Prečkanje meje
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Sam sicer nimam izkušenj z prijavo in odjavo v Umagu ali Novigradu. Me pa tole vse skupaj preseneča. Odnos teh uradnikov do navtikov. Sam imam z kapitanijo izkušnje edino v Puli kamor grem vsako leto po plovno dovoljenje. Vsi so zelo prijazni, če je potrebno ti pomagajo in vsi zastopijo Slovenščino. En možakar govori Slovenščino enako dobro kot Hrvaščino. Vse kar ste napisali me pa res zelo preseneča.
Mene pa prav nič ne preseneča tole njihovo obnašanje. Se mi zdi, da na zahodni in sz del istre dajo prav take nastrojene - beri kazensko. Tud jaz sem ob transferju iz Kopra v Pulo čakal carinike, kapitane kot zmešan ampak sem seveda ohranil prijazen obraz.
Moram pa res pohvalit Pulo, kjer je tako kot bi prišel v drugo državo - vsi prijazni, skratka drug svet - govorim seveda za uslužbence na kapetaniji.
Moram pa res pohvalit Pulo, kjer je tako kot bi prišel v drugo državo - vsi prijazni, skratka drug svet - govorim seveda za uslužbence na kapetaniji.
Zavedajte se, da ste v drugi državi, če k temu prištejete še mentaliteto uradnikov, lahko težave hitro rastejo z kvadratom.......
Bodite malce prizanesljivi do teh ljudi, saj morajo delat prav zaradi vas, potem pa se čudite, zakaj so slabe volje
Predlagam vam sledeč pristop:
-bodite vljudni, skoraj ponižni
-nastopite na način, da bodo sami prišli do zaključka, ki je vaš cilj, zato jim ne vsiljujte svoje volje
-vedno imejte pri roki kakšno flaško ali čokoladico (če bo za okencem dama)
-nikakor se ne prepirajte ali prepričujte z njimi, pa če imate še kako prav (če bo rekel, da je mleko rdeče barve, pa naj bo rdeče, čez 2min. vam bo itak rekel, da je mleko belo)
Moram vam povedat, da nikjer načeloma nimam težav. Pridem na kapetanijo, mejno kontrolo, marino, čudežno me vsi poznajo oz. se me spomnijo. Zgodilo se je celo, da je kapetan mirno zaprl pult, odšel z mano na kavico, potem lepo uredil papirje, šele nato so bili na vrsti ostali smrtniki, ki so že prej čakali v vrsti. Dovolj je bilo, da je samo eden iz vrste preglasno siknil opazko, pa je že visela tablica "marenda"
Bodite malce prizanesljivi do teh ljudi, saj morajo delat prav zaradi vas, potem pa se čudite, zakaj so slabe volje
-nastopite na način, da bodo sami prišli do zaključka, ki je vaš cilj, zato jim ne vsiljujte svoje volje
-nikakor se ne prepirajte ali prepričujte z njimi, pa če imate še kako prav (če bo rekel, da je mleko rdeče barve, pa naj bo rdeče, čez 2min. vam bo itak rekel, da je mleko belo)
Moram vam povedat, da nikjer načeloma nimam težav. Pridem na kapetanijo, mejno kontrolo, marino, čudežno me vsi poznajo oz. se me spomnijo. Zgodilo se je celo, da je kapetan mirno zaprl pult, odšel z mano na kavico, potem lepo uredil papirje, šele nato so bili na vrsti ostali smrtniki, ki so že prej čakali v vrsti. Dovolj je bilo, da je samo eden iz vrste preglasno siknil opazko, pa je že visela tablica "marenda"
zlatko83 napisal/-a:Bodite malce prizanesljivi do teh ljudi, saj morajo delat prav zaradi vas, potem pa se čudite, zakaj so slabe volje![]()
zaradi nas so placani in to je njihovo delo , ce so pa nekateri leni in se jim ne da delati naj pa pustijo sluzbo!
z odnosom da bos ponizen pred ljudmi predvsem pa pred hrvati menim da bo nastalo se vecje jeb*** kot ze je!
menim da moras priti prijazno nikakor pa ne ponizno!!!
za kerga k*** naj se ponizujem pred hrvatom katerega tako rekoc placujem?
ze tako nas dovolj jeb***!
racman napisal/-a:zlatko83 napisal/-a:Bodite malce prizanesljivi do teh ljudi, saj morajo delat prav zaradi vas, potem pa se čudite, zakaj so slabe volje![]()
zaradi nas so placani in to je njihovo delo , ce so pa nekateri leni in se jim ne da delati naj pa pustijo sluzbo!
z odnosom da bos ponizen pred ljudmi predvsem pa pred hrvati menim da bo nastalo se vecje jeb*** kot ze je!
menim da moras priti prijazno nikakor pa ne ponizno!!!
za kerga k*** naj se ponizujem pred hrvatom katerega tako rekoc placujem?
ze tako nas dovolj jeb***!
Saj ti dam prav, ampak tam doli tole ne bo vžgalo.
Vsak lahko razmisli, ali se bo šel svoj ponos, ali pa bo brez težav vse formalnosti opravil v čim krajšem času z čim manj komplikacijami.
Čas je zlato
Sam sem take sorte, da se ne pustim ravno zajeb****, vendar pa je tako kot pravi Zlatko na hrvaškem ponavadi bolje malce potrpeti in se lepo smejati, ter tako precej hitro opraviti kar je potrebno. Moj primer iz Umaga je eden izjemno redkih v moji karieri, in me je frajer tudi presenetil, ker se je kar tako spravil name. Imel sem še en podoben primer razkazovanja moči, vendar to ni bil uradnik... Več o tem pa drugič.
LP
LP
gobbi napisal/-a:na prehodu meje posebej v umagu boti priden miren in tiho pa nebodi v kopalkah ker so me kopalke stale par ur čakanja in drenja hrvaške policajke
Kaj misliš, da bi ti rekli na Mariborski občini, če bi oblečen v kopalke, prišel urejat neke papirje.Ali pa na Teznem na AMZS, v kopalkah na tehničnega.
Daj, fantje, ne pozabit tega, da v tujini, kot slovenec, predstavljate Slovenijo in s tem tudi nas, druge slovence, ki pridemo za vami na razne urade. Se mi je zgodilo lani v Umagu.Na blagajni v trgovini.Trije fantje, dve punci(SLO) pred mano.Na očeh očala rejban, dior, vse original kupljeno na tržnici, majice z krokodilčki( ki imajo to grdo lastnost, da, najkasneje pri tretjem pranju odplavajo), obnašanje pa tako, da bi bruhal.Prodajalki sem v nemščini rekel za vrečko!!!!!!!!
Se sploh ne čudim , da so HR ""blesavi""
Pa LP
Precej sem sicer že prebral, pa me zanima če sem dojel pravilno:
Če je čoln (cca 7m gliser s kabino) pisan na SLO podjetje (stvar financiranja), ima SLO zastavo in želim z njim na hrvaško potem ne smem na hrvaškem pobrat na čoln nečaka ki je na počitnicah v kempu in ga peljat en krog?
So kakšne nove info glede plovnega dovoljenja če se pluje le do Vrsarja na enodnevni izlet - nekje sem prebral da ni potrebno ?
Če želim iz Pirana v Vrsar in nazaj moram obvezno na mejo v Umagu ali je isto če grem v Novem gradu? Kje je najmanj težav, kje se je najlažje privezati / ustaviti?
Hvala za pomoč pri prvih korakih...
Če je čoln (cca 7m gliser s kabino) pisan na SLO podjetje (stvar financiranja), ima SLO zastavo in želim z njim na hrvaško potem ne smem na hrvaškem pobrat na čoln nečaka ki je na počitnicah v kempu in ga peljat en krog?
So kakšne nove info glede plovnega dovoljenja če se pluje le do Vrsarja na enodnevni izlet - nekje sem prebral da ni potrebno ?
Če želim iz Pirana v Vrsar in nazaj moram obvezno na mejo v Umagu ali je isto če grem v Novem gradu? Kje je najmanj težav, kje se je najlažje privezati / ustaviti?
Hvala za pomoč pri prvih korakih...
od vizitke do letaka, od nalepke do plakata, sedaj tudi majice, štampiljke in več... najhitreje in najceneje - tisk in oblikovanje
Lep pozdrav!
Bognedaj peljat neprijavljenega nečaka en krog na Hrvaškem. Plovno dovoljenje potrebuješ tudi za enodnevni izlet do Vrsarja.
Kar se pa tiče mejnega prehoda, pa sam in tudi nekaj mojih navtičnih prijateljev, vedno uprabljamo Novigrad. Obe gospe na kapetaniji izredno prijazni (policaji malo manj, kakor kdaj).
Pa še nekaj o kapitaniji:
Ker kapitanija uradno dela samo do 20.00 ure, jaz pa sem bil okrog 19h še skoraj v Puli, sem po telefonu prijazno prosil gospo v kapitaniji (pa me osebno ne pozna), če lahko kakšno minuto počaka, ker bom verjetno prišel nekaj minut čez 20. uro. Ne boste verjeli, počakala me je in prijazno uredila vse potrebno, potem pa zaprla in odšla.
Ja za Umag sem pa slišal marsikaj slabega.
lp, Mornar M
Bognedaj peljat neprijavljenega nečaka en krog na Hrvaškem. Plovno dovoljenje potrebuješ tudi za enodnevni izlet do Vrsarja.
Kar se pa tiče mejnega prehoda, pa sam in tudi nekaj mojih navtičnih prijateljev, vedno uprabljamo Novigrad. Obe gospe na kapetaniji izredno prijazni (policaji malo manj, kakor kdaj).
Pa še nekaj o kapitaniji:
Ker kapitanija uradno dela samo do 20.00 ure, jaz pa sem bil okrog 19h še skoraj v Puli, sem po telefonu prijazno prosil gospo v kapitaniji (pa me osebno ne pozna), če lahko kakšno minuto počaka, ker bom verjetno prišel nekaj minut čez 20. uro. Ne boste verjeli, počakala me je in prijazno uredila vse potrebno, potem pa zaprla in odšla.
Ja za Umag sem pa slišal marsikaj slabega.
lp, Mornar M
Kot je Nemo opisal nekaj postov nazaj, sem tudi jaz doživel hladen tuš s strani policije v Dubrovniku (Gruž), ker sem se pri vplutju iz Črne gore izognil vedno neprijaznemu in prezasedenemu Cavtatu.
Mislim, da sem se izognil kazni in večjim problemom samo na račun mojega ponižno-prijaznega opravičevanja in tolmačenja, da sem naredil velik krog v odprto morje in priplul pravokotno v Gruž.
Lp, Mornar M
Mislim, da sem se izognil kazni in večjim problemom samo na račun mojega ponižno-prijaznega opravičevanja in tolmačenja, da sem naredil velik krog v odprto morje in priplul pravokotno v Gruž.
Lp, Mornar M
Uradniki in drzavni usluzbenci po vsem svetu (vkljucno z nasimi in posebej policaji) so morali za opravljanje svojega dela obiskati celo vrsto tecajev in specijalizacij. To jim daje nek poseben obcutek vrednosti, se posebej, ko se borijo proti "kriminalu". Ker so pac drzavni usluzbenci ,imajo "poseben" status, ki si ga razlicno tolmacijo. Nekateri so bolj uvidevni, nekateri delujejo striktno po crki zakona. Posebno opazno je to pri mlajsih clanih drzavnih sluzb, ki so sele prisli iz sole in so se vedno pod vtisom, da bodo zelo hitro naprdovali, ce bodo dobesedno upostevali zakone. Nato pride ( z leti sluzbe) do tako imenovanega prodnega efekta. Prod namrec zacne svojo pot v morje kot velik oglat kos kamna, ki ga v njegovih letih potovanja v morje voda kotali po strugi in obrusi do majhnega okroglega kamencka.Niso pa vsi kamni enako trdi! Tu lahko ugotovimo, da so nekateri kamni bolj trdi kot drugi, kar ima za posledico, da na potovanju v morje ostanejo zelo oglati. Ko namesto lepega okroglega kamencka naletimo na popolnoma neobrusen "Diamant", ki nam zeli dokazati, da ima prav, se nenadoma zavemo svoje napake, se posujemo z pepelom in priznamo napako, se vec, prosimo ga naj nam razlozi naso zmoto in kaj bi lahko storili, da bi v prihodnje ne gresili. Ponavadi se doticni drzavni usluzbenec pocuti vsemogocnega oz.zelo pametnega, ker nam lahko predstavi svoje znanje, tako da jo odnesemo brez kazni ali zajexxxxije. Tu se lahko vprasamo, kdo je resnicni zmagovalec tega konflikta?
OSEBNO PREVERJENO, DELUJE!!!!!!
OSEBNO PREVERJENO, DELUJE!!!!!!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti