Izbris iz registra

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

Izbris iz registra

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Avg 17, 2012 13:28

Imam en stoječi vodni skuter. Ki pa se mi ga ne da več vlačit na morje. Imam ga doma v garaži. Vmes je potekla registracija. Pred dnevi sem dobil iz kapitanije dopis, da moram nujno obnoviti zavarovanje in podaljšati registracijo, v nasprotnem primeru mi ga bodo brisali iz registra.
A kdo ve, kaj to pomeni? Ali ga bom lahko npr. čez tri leta ponovno registriral, ali ne ?
Ker vlačit ga v Izolo, plačat zavarovanje in pregled, zabiti en dan, nato pa nazaj v garažo, se mi ravno ne da. To le zato, da bodo birokrati srečni :evil:
Ali pri nas ne sme biti plovilo enostavno zaradi neuporabe odjavljeno?

Kaj storiti ?

Enostavno : Ugodno prodam :P
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Pe Avg 17, 2012 13:31

Lahko ga boš čez čas ,ko boš želel ponovno registriral.
Saj vpisni list ti ostane ,kot dokazilo ,da je že bil vpisan ,in pri ponovnem vpisu ne bo problemov tudi čez 5 let.
lp
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Pe Avg 17, 2012 14:46

Val ne bo tako simpl kot si napisal.

Kr en, če so ti poslali dopis in ne boš registriral potem te bodo izbrisali kot so rekli. Vzamejo ti tudi št. In jo dajo drugemu po potrebi.

Ko pa ga boš hotel drugo leto spet registrirat pa te čaka postopek povsem od začetka kot bi vpisoval novo plovilo. Se pravi tehnični, nova št. in vsi papirji in taxe na novo.

Govorim popolnoma iz lastnih izkušenj ker se mi je to letos dogajalo pri vpisu gumenjaka.

Lp
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Avg 17, 2012 15:00

Ne jebem jih ! Drugo leto, 1. julija bo jet, tako kot tudi vse ostalo dobil registracijo Poreč :P Pa adijo popis osoba, pa ....
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Pe Avg 17, 2012 15:01

Napisal sem ,da mu vpisni list ostane kot dokazilo ,da je plovilo že bilo v Slo vpisano in ,da pri vpisu ne bo imel nobenih težav.
Postopek vpisa je enak kot pri vsakem petletnem podaljševanju.
pregled plovila,plačilo tax.zavarovanje itd.
bouton
Admiral

OdgovorNapisal/-a bouton » Pe Avg 17, 2012 15:02

Pa homologacija po novem, CE, ... Če boš zadevo kdaj še prodajal, je sigurno ceneje, da jo registriraš, saj jo boš sicer težko prodal.
val
Admiral

OdgovorNapisal/-a val » Pe Avg 17, 2012 15:04

bouton napisal/-a:Pa homologacija po novem, CE, ... Če boš zadevo kdaj še prodajal, je sigurno ceneje, da jo registriraš, saj jo boš sicer težko prodal.

Ni res.
Če je bil skuter že vpisan in je starejši od l.2005 certifikat ni potreben.
boss
Kontraadmiral
Kraj: Mali Lošinj

OdgovorNapisal/-a boss » So Avg 18, 2012 08:32

Še en info; če je star maj kot 10 let oziroma gre za prvo podaljšanje, običajno ni potrebno skuterja/barke dol vozit. Prvo pokliči, se predstavi, povej da bi podaljšal in vprašaj, če lahko gre brez plovila. Tako je bilo zame pred štirimi leti, in tudi za dva prijatelja, dva lani, eden letos, vse pa v Kopru. Vprašat ni greh :).
Plačaš samo zavarovanje, za eno leto - pazi na polico, podaljšaš in imaš 5 let mir... Moj nasvet...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov