http://www.youtube.com/watch?v=4TshFWSsrn8
Izživljanje
Moderatorji: moderator2, moderator
Izživljanje
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Kr en,
čakam tvoj komentar. A je boljši od tebe ali ne? Je možakar dober in če je, je to težko naštudirat?
Malo komentarja, prosim, ker za nas je to verjetno znanstvena fantastika in preračunljivost švicarskega urmoherja
LP

čakam tvoj komentar. A je boljši od tebe ali ne? Je možakar dober in če je, je to težko naštudirat?
Malo komentarja, prosim, ker za nas je to verjetno znanstvena fantastika in preračunljivost švicarskega urmoherja
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Ali je morda kdo od vas poskusi driftat z 4x4 na poligonu? Za tako preciznost je zares potrebna vaja ampak še daleč pa to ni tak bav bav kot bi si kdo mislil. Po samo pol ure treninga Vas je večina sposobna driftat tako, da kar zijaš.
Udeležil sem se treninga varne vožnje z motorjem, čeprav nisem imel občutka, da bi se lahko kaj novega naučil. Ko sem prišel na poligon pa smo delali dejansko take (kontrolirane) neumnosti, ki mi niti na misel ne pridejo na cesti, ampak na koncu sem spoznal, da do tistega momenta sploh nisem znal voziti motorja kljub 25 letnim izkušnjam.
LP NT
Udeležil sem se treninga varne vožnje z motorjem, čeprav nisem imel občutka, da bi se lahko kaj novega naučil. Ko sem prišel na poligon pa smo delali dejansko take (kontrolirane) neumnosti, ki mi niti na misel ne pridejo na cesti, ampak na koncu sem spoznal, da do tistega momenta sploh nisem znal voziti motorja kljub 25 letnim izkušnjam.
LP NT
Hja, Ken Block je definitivno najboljši drifter vseh časov. Je nekaj takega kot kakšen Rossi pri Moto GP ali recimo sedaj že ostareli in ne več tako sposobni Schumacher v F1.
Če bi kdo od nas znal samo 50% tako driftat, bi zagotovo lahko živel samo od tega...
Je pa tak drift kot na posnetku nemogoče izpeljat s povprečnim avtomobilom, pa četudi ima pogon na vsa 4 kolesa... Današnje cestne variante pogonov 4x4 so ena velika natega in so daleč od tega, kar bi morale biti!
Dober je le Subaru, delno pa še tudi Audijev Quattro (manjkajo zapore), vendar ne v A3, ker tam ni quattro ampak Haldex sranje... Tisti, ki se lahko postavi ob bok Subaruju je le še Lamborghinijev pogon, ki pa ga je odkupil Audi in ga sedaj najdemo v R8 in RS6, kjer enako piše Quattro, vendar je v resnici precej bolje od tega.
Če bi kdo od nas znal samo 50% tako driftat, bi zagotovo lahko živel samo od tega...
Je pa tak drift kot na posnetku nemogoče izpeljat s povprečnim avtomobilom, pa četudi ima pogon na vsa 4 kolesa... Današnje cestne variante pogonov 4x4 so ena velika natega in so daleč od tega, kar bi morale biti!
Dober je le Subaru, delno pa še tudi Audijev Quattro (manjkajo zapore), vendar ne v A3, ker tam ni quattro ampak Haldex sranje... Tisti, ki se lahko postavi ob bok Subaruju je le še Lamborghinijev pogon, ki pa ga je odkupil Audi in ga sedaj najdemo v R8 in RS6, kjer enako piše Quattro, vendar je v resnici precej bolje od tega.
Brez špere je samo matranje. Najlepše gre, če imaš kar zavarjen diferencial. Potem drugače kot da drsiš skoraj ne gre. Majčken problem je le pri počasnem obračanju na mestu, ker avto odskakuje. Potem je fino imet še hidravljično ročno zavoro, in ventil za regulacijo zavor (spredaj/zadaj) za drifte pri večjih hitrostih. Pa obvezen servo, ker drugače imaš roke do tal.
Tukaj je video Luka Marko Grošlja. Je najbolj znan drifter v Sloveniji, poleg še nekaterih odličnih drifterjev. Nekajkratni Slo prvak in mislim da tudi Evropski.
http://www.youtube.com/watch?v=UEdeocgVles
http://www.youtube.com/watch?v=cbFU4ue0 ... re=related
Tukaj je video Luka Marko Grošlja. Je najbolj znan drifter v Sloveniji, poleg še nekaterih odličnih drifterjev. Nekajkratni Slo prvak in mislim da tudi Evropski.
http://www.youtube.com/watch?v=UEdeocgVles
http://www.youtube.com/watch?v=cbFU4ue0 ... re=related
V8 + Jet drive
Novinec napisal/-a:Kr en,
Malo komentarja, prosim, ker za nas je to verjetno znanstvena fantastika in preračunljivost švicarskega urmoherja![]()
LP
Ufff mam dela in nobenga cajta za morjeplovca.
Ja Ken Block je majster drifta, da je kaj. To je že posnel z več avti. Mislim, da je bil prvi video z Imprezo.
Ste pa že ugotovili bistvo. Tile agregati imajo konjev ohohooo. (Drugače bi takole kopal le na makadamu). Pa tud špere in vse ostalo. Verjemite mi pa, da tale filmček ni bil posnet iz prve. Sigurno je kdaj "pošlatal" kakšen kol. Pa tudi to dela cele dneve. Ampak vseeno - Kapo dol za pokazano.
Sem pa prepričan, da na enem od idrijskih brzincev proti našemu aktualnem prvaku v rally-u Aleksu Humarju nima niti za burek. Eno je show, drugo pa je hitrost
Novinec, šele zdaj sem videl, kaj si me še vprašal. Ja, je boljši od mene
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
kr en napisal/-a:Ufff mam dela in nobenga cajta za morjeplovca.
Ja Ken Block je majster drifta, da je kaj. To je že posnel z več avti. Mislim, da je bil prvi video z Imprezo.
Ste pa že ugotovili bistvo. Tile agregati imajo konjev ohohooo. (Drugače bi takole kopal le na makadamu). Pa tud špere in vse ostalo. Verjemite mi pa, da tale filmček ni bil posnet iz prve. Sigurno je kdaj "pošlatal" kakšen kol. Pa tudi to dela cele dneve. Ampak vseeno - Kapo dol za pokazano.
Sem pa prepričan, da na enem od idrijskih brzincev proti našemu aktualnem prvaku v rally-u Aleksu Humarju nima niti za burek. Eno je show, drugo pa je hitrost
Novinec, šele zdaj sem videl, kaj si me še vprašal. Ja, je boljši od meneKako je to dirkaču težko priznati
Hvala za odgovor iz prve in prave roke, čeprav so nekateri že zgoraj napisali nekaj o tem. Vprašal pa sem te prav zaradi tega kar si ti napisal: posneto večkrat, snemano v sekvencah,.... kaj pa je bilo vmes pa samo ekipa ve.
Hvala!
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti