OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Feb 06, 2021 17:44
No pa naj jaz rečem katero o tem. Kot 1stofficer, sem razmišljal tudi jaz, le da jadrnica mi ne leži. Dve leti pred penzijo, sem si rekel isto, nekaj nabavit za penzionistično potepanje. Nabavil polispodrivno barko, takih mer, da jo lahko vozim tudi domov in, da bom imel mirno spanje. Ker se z ženo voziva sama in pes, sem našel Seawey Arena 740 ali kasneje so jo, ko je prevzel Elan-Adria, je bila Adrie Event 750. Pruredil sem jo po svojih željah. Sedaj pa že 10 let plujeva po Jadranu. Obereva za enkrat, večina otokov, še kar nekaj bo pa še treba. Prvi motor je bil Lombardini 30KM 4 cil. dizel, potovalka 5-5.5 vozla, po dveh letih sem kupil novega Lombardinija 2204M 60km tudi dizel, potovalka 7 vozlov, letos pa bom vgradil Yanmar 100KM in potovalka bo 10-12 vozlov. Pri prvem motorju 30KM, sva bila tudi na Visu. Res ni neka brzina, ampak tudi počasi se daleč pride. Bila sva tudi na Pelješcu in Korčuli, letos pa si želim na Lastovo ali pa do Metkoviča po Neretvi. Bomo videli. Ponavadi sva na vodi mesec dni, nato pa še parkrat po kak teden. Na barki je trda streha, ki sem jo podaljšal do krme, tako, da slabo vreme(dež)me ne moti, ob straneh pa se popolnoma zapre. Na sezono porabim med 400-450 litrov nafte, pitne vode 120L, goriva 170L, od tega 45 rezerve, ki je ne trošim, le na koncu sezone jo pokurim. Nič nama ne manjka, vse imava kar imajo tudi večji, tako, da če bo še zdravje, kot do sedaj, bova še kar nekaj časa mešala vodo.
mašinfirer