Posodabljanje foruma - končno

Obvezno preberi!!!

Moderator: moderator

No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

Re:

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Avg 30, 2017 10:28

Roberth1 napisal/-a:Ali bom po posodobitvi še lahko kupoval adidaske? Če ne, si moram sedaj izbrati ustrezen par.

Dans so se vrnile adidaske ;)
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a admin » Če Avg 31, 2017 17:07

OK, dve stvari...

1. Glede tega da ni varna povezava oziroma HTTPS se prosim ne sekirat, ker kot ste nekateri napisali, večina podobnih strani ni na HTTPS, temveč na HTTP, enako kot naša. Mogoče bomo kdaj šli na HTTPS, vendar to pač ni zastonj! Tale forum mene stane kar nekaj denarja, posodobitev je poleg mojega časa pojedla tudi en lep kupček mojega denarja, sponzorji pa tudi niso danes tako radodarni, da bi se od tega lahko živelo. Če gremo na HTTPS, je to še med 100 in 500 EUR letno dodatnega stroška.
Rezime vsega, nismo banka in teli naši podatki niso nobena posebna zadeva. V 11 letih foruma ni še nikoli nihče nikomur prestregel gesla, saj to sploh ni preprosto in moraš biti res pravi heker, da to lahko narediš. Seveda je možno, samo zakaj? Zato, da bi potem pod recimo imenom "Matejc" nekdo objavil adidaske...?? Če vam prestrežejo geslo od banke, vam lahko izpraznejo račun, tukaj pa zagotovo prav nihče nima interesa prestrezati vaših gesel... Torej trenutno je tako, itak večina to sploh ne ve, ker je stalno prijavljena, kar je še krepko bolj nevarno za kaj prestreči, pa še kar nikomur niso... :D

2. Glede SPAM-a. Z novim forumom se ga nikakor nismo rešili! Sem že velikokrat pisal da se to ne da, samo potem se najde vedno nekdo, ki zna to rešit v 3 sekundah... Ne nasedat takim postom, ker takole preko foruma smo vsi strokovnjaki za vse, ko je treba pa kaj narediti jih pa ostane zelo malo. Edina rešitev za popolno eliminacijo SPAM-a je ročno preverjanje vsakega novega uporabnika! To je sedaj tudi nastavljeno! Seveda to pomeni, da moram jaz stalno to preverjati in včasih tudi ni takoj isti dan, je*i ga, je treba malo počakati. Seveda imamo sedaj vklopljene še dodatne moderne zaščite, testiram tudi še nekaj plačljivega, ker najnovejša Captcha ne pomaga prav nič! Trenutno smo dobro omejili, imam cca. 2 do 4 prijave novih uporabnikov dnevno, od tega je polovica SPAM... Torej smo dosegli veliko, prijav uporabnikov, ki bi smetili je malo, so pa še vedno kljub različnim zaščitam!

3. Spam posti, ki se mogoče slučajno pojavijo na forumu... To so zelo verjetno stari uporabniki, ki jih še nismo vseh pobrisali ali pa lahko tudi novi, če sem jaz precenil, da je mogoče pravi (glede na realen email)... V takem primeru vas prosim, da na tak post NE ODGOVARJATE, ne pišete ničesar, samo pustite ga. Sedaj imam možnost, da avtomatsko pobrišem take uporabnike skupaj z vsemi njihovimi posti. Seveda pa to ne deluje, če ste vi naprej komentirali in moram potem brisati še vse vaše prispevke.
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Pe Sep 01, 2017 08:45

Ali mi lahko nekaj razložite?

že drugič se mi je zgodilo na prenovljenem forumu, da ko sem nekomu odgovoril, mojega pisanja in truda ni nikjer objavljenega, čeprav sem, kot bom moral sedaj, stisnit "potrdi"...
konkretno... 5min nazaj sem želel nekomu nekaj svetovat za gumenjake, natipkam solidno dolg text, ko pa sem ga "potrdil", se je prikazal odgovor nekoga, ki me prehitel v oddaji svojega besedila...(točno gre za temo: nakup gumenjaka in motorja, avtor "silvor", prehitel me je "Raniro", mojega odgovora ni nikjer :shock: )
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » Pe Sep 01, 2017 11:45

@admin
https počasi postaja nuja tudi zato, ker Google že raje prikazuje strani z https kot z http in ker bodo spletni brskalniki kmalu zelo otežili vpisovanje v forme, če povezava ni varna.
https://threatpost.com/google-reminding ... er/127709/

Tako da https ni toliko vprašanje da ali ne,kot kdaj.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Pe Sep 01, 2017 20:21

Tudi jaz se strinjam z takšno ugotovitvijo, nobena znanost :twisted:
Admin je lepo zapisal, ni težava oportunizem, neznanje,.. ampak finance :(
Pomagajmo, čakam ideje :idea:
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Sep 04, 2017 09:50

Lepo, da se je forum posodobil, se ga bo pa treba še navaditi.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Sep 04, 2017 11:32

Daki napisal/-a:Lepo, da se je forum posodobil, se ga bo pa treba še navaditi.

Če se boš šihta po zasluženem dopustu lahko navadil, potem je prenovljen forum češnja na torti :lol:
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Sep 04, 2017 21:56

:D Ne vem no. V sredo ob dveh zjutraj z dopusta, ob sedmih zjutraj že v službi spočit in z nasmeškom, na prenovljen forum se pa še nisem čisto navadil. No, saj bo.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Sep 06, 2017 11:10

Kar nekaj reči v okolju za pisanje in urejanje prispevkov je bolj ugodnih, kot prej. Za zdaj me še vedno moti le ena: okno za urejanje se da povečati/pomanjšati po višini, ne pa tudi po širini.

Zadeva mi znatno zmanjša preglednost in priročnost pri urejanju povezav, ki so zdaj često zlomljene v več vrstic.

Sicer je bil prenos vsebine narejen odlično. Kolikor sem opazil, so bili zapleti s spremembo oznak velikosti pisav, pa tudi z vsaj nekaterimi vrstami povezav druge prispevke znotraj foruma. Skoraj vse povezave znotraj foruma so bile prenešene tako, da tudi, ko je sintaksa (in številka teme in podforuma in prispevka...) videti drugačna, po prenosu delajo. Tiste tipe povezav, ki ne, sem verjetno uporabljal samo jaz v kazalih in bom že 'pošraufal' na roko (povem adminu na srečanju).
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Sr Sep 06, 2017 14:40

Ali mi lahko nekaj razložite?

že drugič se mi je zgodilo na prenovljenem forumu, da ko sem nekomu odgovoril, mojega pisanja in truda ni nikjer objavljenega, čeprav sem, kot bom moral sedaj stisnit, "potrdi"...
konkretno... 5min nazaj sem želel nekomu nekaj svetovat za gumenjake, natipkam solidno dolg text, ko pa sem ga "potrdil", se je prikazal odgovor nekoga, ki me prehitel v oddaji svojega besedila...(točno gre za temo: nakup gumenjaka in motorja, avtor "silvor", prehitel me je "Raniro", mojega odgovora ni nikjer :shock: )

Ali se je še komu kaj podobnega zgodilo?
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Sep 06, 2017 15:55

Kolk časa pa si približn pisal? Lahko, da je potekla "seja", to je čas kolk časa je aktivna povezava med uporabnikom in srežnikom (po določenem času te "pozabi" - nujen ukrep, da ni porabljenega preveč spomina). Administrator naj preveri kak je session time (najboljš nastavit na tolk kot je blo prej).
Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kraj: Koper
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Domi » Sr Sep 06, 2017 16:28

Druga varianta pa je, če se gre v dolg prispevek, ki zahteva čas (sprotno razmišljanje, brisanje, popravljanje itd...), da si ga prvo napišeš recimo v Wordu in nato celega kopiraš v prispevek foruma.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Sep 06, 2017 22:42

tyson napisal/-a:Ali mi lahko nekaj razložite?

že drugič se mi je zgodilo na prenovljenem forumu, da ko sem nekomu odgovoril, mojega pisanja in truda ni nikjer objavljenega, čeprav sem, kot bom moral sedaj stisnit, "potrdi"...

Ali se je še komu kaj podobnega zgodilo?

Deluje to vse kot mora! Je pa sedaj nova funkcija, ki je prej ni bilo!!!
Prej ti je tvoj prispevek objavilo takoj, ko si kliknil. Če so vmes, dokler si ti pisal odgovorili še drugi, se je tvoj prispevek pojavil normalno za njimi, je bil pa včasih smešen glede na prispevke pred tabo. Verjetno se je v 10 letih to vsakomur zgodilo.
Sedaj zadeva v primeru, da je v času dokler si ti tipkal nekdo odgovoril, vpraša in prikaže kaj je kdo odgovoril. Ti lahko potem svoj post še malo prilagodiš (ali pa ne) in nato še enkrat pritisneš objavi.

Pri tem te celotna skripta tudi vodi in je včasih treba tudi prebrati kakšna so njena navodila... Ko si prvič kliknil objavi je to napisalo na vrhu in želelo tvojo potrditev...
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Sep 07, 2017 14:26

hvala za pojasnilo :wink:
Uporabniški avatar
Kepca
Kapitan
Kraj: Moste 1218 - Krk

OdgovorNapisal/-a Kepca » Če Sep 07, 2017 19:40

Pozdrav
Imam tezavo da ko sem zelel poslati ZS mi le to zastane v mapi V POSILJANJU