Registracija športnega katamarana

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

sly
Kapitan
Kraj: Krško

Registracija športnega katamarana

OdgovorNapisal/-a sly » To Jun 19, 2012 19:31

Pozdravljeni

Spogledujem se z nakupom športnega katamarana dolžine 6m, a ne vem ali je potrebno zadevo registrirati, zavarovati...

Zadeva bi bila kupljena in uporabljana na Hrvaškem.

Informacije, ki jih trenutno imam so, da naši južni sosedje to zadevo tretirajo kot (izredno velik) surf in za to ni potrebno imeti nikakršnih dokumentov, dovoljenj...

Torej, zanima me, ali je zgoraj napisano res in kako je s tem pri nas v Sloveniji. Prav tako me zanima, kaj je za pričakovati naslenje leto, ko vstopi Hrvaška v EU?

Prosim za pomoč.
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Sr Jun 20, 2012 08:52

To je res, za CRO ne rabiš nič, niti plovnega dovoljenja. Kako bo, pa se mi ne sanja. Zrigaj in vozi!
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Splav » Če Jun 28, 2012 12:19

Sam imam 4 metrski katamaran. Po naših predpisih je potrebna registracija (če boš z njim plul tudi po naših vodah). Čim pa ima registracijo, je na Hrvaškem potrebna vinjeta, vpisni list in popis oseb. Edino zavarovanja na Hrvaškem ne rabiš, ker imaš moč pogona manjšo od 15kW.
Predpisi so na Hrvaškem glede registracije zelo podobni našim. Prvič slišim, da spada katamaran v kategorijo jadralne deske. Vsaj v Sloveniji to ni tako.

Pa veliko užitkov v maestralu.
Mirno morje in široko obzorje.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov