Izdelava nalepk

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

MKN
Admiral

Izdelava nalepk

OdgovorNapisal/-a MKN » Sr Jun 09, 2021 14:02

V obnovi imam staro Rog Pony kolo. Zadeva je pri koncu, potrebno je le še barvanje in nalepke. Zanima me, če bi bil kdorkoli pripravljen iz dobre volje narediti datoteko za tiskanje nalepk. Datoteko bi bilo potrebno narediti na podlagi slik nalepk iz starih koles. Imam tudi fizične mere črk, ki sem jih pobral iz svojega kolesa, preden je šel na peskanje.
Lokalne tiskarje sem že povprašal in cena je približno polovica vrednosti obnovljenega kolesa.

Vse ostalo sem naredil sam, teh nalepk pa v dovolj dobrem približku originalu ne znam. Nalepke, ki se dobijo na bolhi, niso enake originalu ali pa niso dovolj dober približek. Gre samo za napis PONY, nalepko rogovega grba imam.
Sprašujem, če bi kdo to naredil iz dobre volje, recimo probono, za kakšen six pack ali kaj podobnega.

LP MKN
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

Re: Izdelava nalepk

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Jun 12, 2021 12:01

Težko boš našel koga če nista u žlahti ali dobra kolega. Materjal ni zastonj in to je print na alufolijo kar tud ne more vsak. Če ti bo še risal gre dost ur da bo izdelek dober. Kdor pa ima orng delavnico za takšno oblikovanje in printanje pa ne gledampo zraku ampak študira kak izpolnit vsa naročila.

Vem za človeka v Celju ki lahko to naredi ampak sigurno ne bo za sixpack. Se z njim poznam pa mi je zaradi materjala in oblikovanja za nalepke za cel čoln uzel 200€ (sindikalna cena). In razumem ga.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » So Jun 12, 2021 12:22

Saj ga tudi jaz razumem in mu je zamerim. Rabim pa samo datoteko, tiskanja ne.

Lp MKN
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Ne Jun 13, 2021 20:39

Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » To Apr 05, 2022 06:45

Se bom prikljucil kar na to temo.

Na jadrnico imam namen dati nalepke. PU barva bo predvidoma na barki nanešena do konc tega tedna.
Porem bo še en teden preden gre barka v vodo.

Ali je res, da se ne bo posušila dovolj in bo mehurilo nalepke (barva naj bi bila stara 1 mesec...) ?

Je potem bolje da pobarvam?
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Sr Apr 06, 2022 01:06

Mi jih nabavljamo pri oblikovanje@design-damjan.si
Vem, da je delal nalepke za Elanova plovila. Ne vem, če jim jih še dela, a zagotovo ve kak materjal je ustrezen.

Mehurjenje?
Ne verjamem. Ti imaš 2K barvo, lepila na nalepkah pa niso več neoprenska kot nekdaj, temveč je vse silikon. Glavni namen tega lepila je poleg abrazivnosti tudi to, da lahko še tako staro nalepko snameš brez večjih poškodb podlage. Včasih se je zapeklo, ker je topilo v neoprenu razžrlo vrhnji sloj barve (in zato je lahko mehurilo.), zdaj se pa prime in lepilo ni zelo agresivno.
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Sr Apr 06, 2022 04:42

Hvala za odgovor, super razloženo.
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Če Apr 21, 2022 12:29

a kdo mogoče ve ali lahko uporabim napis registracije v srebrni barvi? Ali se smatra kot premalo vidno ?
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » Če Apr 21, 2022 16:25

Srebrno na beli podlagi sem mislil
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Apr 21, 2022 17:03

Kovač napisal/-a:Srebrno na beli podlagi sem mislil

Naredi v dveh barvah, če bi ti slučajno kdo zatežil, pa zamenjaš. Odvisno kako se bo videlo v praksi.
Kakšen policajac se lahko zapiči v to, ampak tudi od srebrne se bo odbijala drugačna svetloba, kot od bele podlage, tako da se zna prav lepo videt.
Če boš spraševal na kapitaniji, ti bodo rekli, črno na belem. :)
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Apr 21, 2022 20:21

Jaz sem imel črne na temnoplavi podlagi pa je šlo..
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Maj 23, 2022 20:33

Sedaj hočejo kontrast, temno svetlo oz. svetlo temno! Edino pri velikosti popuščajo, pa še to ne dosti.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov