Iz resne teme smo zopet naredili šov.
Tema je resna ,za veliko morjeplovcev zaskrbljujoča.
Saj ni problem za tiste ,ki imajo novejša plovila , CE certifikate in je uvoz plovila in plačilo dajatev v sorazmerju z vrednostjo plovila zanemarljiv.
Tistiim k, ki imajo stara plovila,brez neke vrednosti,pa so jim pravtako prirasla k srcu, in ne ustrezajo EU normam ,tistim je treba nekako pomagati ,saj so tudi morjeplovci.
Ne tukaj pametovat in uživat v tem kako bo DURS in ostali državni organi nekoga preganjal,(čisto slovensko.)
Sicer pa vsi ki imate SLO zastavo se jaz na zakone ne bi preveč skliceval.
Kdor v zadnjih 2 letih s svojim plovilom reg. v SLO ni prestopil meje SLO (EU),
mu lahko SLO ponovno zaračuna vse dajatve.
Posledično pa ob vstopu HR v EU in po ukinitvi carinskih skladičć in ob nezapuščanju HR vod , vam po določenem času lahko Hrvati zaračunajo vse dajatve (carina ,ddv)Ne glede če je plovilo v EU že registrirano.
Mimogrede so to Italijani storili kake štiri leta nazaj.
Zakone v bistvu kršimo vsi.
Tako ,da moji morjeplovci tukaj smo vsi na tankem ledu.
Za vse info sem vam na voljo.
USA zastava in Hrvaška
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
val napisal/-a:Kdor v zadnjih 2 letih s svojim plovilom reg. v SLO ni prestopil meje SLO (EU), mu lahko SLO ponovno zaračuna vse dajatve.
Val, lahko tole malo bolj pojasniš?
val napisal/-a:Da bi plovilo gradnje pred letom 1998,ki še nikoli ni bilo vpisano v Evropski register, lahko vpisali brez certuifikata ,bi se morali sprameniti Evropski zakoni,tako ,da po moje to ne bo izvedljivo.
Lahko pa seveda tudi ta plovila certificirate pri zgoraj navedenih zavodih ,seveda če bo to cenovno opravičljivo.
A je možno, da bi takšno barko (brez CE certifikata) imel na npr. USA zastavo, pri nas pa bi plačal DDV?
val napisal/-a:Tistiim k, ki imajo stara plovila,brez neke vrednosti,pa so jim pravtako prirasla k srcu, in ne ustrezajo EU normam ,tistim je treba nekako pomagati ,saj so tudi morjeplovci.
Ne tukaj pametovat in uživat v tem kako bo DURS in ostali državni organi nekoga preganjal,(čisto slovensko.)
Upam da tole ni letelo name. Vsi ti lastniki plovil brez CE certifikatov so zdaj v težavah ravno zato, ker se niso zavedali pomembnosti teh dokumentov... Niti najmanj ne uživam in nikomur ne privoščim težav z registracijo plovila... Če koga opozorim naj bo pazljiv in naj se dobro pozanima, je to mišljeno kot dobronameren nasvet, ne pa škodoželjnost.
Grega295 napisal/-a:val napisal/-a:Kdor v zadnjih 2 letih s svojim plovilom reg. v SLO ni prestopil meje SLO (EU), mu lahko SLO ponovno zaračuna vse dajatve.
To je mišljeno za plovila z SLO zastavo ki so zapustila SLO in se v dveh letih v SLO niso vrnila ,in jim po povratku lahko naša država zaračuna vse dajatve.
Vendar se to v praksi ne izvaja,Ampak sedaj ko na vseh koncih in krajih primanjkuje denarja nikoli ne veš
brane40 napisal/-a:val napisal/-a:Tistiim k, ki imajo stara plovila,brez neke vrednosti,pa so jim pravtako prirasla k srcu, in ne ustrezajo EU normam ,tistim je treba nekako pomagati ,saj so tudi morjeplovci.
Upam da tole ni letelo name. Vsi ti lastniki plovil brez CE certifikatov so zdaj v težavah ravno zato, ker se niso zavedali pomembnosti teh dokumentov... Niti najmanj ne uživam in nikomur ne privoščim težav z registracijo plovila... Če koga opozorim naj bo pazljiv in naj se dobro pozanima, je to mišljeno kot dobronameren nasvet, ne pa škodoželjnost.
Ne ne Brane,nikogar nisem imel v mislih.
CE se v EU zahtevajo od15.6 1998 naprej.veliko plovil je tudi starejših.
Dokler nimo vstopili v EU jih tudi naši prodajalci plovil niso izdajali,ker do leta našega vstopa v EU niso bili potrebni.
V bistvu obstaja zakon kateri določa zahtevek CE v državah pristopnicah leta 2004. po 31.12.2003 tem datumu,vendar se ga naša uprava za pomorstvo ne drži.
Za vse info sem vam na voljo.
val napisal/-a:Grega295 napisal/-a:val napisal/-a:Kdor v zadnjih 2 letih s svojim plovilom reg. v SLO ni prestopil meje SLO (EU), mu lahko SLO ponovno zaračuna vse dajatve.
To je mišljeno za plovila z SLO zastavo ki so zapustila SLO in se v dveh letih v SLO niso vrnila ,in jim po povratku lahko naša država zaračuna vse dajatve.
Vendar se to v praksi ne izvaja,Ampak sedaj ko na vseh koncih in krajih primanjkuje denarja nikoli ne veš
Menda si v prekrsku tudi v RH. Vsaj nam so tako pojasnili...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Jaz sem pa slišal da nači dacarji na veliko lovijo tudi tiste "poštenjake", ki imajo barke kupljene na firmo in so si poračunali DDV in jo kao rentajo, med drugim tudi samemu sebi.
Teh, si upam trditi, da je več kot tri četrt, sploh tistih bark večjih vrednosti.
Uglavnem vse skupaj je en Balkan.
Še večja veselica pa bo, ko bodo treba dokazati "odakle ti", glede na prikazane prihodke.
lpg
Uglavnem vse skupaj je en Balkan.
Še večja veselica pa bo, ko bodo treba dokazati "odakle ti", glede na prikazane prihodke.
lpg
https://medisken.si
.
Vse to smo že obdelali leta 2008-maja 2010
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... sc&start=0
Še enkrat funkcija išči, dela čudeže.
Bilobil pa priporočam!
LP
.
Vse to smo že obdelali leta 2008-maja 2010
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... sc&start=0
Še enkrat funkcija išči, dela čudeže.
Bilobil pa priporočam!
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti