Nekaj je hudo narobe!

Obvezno preberi!!!

Moderator: moderator

Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Avg 29, 2010 00:24

LIPNIK napisal/-a:pajer1,kaj češ,tista leta so tu :lol: :lol:

jaz sem kako leto mlajši od tebe,pa sploh slik ne znam naložit-pa bi plačal,če bi mi kdo pokazal :idea:

vzemi si 5 minut časa in preberi navodila pa boš znal plačaš pa vseeno lahko kakšno pivo :wink:

ja kot kaže moj album po določenem času kreira nove linke fotografij - verjetno jih pretvori in spravi na drug strežnik...
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Avg 29, 2010 01:23

racman napisal/-a:
pajer1 napisal/-a:Ma ni, ker album normalno pregledujem. Nekateri prispevki s fotkami so pa v redu. Pa bodi pameten.

.

potem pa je edina možnost, da si nekaj spreminjal pri določenem albumu...primerjaj link, ki ga imaš v temi in link fotografije v albumu... :wink:

Nič nisem spreminjal! Ne!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Ne Avg 29, 2010 11:03

Nič ni spreminjal.....

tudi moja slika je izginila v ugani lokacijo.... pa od MitjaP tudi....
nekaj res ne štima....

kaj pa če admin kaj posodablja forum??? sej ne da bi ga krivil samo sorašujem....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Ne Avg 29, 2010 11:29

Problem je skoraj zagotovo v Mojalbum.
Sem urednik enega drugega spletnega portala z veliko obiska in sem en čas slike, ki so jih uporabniki dajali na razne slovenske portale za slike kot Shrani.si in Mojalbum raje prenašal na moj server (kar nekaj dela je s tem); kajti smiselno je, da se dela portal dolgoročno, da bo mogoče prispevke brati tudi čez nekaj let; te slovenske firme, kamor se nalagajo slike, pa lahko kaj hitro prenehajo obratovati.

Svetujem dvoje:
- da admin omogoči možnost objave slik na tem serverju (npr. namestitev namenske aplikacije samo v ta namen - te aplikacije so zastonj)
- da uporabniki objavljajo fotografije samo na priznanih tujih slikovnih portalih: recimo kot Photobucket.com ali Flickr.com.
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Ne Avg 29, 2010 20:24

V Mojalbum je problem, seveda.
Ukinjajo ga ravno (še) ne, imenovanje datotek (reference) pa so spremenili.

Zgoraj sem že napisal en primer svoje slike.

Podpiram idejo o bolj zanesljivih strežnikih. Držali smo se pač navodila tukaj na forumu, zato smo pridno nalagali morjeplovske sličice v mojalbum.

Mogoče pa bi Mojalbum lahko vrnil stara imena datotek? Zdaj je žal pol foruma prazna, brez slik. Dvomim, da bomo člani tako pridni, da se bomo spravili vse popravljat. Posebej težko bo naprimer Pajerju, ki se je res potrudil s potopisi. Škoda bi bilo, če teh prispevkov ne bo mogel nihče več prebrati.
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Ne Avg 29, 2010 20:32

Je treba iti na picassa web pa ne bo problemov. Sem tud jaz to že opazil, da so slike malo zginjale pa sem vse prenesel na picassa web. Tam ni ne vem kakšnih problemov.
Fiat Justitia ... Some day....
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Avg 30, 2010 19:06

Ufff ja, kot ste že sami ugotovili je problem pri ponudbikih spletnega prostora... Kot vam je svetoval Grega295 je bolje slike odložiti na enega od tujih strežnikov ali pa recimo na Googlovo Picasso... Žal pa tudi to ni dolgoročna rešitev, zato je v planu, da bo vse na mojem strežniku... To sem tudi že napisal, da bomo jeseni zamenjali celoten forum in seveda dodali tudi opcijo za direktno nalaganje slik. Potem bo lepljenje slik tudi ZELO enostavno in bo to znal narediti čisto vsak brez kakšnega večjega napora.

Se opravičujem, da je tako, samo neke dobre rešitve v tem trenutku žal ni. Slike bodo izginjale toliko, kot bodo spreminjali poti in naslove pri Shrani.si Moj album in podobno...

LP
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Po Avg 30, 2010 22:39

admin ne opravičuj se.... sej nisi ti kriv da je tako... ampak rundo bomo pa z veseljem spili v opravičilo hehe
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Avg 31, 2010 01:19

V kolikor je mogoče po nekem ključu iz starega url naslova slik priti do novega, bi se lahko s korekcijsko skripto popravilo vsa sklicevanja na slike po celem forumu.

Če mi lahko nekdo pošlje na ZS nekaj povezav na stare slike in kakšna je nova povezava sedaj, se lahko malo poigram s tem.

Nek programer bi nato moral pripraviti SQL ukaz za popravek teh sklicev iz mojalbum vseh tekstovnih poljih v mysql bazi tega foruma. Tudi to ni nič težkega, ključno je zgolj ali je mogoče sestaviti algritem novih naslovov iz starih.

Ker so se nekateri trudili pri pripravi prispevkov, bi se jih splačalo restavrirati nazaj (če je le mogoče sestaviti ta ključ).
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » To Avg 31, 2010 06:14

Grega295 napisal/-a: ..., ključno je zgolj ali je mogoče sestaviti algritem novih naslovov iz starih.

Ne verjamem, ker so stari, ki več ne obsajajo, kar neki random naslovi, npr:
http://www.moj-album.com/slike/10415699 ... kIy9oV.jpg

ime slike je kar nekaj, menim, da je najbolje slike ročno dat na morjeplovec portal.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Avg 31, 2010 10:44

Tole bi bilo res odlično. Ali pa slike vsaj tistih najbolj zanimivih reportaž premetat direktno na moj server in potem popraviti poti... To bi bilo še najbolje, saj je potem zadeva trajna...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Avg 31, 2010 11:26

Glede na vloženo delo pri pisanju in oblikovanju potopisov in ostalega gradiva, bi bilo res zelo smiselno, da fotke nalagamo na domač "morjeplovski" server, da se ne bi nekoč zgodilo, da ostanemo samo še člani brez vsebine :cry: .
Jaz imam svoje fotke na Picassi in samo čakam, da se kaj sesuje, tako kot se je na mojalbum...
Aja pa še to. Dobra bi bila tudi možnost, da k pisanju lahko pripnemo tudi kakšen dokument (doc, pdf ipd.).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost