Pozdravljeni,
sem še čisto nova tukaj, čeprav forum prebiram že dalj časa in je res poln zelo koristnih informacij - pa tudi končno forum z malo več kulture. Imam eno vprašanje v zvezi z registracijo starega 2T motorja - namreč v Italiji smo ugodno našli enega Johnsona 150 hp (let. '92) - bil redno servisiran in ima zelo malo ur - me pa zanima, če rabimo za registracijo (šel bo na malo daljši gumenjak) oz. pri vpisu čolna, še kaj drugega kot knjižico motorja (libretto) in overjeno kupoprodajno pogodbo?
Sprašujem zaradi tiste nove evropske direktive, ki se tiče 2T motorjev. Rečeno mi je bilo, da če je bil motor že prej registriran/ vpisan na področju EU, potem ne rabimo nič drugega. Bi pa radi preverila, ker "več glav več ve" - da se nam ne bi potem zgodilo, da kupimo eno stvar, ki je ne bomo mogli registrirat/ vpisat.
Že vnaprej hvala za odgovor.
Registracija starega 2T motorja
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Uprava Republike Slovenije za pomorstvo po 01. januarju 2007 ne bo vpisovala plovil in motorjev, ki niso v skladu z Direktivo 94/25/ES, spremenjeno z Direktivo 2003/44/ES, ki določa zahteve za nekatera rekreacijska plovila, ki jih je bilo potrebno upoštevati pred dajanjem na trg in začetkom uporabe (nimajo ustreznega certifikata CE). Navedeno velja za vsa plovila in motorje, ki so bili dani na trg oziroma v uporabo na območju članic EU po juliju 1998.
Za plovila in motorje, ki so bili dani na trg pred navedenim terminom pa je pri vpisu potrebno, namesto ustreznih certifikatov CE, priložiti dokazilo, da so bili uporabljeni na območju članic EU (npr. potrdilo o izbrisu čolna ali motorja iz vpisnika čolnov oz. drugo ustrezno listino). Za tista plovila, ki so bila uporabljena na območju članic EU, kjer se čolni ne vpisujejo oziroma ne vpisujejo do določene dolžine, se lahko pri vpisu kot dokazilo upoštevajo ustrezne listine, kot naprimer polica o zavarovanju plovila, ipd.
Lastniki plovil in motorjev plovil, ki ne izpolnjujejo zgoraj navedenih pogojev, lahko pridobijo predpisano potrdilo (CE) pri pooblaščenih klasifikacijskih zavodih.
prepisano iz stani uprave za pomorstvo.
Za plovila in motorje, ki so bili dani na trg pred navedenim terminom pa je pri vpisu potrebno, namesto ustreznih certifikatov CE, priložiti dokazilo, da so bili uporabljeni na območju članic EU (npr. potrdilo o izbrisu čolna ali motorja iz vpisnika čolnov oz. drugo ustrezno listino). Za tista plovila, ki so bila uporabljena na območju članic EU, kjer se čolni ne vpisujejo oziroma ne vpisujejo do določene dolžine, se lahko pri vpisu kot dokazilo upoštevajo ustrezne listine, kot naprimer polica o zavarovanju plovila, ipd.
Lastniki plovil in motorjev plovil, ki ne izpolnjujejo zgoraj navedenih pogojev, lahko pridobijo predpisano potrdilo (CE) pri pooblaščenih klasifikacijskih zavodih.
prepisano iz stani uprave za pomorstvo.
Leta 07sem kopil motor 2t,ki je bil ravnotako pripeljan iz Italije ,vendar je že bil eno leto registriran v SLO.Takrat sem vprašal na kapitaniji v KP kako je stem, pa mi je odgovoril g.Damir Ban,da če je motor registriran bil pred 1.1.07 v SLO potem ni problemov,če pa ni bil se pa neda.Kljub temu da je Italija v EU,nočejo naši vrli možje,da bi SLO postala odlagališče 2t motorjev.
Moj nasvet-zavrti telefonsko številko kapitanije in vprašaj
Moj nasvet-zavrti telefonsko številko kapitanije in vprašaj
Ure dnevi leta tečejo....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta