Kraja avtomobila
Moderatorji: moderator2, moderator
-
Bouges Nina
- Admiral
Kraja avtomobila
Pozdravljeni morjeplovci. Vem, da tema ni ravno morjeplovska, pa vendar... Danes zjutraj so mi ukradli avto in me zanima, če je že kdo od vas ostal "bos" in če si lahko z iskanjem kako pomagamo tudi sami. Gre za Cloita, diesel, letnik 2005.
Hvala že vnaprej!
Hvala že vnaprej!
-
Bouges Nina
- Admiral
-
Bouges Nina
- Admiral
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Si preverila na komunali - pajek?
Za vozila, ki se jih ne splaca več kasko zavarovati v večini primerov že zadostuje nalepka, ki označuje, da je v vozilo vgrajen dodaten alarm. Stikalo za prekinitev vžiga je priporočljivo, vendar ga po določenem času lastnik uporablja le, ko vozilo pusti parkirano daljši čas. Odlična zadeva je vsekakor alarm ali na daljinsko zaklepanje vezan imobilizer, vendar je ponudbe za te naprave čedalje manj, ker imajo že vsa vozila vgrajen kak varnostni sistem. V kolikor se izkaže, da so ga res ukradli, potem so ga definitivno zaradi delov. Odpeljali so ga z originalnim računalnikom iz poškodovanega vozila, ključavnico pa so preprosto zlomili, kar je možno pri dosti vozilih tudi brez specialnega orodja. Motiviran kriminalist lahko relativno hitro odkrije potencialne porabnike delov. Potrebno je preveriti, katerim vozilom istega tipa so zamudili podaljšati registracijo, katera so odjavljena iz prometa kajti velika verjetnost je, da je porabnik delov prav iz bližine.
Vseeno upam in ti želim, da ga najdejo nepoškodovanega.
LP NT
Za vozila, ki se jih ne splaca več kasko zavarovati v večini primerov že zadostuje nalepka, ki označuje, da je v vozilo vgrajen dodaten alarm. Stikalo za prekinitev vžiga je priporočljivo, vendar ga po določenem času lastnik uporablja le, ko vozilo pusti parkirano daljši čas. Odlična zadeva je vsekakor alarm ali na daljinsko zaklepanje vezan imobilizer, vendar je ponudbe za te naprave čedalje manj, ker imajo že vsa vozila vgrajen kak varnostni sistem. V kolikor se izkaže, da so ga res ukradli, potem so ga definitivno zaradi delov. Odpeljali so ga z originalnim računalnikom iz poškodovanega vozila, ključavnico pa so preprosto zlomili, kar je možno pri dosti vozilih tudi brez specialnega orodja. Motiviran kriminalist lahko relativno hitro odkrije potencialne porabnike delov. Potrebno je preveriti, katerim vozilom istega tipa so zamudili podaljšati registracijo, katera so odjavljena iz prometa kajti velika verjetnost je, da je porabnik delov prav iz bližine.
Vseeno upam in ti želim, da ga najdejo nepoškodovanega.
LP NT
Pri iskanju ti žal ne znam pomagati. Sem pa si pred časom iz Kitajske naročil žepni GPS tracker (GPS položal pošilja preko vgrajenega GSM na internet ali na SMS)za 70EUR. Notri sem dal izimobil SIM kartico in zadevo skonfiguriral, da vsakih 6 minut pošlje pozicijo na eno ruskko stran, kjer potem lahko spremljam gibanje. GPS pošilja podatke o poziciji vsakih 6 minut, kar me stane (za GSM strošek) 3,6EUR mesečno. Stran za spremljanje je zastonj. Skratka to ni nikakršna profi zadeva, sam sem jo kupil bolj zaradi spoznavanja tehnologije, bi bila pa morda vseeno pri tebi, če bi jo imela uporabna - vsaj do takrat, ko bi jo odkrili iz izklopili.
-
Bouges Nina
- Admiral
Zelo sem hvaležna za vse te informacije. Pajek mi ga ni odpeljal (na žalost) in tudi parkirali nismo nikjer drugje. To se je zgodilo v Kamniku, na parkirišču pred blokom. Avto je bil kupljen letos, od dobrega prijatelja, s prevoženimi 22.000 km!!!! Kupili smo ga zaradi varčne porabe, ker vsak dan po službi vozimo sina na trening in dnevno delamo 150 km. Barabe. Šok je šele danes prišel za menoj. Hvala za vse te podatke o zaščiti vozila. Na "družinski" avto bomo nedvomno nekaj namontirali. Mogoče kdo od vas pozna koga, ki proda res poceni (star kot zemlja) avto?
Hvala!
Hvala!
-
Bouges Nina
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti