Minimalni tok za polnjenje “powerbanka” za mobitele

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

bouton
Admiral

Minimalni tok za polnjenje “powerbanka” za mobitele

OdgovorNapisal/-a bouton » Pe Dec 11, 2020 20:37

Ali kdo pozna elektronko, ki je v “powerbankih” za mobitele?
Zanima me, ali je kakšna omejitev za minimalni tok, da se powerbank prične polnit?
Rad bi powerbank polnil s solarnim panelom - bolj majhnim in švoh, pa me zanima ali je nekaj 10mA dovolj, da se s tem tokom powerbank tudi polni? Za svinčeve akumulatorje sem sam meril tok in vem, da se polnijo tudi s švoh tokom, ne vem pa kako je s tem za powerbanke...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

Re: Minimalni tok za polnjenje “powerbanka” za mobitele

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Dec 11, 2020 21:03

Mislim, da so power banki optimizirani za polnilni tok vsaj 5V 0,5A. Kako je z majhnimi polnilnimi tokovi boš moral kar testirat na viru kateremu lahko omejuješ tok. Ko bo malce te korona krize konec lahko prideš k meni in točno pomeriva.

Novejši standard za USB C dovoljuje ob uporabi protokola med napravama do 100W polnilne (ali praznenja) moči, maksimalno do 5A in 5-20V.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

Re: Minimalni tok za polnjenje “powerbanka” za mobitele

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Dec 14, 2020 11:56

Jaz imam nekje ruzak s celico in powerbank notri za na moped in tist fila bp. Je pa verjetno optimizirano tako.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov