Kraja v marini UMAG
Moderatorji: moderator2, moderator
Kraja v marini UMAG
Danes, nekje od jeseni službeno srečam sosedo iz marine v Umagu, ki je imela barko le par vezov naprej od mene. Prej nisva nikoli komunicirala, danes sva se pa uradno spoznala in jaz sem načel temo tudi o morju in marini. Bila je zelo slabe volje Zakaj ne saj kot mi je povedala ima privez še vedno barke pa ne. Očitno se je tudi Umag vpisal po tolikih letih na seznam marin iz katere so ukradli barko. In to ne nekaj majhnega ampak slabih 12 m dolgo Bavario. Pajer bo takoj vedel za katero gre. No zdaj dela svoje Interpol. Sama pravi, da zavarovano ima ne pa tudi tistega kar je bilo v njej. Sam, sem ob tem dogodku pomislil kolikšno krivdo nosi marina. Saj nemalo plačamo za tistih nekaj m2 priveza z elektriko, vodo ... in da pazijo na naša plovila medtem, ko nas ni na njem. Sicer se sliši neumo ampak tako kot garažne hiše bi morale imeti tudi marine nek sistem ali večji pregled kdo in kdaj zapušča marino. Andreji pa želim, da se ji razplete najbolje saj sem jo velikokrat opazoval kako je pristajala z svojo veliko barko in je na njej res uživala in jo obvladala v nulo. Pristojni organi pa naredijo svoje in upajmo, da se barka enkrat mogoče vrne na matični privez.
Nazadnje spremenil Pozejdon, dne So Jan 28, 2017 10:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Cibro ne sodi po ljudeh, ki so okoli tebe ali si sam tak. Gospa je poročena ima moža starejšega gospoda otroka in še marsikaj česar večina tukaj nima ... Razen sedaj barke pa še tu se marsikdo nosi kot, da ima Azimuta ima pa banjo, ki ne služi pravemu namenu, bolj drgnenju, štrihanju nenehnemu obnavljanju in "šraufanju" na ta račun se gre izkušenega Morjeplovca oz. je vešč in preudaren nautik ...
Pozejdon,
-
navtik_borut
- Admiral
Verjetno je cibro ciljal na tole http://www.24ur.com/novice/crna-kronika ... ncese.html.
Tu pa tudi jaz imam v mislih, da je nekdo na forumu omenjal "družinske težave"?
Sicer pa bolje, da ne greš brat komentarjev na 24ur, boš še bolj slabe volje
Tu pa tudi jaz imam v mislih, da je nekdo na forumu omenjal "družinske težave"?
Sicer pa bolje, da ne greš brat komentarjev na 24ur, boš še bolj slabe volje
Nazadnje spremenil navtik_borut, dne Če Jan 26, 2017 21:38, skupaj popravljeno 1 krat.
motorni napisal/-a:V marini Pomer so mi razložili takole. Ko je barka na vezu mora biti plovno dovoljenje v marini. Če odpluje brez plovnega dovoljenja pokličejo pomorsko policijo.
To pa prvič slišim. Od mene imajo edino rezervne ključe. Plovno in vso dokumentacijo imam vedno pri sebi. Na čolnu so le, ko sem sam gor.
Itak mam bano za šmerglanje, barvanje in šraufanje le čez sezono v vodi. ☺ Za apartma čez poletje in par izletov. Vikend mornar ...
Kar se pa Cibrota tiče možno, da je tisto mislil. Mu ne zamerim ☺
Me pa vseeno razhajka, ker so vsi takoj na prvo žogo in takoj vedo kaj je vzrok. Lahko je tudi pod mizo prodana in so zakulisne igrice a mi gospa ne deluje tako. Pa je moj letnik tam, tam ni atraktivna zdaleč stran, mož bi ji bil lahko oče in nisem pristranski a to je že drugi primer kraje plovila od nekoga, ki ga poznam ravno v Umagu. Ta sedaj iz marine in od kolega iz komunalnega veza. No njega je izučl ga ima sedaj nedaleč stran od mene tudi v marini. A, če bo šlo tako naprej do kdaj in kdo bo naslednji. Marina pa itak ni nič kriva ... 😈
Pozejdon,
Zdaj mi je odprl članek. Gre ravno za to plovilo. A nekaj ne štima. Ta bivši mož je res že bivši in nima veze z sedanjim, ki je res star kot zemlja. Tukaj nekaj ne štima niti v poročanju medijev. V glavnem barke ni in jo uradno iščejo pristojni organi.
Pozejdon,
Marsikaj o tem je bilo napisanega že na tej povezavi:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... sc&start=0
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... sc&start=0
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
-
navtik_borut
- Admiral
Vsem vpletenim se iskreno opravičujem, da sem odprl novo staro temo. Res nisem pogosto na forumu, ko pa sem pa res ne berem vsega kar mi je ušlo. Omembe vredno in mojega komentarje je bilo izključno iz dejstva, da je bila barka vezana par vezov naprej od mene. Kako je bila kupljena, lastninjenja me pa ne zanima ...
Pozejdon,
Pozejdon napisal/-a:Vsem vpletenim se iskreno opravičujem, da sem odprl novo staro temo. Res nisem pogosto na forumu, ko pa sem pa res ne berem vsega kar mi je ušlo. Omembe vredno in mojega komentarje je bilo izključno iz dejstva, da je bila barka vezana par vezov naprej od mene. Kako je bila kupljena, lastninjenja me pa ne zanima ...
Čisto OK debata. Predvsem bi bilo fino, če bi vsi napisali za svoje marine, kako so naša plovila zavarovana proti kraji...
Bom jaz prašal v svoji in napišem tukaj kako in kaj.
Imam pa sam nekaj varovalk proti kraji mojega plovila.
1. je staro in nezanimivo (sam to ni zaradi kraje, sam € ni za novejše
2. ni prav veliko nafte pozimi (sicer ne zaradi kraje, a tistemu, ki hoče odplut, ravno ne koristi)
3. Stikala za elektriko so na neobičajnem mestu (no ja, s časom bi jih že našel vsak, ki bi jih rabil.
4. ne gre po cesti (če pa bi šlo, bi kar nekaj ljudi to opazilo... )
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov