš na wc.
Za take stvari obstajajo razni BDMS klubi
Meni zadostuje, miren zaliv za kopanje,družba prijateljev, roštilj in hladna pijača. Vseeno mi je ali je sonce ali dež...tudi sosedov generator me ne moti.
Še najbolj mi gre na jetra kakšno zgražanje soseda na sidru,ki se tušira z kanto za polivanje strupa po plevelu in spušča klobase v morje na zadnji platformi !
Sploh pa nikakor razumem ene stvari !
Kako,da se vedno vtikate jadralci v lastnike motornjakarjev ?
- kaj vas briga koliko pokurimo
- kaj vas briga do kam gremo
- kaj vas briga koliko nam smrdi
- kaj vas briga koliko nam ropota
- kaj vas briga kako hitro gremo
- kaj vas briga nabijanje po valovih
- zakaj nas prepričujete, da je sranje v morju boljše
- zakaj nam nabijate o ekologiji,če se sami pripeljete z 4.0 landcruiser
- in sploh zakaj nas prepričujete,naj pogledujemo za jadrnicami,da je to oh in sploh ?
- najverjetneje je še 100 stvari,vendar se jih trenutno ne spomnim...
Da ne bo kdo mislil,da na koga leti, napisal sem na splošno v hecu,vendar je tukaj prisotna resnica !

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Meni je velika želja iti enkrat z jetskijem... Ja Grčija je ravno prav daleč.
Pazite fantje, da ne bom jaz dobil ta viski.
@al ker ni kaj prati bos dodal se eno flaso viskija.
@francelj me skrbi, da bo prej pospravil flaso. On resno misli, kar reče
Pazite fantje, da ne bom jaz dobil ta viski.
@al ker ni kaj prati bos dodal se eno flaso viskija.
@francelj me skrbi, da bo prej pospravil flaso. On resno misli, kar reče
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Same hude kište da druga z desne je že preveč zaoblena za tretja je pa top. Vsaj meni, ne vem čigava je sam tako bajto na morju bi takoj mel.
Vse o eko razumem samo da moraš biti pa skoz nagnjen u tri pm mi pa na jadrnici ne gre v glavo pa skoz une štrike menjat pa levi flok pa desni pa pazi bum leti pa tresk noga v štoper bog ne daj prsti..
Riž iz pečnice po celem salonu, ne sprašuj, enkrat sem bil 14 dni. Skoz neki.
Več mira mam na 2m gumi pa t3.5 plovba je hitrostno tmtm.
Ampak vsak ima svoje veselje.
Vse o eko razumem samo da moraš biti pa skoz nagnjen u tri pm mi pa na jadrnici ne gre v glavo pa skoz une štrike menjat pa levi flok pa desni pa pazi bum leti pa tresk noga v štoper bog ne daj prsti..
Riž iz pečnice po celem salonu, ne sprašuj, enkrat sem bil 14 dni. Skoz neki.
Več mira mam na 2m gumi pa t3.5 plovba je hitrostno tmtm.
Ampak vsak ima svoje veselje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov