Rabim nasvet

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

rema79
Poddesetnik

Rabim nasvet

OdgovorNapisal/-a rema79 » So Feb 27, 2016 14:31

Zdravo,

potrebujem en malo "čuden" nasvet. Imam ponudbo za delo kot skipper na lagoon 620, katamaran je v privat uporabi, "če" lastnik ne bo imel časa ga bo dal za nekaj tednov v čarter. V dobri uri trajajočem pogovoru z lastnikom sem sem razumel, da rabi osebo, ki bo skrbela za plovilo, se pravi bila non stop on board, 4 tedne dopusta na leto plus po dogovoru.Imam že take izkušnje na Lagoon 570, z razliko, da bo tukaj še 1 do 2 člana posadke zraven mene. No, ko me je lastnik vprašal koliko bi rad imel sem zmrznil kot vedno. Ker nikoli, tudi pri drugih delih ob vprašanju koliko hočeš na mesec si ne znam postaviti ene vsote, ki bi jo rad imel za opravljanje dela sem mu rekel na blef 2000. Takoj me je popravu in ponudu 2500, v dolarjih kar je malo manj pretvorjeno v eur.

Evo moje vprašanje je:
Kako bi se vi odločili in koliko bi bilo smotrno zaslužit za tako delo oz. koliko bi Vi vprašali za tako delo.

Za lažje razumevanje, star sem 37 let, samski, trenutno brez zaposlitve, živim v dvostanovanjski hiši z mamo (sva posebej ampak skupaj konec koncev) in 1100 m2 okli hiše, kar zahteva veliko časa za negovanje in vzdrževanje, 95% opravil opravljam sam in ni enostavno.
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kraj: Raztez
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » So Feb 27, 2016 15:27

Živjo,

ja skipperji so navadno tam 100 EUR na dan, plus hrana. Lahko več, lahko tudi kaj manj, ampak nekje okoli 100 EUR na dan se vrtijo cene. Torej, če imaš ponudbo 4 tedne, to je 4x7 dni, torej 2800 EUR - količinski popust, 2500 EUR. Je kar primerna cena, bi rekel jaz...
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Ne Feb 28, 2016 21:21

Pustimo denar...
Si slučajno pomisli, kdo bo ta čas skrbel za mamo, in travo kosil?
Če veš zakaj si samski, potem bo odločitev lažja. :idea:
rema79
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a rema79 » Po Feb 29, 2016 00:04

Ja kokpit, si dal prav malo mislit ne.... Potem sklepam, da bom šel, bomo vidli še, sva se zmenila , da se slišiva sredi drugega tedna, tako mam čas za premlet do konca kaj bi.

vse je možno :)
Uporabniški avatar
clipper
Viceadmiral
Kraj: Lucija-Izola B33

OdgovorNapisal/-a clipper » Po Feb 29, 2016 06:57

Pozdravljen,
Mislim, da je vsota 2500 dolarjev na mesec absolutno premalo za 62 fitnega katamarana. Saj to je mrcina od plovila.
Ponavadi vzamejo skiperji nad 40 čevljev 120 eur. in več, plus hrana odvisno od dogovora. Saj si v službi 24 ur. :wink:
Semper Fidelis

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov