Autotracking PTZ CAM

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

Autotracking PTZ CAM

OdgovorNapisal/-a Paco » Po Dec 28, 2020 09:54

Da ne bo samo o C19 govora sem se odločil malce drugačno temo odpreti :oops: in pa upam da se ne bo prehitro pokak..

Skratka zanima me ali kdo med vami pozna kakšno PTZ autotracking kamero srednjega cenovnega razreda , upam da ne začnete limat linkov na ALI* :?

Zanimivo bi bilo slišati kakšno prvoosebno izkušnjo če jo kdo ima ali primer dobre prakse.

Zadevo lahko v širšem kontekstu morda raširim v drugi del vprašanja :mini bullet kamera s SIM kartico na baterijo z motion senzorjem in avtonomijo okrog 3 mesece. ? Ne, ne mislim star mobitel niti solarne rešitve ker je oboje :| prvo kot polovičarska rešitev in drugo glomaznih dimenzij sploh za kak pokrit prostor.

Tematika malce za spremembo :mrgreen:

lpp
pojdi se z bikom bost!
Sandi__
Kapitan

Re: Autotracking PTZ CAM

OdgovorNapisal/-a Sandi__ » Sr Dec 30, 2020 19:35

Za na plovilo ali objekt?
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » Sr Dec 30, 2020 20:03

Lol, sem ze izgubil upanje da kdo kaj drugega kot cov pa vlado sanja:).

Pustiva to odprto ;)
Prvo bolj objekt drugo pa me malo barka srbi, ja.
pojdi se z bikom bost!
Sandi__
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Sandi__ » Sr Dec 30, 2020 21:04

Konkretne kamere ne bom navajal, glede plovila samo razmislek o funkcionalnostih. Predvidevam, da bo kamera v kabini. Plovilo se ziba, zato je detekcijo gibanja težje nastaviti. Tudi če imaš polje zaznave gibanja na površini plovila, se gibljejo sence. Če bi delal zase, bi iskal kamero z vhodi, na plovilo montiral na ključna mesta magnetna stikala (vrata, motor, lopute).
Potem bi gledal, da ima nočni IR način snemanja, drugače bo ponoči slepa. Marine so dovolj osvetljene. Same IR diode bi odklopil, ker se bo kamera od odbojev IR diod v kabini samozaslepila. Potem je pomemben preračun porabe in zaloge energije.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov