uporaba gumona

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

uporaba gumona

OdgovorNapisal/-a pešekan » Sr Nov 02, 2011 13:58

Pozdravljeni, zanima me če kdo ve kako je z uporabo gumona 5metrov, če ga posodim svaku za 14 dni. Kaj je potrebno in ali je možno da pluje brez lastnika po hr.
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Sr Nov 02, 2011 15:14

Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

Re: uporaba gumona

OdgovorNapisal/-a Piki » Sr Nov 02, 2011 16:59

pešekan napisal/-a:Pozdravljeni, zanima me če kdo ve kako je z uporabo gumona 5metrov, če ga posodim svaku za 14 dni. Kaj je potrebno in ali je možno da pluje brez lastnika po hr.

Tvoje notarsko overjeno pooblastilo, da lahko uporablja čoln. Da ima izpit za voditelja čolna pa je seveda samo po sebi umnevno...
Bine
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Bine » Sr Nov 02, 2011 22:54

Iz prakse v letošnjem letu...kupil sem nov čoln in starega nisem prodajal ker se ga ne izplača, sem ga pa posodil sodelavcu in brantrancu. Tukaj bi lahko dodal samo še to, da ni nujno notarsko overjeno pooblastilo, ampak je lahko pooblastilo uverjeno na Upravni enoti v RS. Zanimivo da mi je to svetoval še celo na Kapetaniji v Umagu...je rekel pa ne hodi k Notarju, pri vas so predragi, uredi na UE za 1 € :)
Ostalo pa je jasno, izpit za voditelja čolna ter obvezno vpisan na "Popisu osoba" za HR...verjetno veš kaj mislim.
Pooblastilo pa je potrebno samo zaradi tega, da če lastnika plovila ni na čolnu, da vejo da ga kdorkoli drug uporablja brez da bi bil ukraden, tak odgovor sem dobil na kapitaniji v HR.

Jasno?

lp

Bine
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Nov 02, 2011 23:02

Mene ni kontrola nikoli nic vprasala. Dal sem mu poblastilo overjeno na UE v slovenskem jeziku, mislim, da je bilo poleg se prevedeno v hrvascino, brez overovitve... Pa to nic posebej kazal. V mapici sem imel vse papirje, vkljucno z tremi izpiti za coln (od kolegov). Nikoli nic vprasal, ne kapetan ne policija. Saj je vedno nasel kaj drugega, da sem bil ob 100 ali 500 kun :)

Z istim sem na kapetaniji dvignil tudi plovno dovoljenje...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov