Posodabljanje foruma - končno

Obvezno preberi!!!

Moderator: moderator

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Avg 24, 2017 11:55

@MT
Slika
Ne se pustit preveč ujčkat. Z nekaj kliki ali pa postavitvijo miške na meniju, se pokaže vso razkošje foruma. Najprej se moraš seveda prijavit, da lahko dostopaš do vseh funkcij.

@evovii
Chat!?
Chat je odlična zadeva, da se hitro kaj zmeniš s kakšnim članom. Je pa ena slabost glede baze tehničnega znanja. ker če vidva recimo rešita neko tehnično težavo preko chata, potem forumaši nimamo nič od tega.
Tako da, chat ja, ampak pod pogojem, da se nek povzetek tehnične rešitve ipd. potem objavi tudi v skupni temi na forumu.
Nazadnje spremenil Marchi, dne Če Avg 24, 2017 12:17, skupaj popravljeno 1 krat.
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Če Avg 24, 2017 11:59

Lohka je pa čvek sam za kreganje :D
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Avg 24, 2017 12:31

Hvala, Marchi

Sicer sem že tudi dopolnil zgoraj poleg svojih 'odprtih vprašanj', ampak pri tebi se vidi še bolje. Le tiste tri črtice na levi so simbol za menu /hitre povezave/ in vsebina tega kaže da je odvisna ne le od tega, ali si prijavljen ali ne ampak tudi kje na forumu si trenutno.
admin napisal/-a:...
Sedaj smo že tako ali tako močno posegli v temo preko CSS, ki je mimogrede še kompajliran in sploh ni direkten. Ker nisem neki web strokovnjak, se pa malo spoznam, sem to prvič videl, haha. No, se je pa uredilo s pomočjo strokovnjaka z druge strani luže, pa še veliko mojih ur. Da narediš glavo foruma in pa desni stolpec z bannerji, pa da to potem deluje tudi kot responsive design na različnih napravah ni mačji kašelj. Mislim, da smo sedaj s tem zaključili.
...

Večini 'stručkotov' (in tudi večini resničnih stručkotov), s katerimi sem imel doslej opravka, se takih sprememb ni dalo delati tako, da bi tudi spremenjena različica delala v različnih okoljih (in na različnih napravah...), ker je to pomenilo, da moraš delati skladno z minulim delom nekoga drugega (in to minulo delo naštudirati) in ne le malo 'poprčkati'.

Ko pravite, da zdaj forum dela dobro tudi na telefonih, tablicah in podobnem (in najbrž prevedeni CSS pomeni dodatne zaplete v primerjavi z intrepretiranim), to po mojem pomeni, da je bil tisti, ki je to delal (iz čez-lužo?) krepko vreden svojega denarja.

Tako narejeno ima po mojem precej večje možnosti, da (z le malo pretresov ali celo čisto brez) preživi tudi kako naslednjo posodobitev phpBB.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Tadejko
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana - Červar

OdgovorNapisal/-a Tadejko » Če Avg 24, 2017 12:32

Živjo.
Brskalniki sedaj opozarjajo, da povezava ni varna (npr. na strani za vnos gesla).
Verjetno zato, ker site ni opremljen s pravim certifikatom.

Najbrž hekerji ne bodo šli ravno takoj krasti gesel preko nezaščitene povezave, na srednji in dolgi rok pa bi bilo fino tudi to urediti.

Sicer pa hvala adminu za trud in tudi nov videz mi je kar všečen.
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Če Avg 24, 2017 14:33

admin napisal/-a:Zgornji meni z linki je designersko enak, ker mi sploh ne zgleda tako slabo za prvo silo, linki pa so tudi povezani na novo stran z Wordpress-om.

Sem hotel predlagat centraliziran tekst in sem kar probal modificirat css. Pa vidim sedaj, da ni neke razlike. Itak je stvar okusa :wink:

Pa vseeno, če se odločiš uporabit:

V stylesheet.css, vrstica 606, na dnu razdelka .titlea1 dodaš:

text-align: center;
margin-right: 0px;
margin-left:0px;

V tem primeru meni izgleda tako:

Slika

Ne vem pa kako izgledajo pri tebi css fajli, glede na to, da si omenil, da so compajlani.

Lp.
dijo_porko
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a dijo_porko » Če Avg 24, 2017 16:15

Tadejko napisal/-a:Živjo.
Brskalniki sedaj opozarjajo, da povezava ni varna (npr. na strani za vnos gesla).

Najbrž hekerji ne bodo šli ravno takoj krasti gesel preko nezaščitene povezave, na srednji in dolgi rok pa bi bilo fino tudi to urediti.

Forum bi morali dati na https, ne vem zakaj se admin ni za to odločil.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Avg 24, 2017 17:30

dijo_porko napisal/-a:

A to misliš da je res potrebno??? Ne vem, sprašujem. A so podobni forumi na HTTPS?

To kar javlja npr. Firefox je pač opozorilo da pošiljaš neke podatke preko neta, ni pa to secure protokol. Kolikor se jaz razumem v te zadeve, je na serverju nek share-an certifikat, ki ga browser seveda ne pozna in potem opozarja. Po moji oceni nič posebnega... Tako opozorilo boste dobili na velikem številu strani, če niso ravno banke in spletne trgovine, pa še pri slednjih se zna pojaviti.

Prosim strokovnjake, ki to poznajo (jaz namreč zelo slabo), da mi to malo obrazložijo. Vem da obstajajo neki free certifikati, ki so super, samo vsake 3 mesece jih je treba obnavljati (to odpade po moji oceni) in pa seveda obstajajo plačljivi. Kaj s tem pridobimo? Nekje sem davno prebral da google malo višje rangira stran, ki je HTTPS...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Avg 24, 2017 17:53

Aja pa še to, brez certifikata smo že 11 let in to da te opozarja pri prijavi, da stran ni varna, ni nič novega, to je enako opozarjalo tudi že prej... Seveda pred 10 leti še ne, ker takrat to brskalniki še niso gledali, danes pa jih večina gleda in pač opozori. Ni pa to konec sveta, kot sem napisal, malo je strani za hobby, ki so ščitene s certifikatom.
Tadejko
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana - Červar

OdgovorNapisal/-a Tadejko » Če Avg 24, 2017 19:58

Konec sveta res ni :D
Pri prejšnji verziji res nisem bil pozoren in opazil te podrobnosti, za novo verzijo pa nisem vedel ali je zanalašč http ali je bilo samo spregledano.
dijo_porko
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a dijo_porko » Pe Avg 25, 2017 19:56

admin napisal/-a:
dijo_porko napisal/-a:

A to misliš da je res potrebno??? Ne vem, sprašujem. A so podobni forumi na HTTPS?

To kar javlja npr. Firefox je pač opozorilo da pošiljaš neke podatke preko neta, ni pa to secure protokol. Kolikor se jaz razumem v te zadeve, je na serverju nek share-an certifikat, ki ga browser seveda ne pozna in potem opozarja. Po moji oceni nič posebnega... Tako opozorilo boste dobili na velikem številu strani, če niso ravno banke in spletne trgovine, pa še pri slednjih se zna pojaviti.

Prosim strokovnjake, ki to poznajo (jaz namreč zelo slabo), da mi to malo obrazložijo. Vem da obstajajo neki free certifikati, ki so super, samo vsake 3 mesece jih je treba obnavljati (to odpade po moji oceni) in pa seveda obstajajo plačljivi. Kaj s tem pridobimo? Nekje sem davno prebral da google malo višje rangira stran, ki je HTTPS...

Sicer ne vem čisto dobro kakšne certifikate imaš v mislih, glede http/https je pa tako:
na tem forumu se prijavljam s svojim uporabniškim imenom in geslom. Ker povezava ni varna /kriptirana, lahko potencialni napadalec z metodo man in the middle brez težav pride do mojega gesla. Če pa se uporablja https pa do tega pride izjemno težko. In ja, večina strani na katere sem prijavljen uporablja https.

Če se ti da brati:
https://en.wikipedia.org/wiki/HTTPS
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Avg 26, 2017 09:56

Dijo_porko, si ti strokovnjak za postavitve weba in bi kaj pomagal okrog tega? Tvoj odgovor mi je malo čuden, ker jaz dobro vem kaj je HTTP in kaj HTTPS. Bi pomagal pri tem z nasveti da gremo na HTTPS?
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » So Avg 26, 2017 11:42

....
Nazadnje spremenil Roberth1, dne Pe Dec 15, 2017 21:02, skupaj popravljeno 1 krat.
https://vodovod-rh.si/
Modras
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Modras » Ne Avg 27, 2017 14:24

Lepo urejena tudi za nas začetnike
dijo_porko
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a dijo_porko » Ne Avg 27, 2017 14:32

admin napisal/-a:Dijo_porko, si ti strokovnjak za postavitve weba in bi kaj pomagal okrog tega? Tvoj odgovor mi je malo čuden, ker jaz dobro vem kaj je HTTP in kaj HTTPS. Bi pomagal pri tem z nasveti da gremo na HTTPS?

Uf, ne, o postavitvi forumov pa zal res ne vem kaj dosti.

Drugace je pa prenovljen forum pregleden, vsec mi je, da neprebrane teme ostanejo obarvane tudi po odjavi in ponovni prijavi, na ene par ikon se bo pa treba navadit (tvoj citiran post sem skoraj oznacil za zaljivega :) )
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Ne Avg 27, 2017 19:23

admin napisal/-a:Aja pa še to, brez certifikata smo že 11 let in to da te opozarja pri prijavi, da stran ni varna, ni nič novega, to je enako opozarjalo tudi že prej... Seveda pred 10 leti še ne, ker takrat to brskalniki še niso gledali, danes pa jih večina gleda in pač opozori. Ni pa to konec sveta, kot sem napisal, malo je strani za hobby, ki so ščitene s certifikatom.

Tudi ogromno drugih forumov je brez certifikata. Tudi precej vladinih strani...... Ne se sekirat ali biti prestrašeni :idea:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost