Kako Hrvaška ceneje?

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

Kako Hrvaška ceneje?

OdgovorNapisal/-a 123dejan » To Jun 15, 2010 10:01

Lep pozdrav!

Sem iz okolice MB pa me nekaj zanima, kako oz. po kateri cesti se najhitreje pride nekje do Zadra?

Dopust flikam nekje do trikrat na sezono po nekje 5 dni.
Rad bi se sicer izognil cestnine, ker z prikolico pride takšno drkanje sem ter tja predrago.
Kakšen predlog?

Hvala :lol:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Jun 15, 2010 10:11

Pozdravljen,
najhitreje in najceneje ne gre skupaj enako kot kvalitetno in poceni. Se bo treba odločit za hitro in drago avtocesto ali poceni in dolgo jajcanje po magistralki čez Plitvice. Žal. :cry:
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » To Jun 15, 2010 10:55

Ura dve gor al dol-mam čas.
Mislil sem krajšo od daljših poti.Gor pa dol me pride cestnina cca 70 eur. Za ta keš mam kesl poln pa naredim 1100 km.

Plitvice praviš.
Kaj pa relacija do Ilirske Bistrice pa pol naprej do Krka pa ob obali do Zadra?
Al je varianta Plitvice boljša izbira?

Hvala
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Jun 15, 2010 11:23

Dejan tvoji izračuni ti glih ne grejo skup. Praviš da imaš prikolico in po tvojih navedbah je potem poraba 5,3 litra na 100 km. Vem da je cestnina draga ampak šest do sedem ur zavojev, vzponov in klancev proti štirim uram mirne vožnje po avtocesti se ne moreta primerjati. Celotni cestnini po hrvaškem pa se boš zelo težko izognil, ni primerjave.
Guma je guma, zaenkrat.
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » To Jun 15, 2010 11:56

Če se želiš izogniti cestninam je edina sprejemljiva varijanta lokalna cesta MB-ZG, nato po stari cesti do Karlovca in čez Plitvice in Korenico proti obali
Uporabniški avatar
JanezJ
Poročnik bojne ladje
Kraj: Slovenj Gradec

OdgovorNapisal/-a JanezJ » To Jun 15, 2010 12:07

Pot po jadranski magistrali Reka-Zadar je lepa, če jo jemlješ kot izlet. Za goli tranzit je bolje iti na avtocesto. Na magistralki so pogoste radarske kontrole in kaj hitro si v minusu. Pa še v glavni sezoni moraš računat na zastoje skozi naselja.
Stara cesta čez Plitvice je po mojem boljša izbira za izognit cestnini.
LP.
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Jun 15, 2010 12:44

Če pa čas res ni ovira je pa najboljš pa ugodno s konjem čez gozdove

uh sm žleht....
:wink: :wink:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
PACEK
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a PACEK » Sr Jun 16, 2010 12:16

123 dean, če imaš časa v izobilju, denar pa iz šparovčka še od birme jemlješ, ti je ena boljših varjant stare ceste Maribor ,Ptuj, stara cesta za Krapino, Zabok, Zaprešič, potem brez cestnine po avtocesti skozi Zagreb,izvoz na staro cesto za Jastrebarsko do Karlovca pa naprej po stari cestiproti Plitvicam, pred plitvicam ovinek skozi Bihač ("šoping, bencin, hrana , cigarete, pred bihačem je trgovina Tuš supermarket) pa ene čevape za malco poješ, potem pa po obvoznici mimo Plitvic do Udbine, Gračacac, Obrovac, mimo letališča zadar, do Sukošanov in potem desno do Zadra.
Pa mirno pot brez nezgod. PACEK
Sem mislil, da zijajo v čoln, so jim pa le ( .)( . ) bokobrani na čolnu všeč.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Jun 16, 2010 12:31

Ob takih kalkulacijah se kar namrščim.

Trikrat v Zadar (se pravi 6x MB - ZD). Kot so ti predhodniki napisali. Enkrat boš sigurno nabasal na radar, ki je na stari cesti stalnica. Pa bo šlo vse prišparano nazaj v budget HR birokracije :cry:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Jun 16, 2010 13:56

Mogoče bi bila boljša rešitev, če na prvem dopustu najdeš kakega domačina ali vikendaša, pri katerem pustiš čoln in prikolico in potem imaš štiri vožnje solo. Prihranek pri gorivu in cestnini pa deliš z gostiteljem. Volk sit, koza cela.
mirno morje
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Jun 16, 2010 14:27

123dejan napisal/-a:Ura dve gor al dol-mam čas.
Mislil sem krajšo od daljših poti.Gor pa dol me pride cestnina cca 70 eur. Za ta keš mam kesl poln pa naredim 1100 km.

Plitvice praviš.
Kaj pa relacija do Ilirske Bistrice pa pol naprej do Krka pa ob obali do Zadra?
Al je varianta Plitvice boljša izbira?

Hvala

Kot pravi Kr en, mi gredo obrite kocine pokonci, ko berem takšne poste. Poceni??? Najceneje je biti doma in gledati razglednico Zadra, vse ostalo pa stane. In kot so ostali napisali, radarske kontrole, pešci, konji, traktorji, gospodarski stroji, obvozi, vročina, klima,.....

Najprej 70 Eur za cestnino? Cestnina od Bregane do Zadra stane 5+109+109+5 kun ali 31,44 eur!

Drugič, ne vem kakšen avto voziš, vendar za 70 eur dobiš manj kot 59 lit dizla in za to na stranskih cestah ne boš naredil 1100 km, še manj pa s prikolico.

Pa brez zamere! Vendar najlepše je po avtocesti, saj "matranje avta" tudi nekaj stane,.... včasih največ :roll:

LP
:(
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Jun 16, 2010 22:07

123dejan prideš tudi peko Rima :D . V kolikor kalkuliraš za 40 EUR je bolje da si doma. Nekateri računajo samo kako bi prišparali nekoliko na bencinu ostale zadeve pa zanemarijo (radarji, amortizacija, več postankov, večja nevarnost na cesti....) Skratka moj predlog je avtocesta neglede na strošek.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Sr Jun 16, 2010 22:15

CAR napisal/-a:123dejan prideš tudi peko Rima :D . V kolikor kalkuliraš za 40 EUR je bolje da si doma. Nekateri računajo samo kako bi prišparali nekoliko na bencinu ostale zadeve pa zanemarijo (radarji, amortizacija, več postankov, večja nevarnost na cesti....) Skratka moj predlog je avtocesta neglede na strošek.

ma ja jaz tud ne vem, kje je zdaj problem, če nimaš za cestnino pol tud za tankat čoln nimaš, potem se pač navtike ne greš pa doma štrikaš 8) 8)
al pa suhe žemle ribaš :roll:
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Jun 16, 2010 22:28

Oh jej, verjetno voziš na prikolici gliser vsaj 30k€, ki kuri 40l/h, sedaj je pa govora o 70€, najbolje da ostaneš doma in ne greš nikamor, je najceneje :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Jun 16, 2010 22:46

Al pa z avionom, ravnokar sem čekiral kako priti najhitreje in najceneje iz Zagreba v Dubrovnik in nazaj v najvišji sezoni. Za nekaj čez 100 evrčkov z avionom, če greš dol za vikend 9.7. greva lahko skupaj. :wink:
lpg
https://medisken.si

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov