OK, dve stvari...
1. Glede tega da ni varna povezava oziroma HTTPS se prosim ne sekirat, ker kot ste nekateri napisali, večina podobnih strani ni na HTTPS, temveč na HTTP, enako kot naša. Mogoče bomo kdaj šli na HTTPS, vendar to pač ni zastonj! Tale forum mene stane kar nekaj denarja, posodobitev je poleg mojega časa pojedla tudi en lep kupček mojega denarja, sponzorji pa tudi niso danes tako radodarni, da bi se od tega lahko živelo. Če gremo na HTTPS, je to še med 100 in 500 EUR letno dodatnega stroška.
Rezime vsega, nismo banka in teli naši podatki niso nobena posebna zadeva. V 11 letih foruma ni še nikoli nihče nikomur prestregel gesla, saj to sploh ni preprosto in moraš biti res pravi heker, da to lahko narediš. Seveda je možno, samo zakaj? Zato, da bi potem pod recimo imenom "Matejc" nekdo objavil adidaske...?? Če vam prestrežejo geslo od banke, vam lahko izpraznejo račun, tukaj pa zagotovo prav nihče nima interesa prestrezati vaših gesel... Torej trenutno je tako, itak večina to sploh ne ve, ker je stalno prijavljena, kar je še krepko bolj nevarno za kaj prestreči, pa še kar nikomur niso...
2. Glede SPAM-a. Z novim forumom se ga nikakor nismo rešili! Sem že velikokrat pisal da se to ne da, samo potem se najde vedno nekdo, ki zna to rešit v 3 sekundah... Ne nasedat takim postom, ker takole preko foruma smo vsi strokovnjaki za vse, ko je treba pa kaj narediti jih pa ostane zelo malo. Edina rešitev za popolno eliminacijo SPAM-a je ročno preverjanje vsakega novega uporabnika! To je sedaj tudi nastavljeno! Seveda to pomeni, da moram jaz stalno to preverjati in včasih tudi ni takoj isti dan, je*i ga, je treba malo počakati. Seveda imamo sedaj vklopljene še dodatne moderne zaščite, testiram tudi še nekaj plačljivega, ker najnovejša Captcha ne pomaga prav nič! Trenutno smo dobro omejili, imam cca. 2 do 4 prijave novih uporabnikov dnevno, od tega je polovica SPAM... Torej smo dosegli veliko, prijav uporabnikov, ki bi smetili je malo, so pa še vedno kljub različnim zaščitam!
3. Spam posti, ki se mogoče slučajno pojavijo na forumu... To so zelo verjetno stari uporabniki, ki jih še nismo vseh pobrisali ali pa lahko tudi novi, če sem jaz precenil, da je mogoče pravi (glede na realen email)... V takem primeru vas prosim, da na tak post NE ODGOVARJATE, ne pišete ničesar, samo pustite ga. Sedaj imam možnost, da avtomatsko pobrišem take uporabnike skupaj z vsemi njihovimi posti. Seveda pa to ne deluje, če ste vi naprej komentirali in moram potem brisati še vse vaše prispevke.