Evo podatki o carinah i davkih v RH do 31.05.2013
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
adrian napisal/-a:vez na Hrvaškem samo z Hrvaško registracijo ne boš dobil, moraš imeti stalno prijavo prebivališča, začasna ti ne bo pomagala, kakorkoli vzamemo mi smo le turisti v lepi njihovi in prav je tako
Ne vem,če ravno tako. Komunalni vez sigurno ne moreš dobiti (ker ga uradno tudi hrvaški "celinci" ne morejo), komercijalnega al kako mu rečejo, pa mogoče res prej, kot z tujo registracijo.
Pomoje, pa bo po vstopu Hr v Eu za nas tujce isto kot za hr celince, sicer bi bila diskriminacija, ki je Eu ne dopušča. Ravno tako mislim, da ne bo več popisa osoba, sicer ga morajo uvesti tudi za hrvate. Namesto vinjete, pa lastniki hr plovil plačujemo "pomorsko dobro" (po m in kw), ki ni bistveno cenejši od vinjete.
Najboljše, da vprašaš na kapetaniji in napišeš tukaj gor uradno razlago.
mirno morje
komunalni privezi so zgolj in le namenjeni domačinom, se pravi autohtonim prebivalcem s stalnim prebivališčem v določeni občini, ne začasnem, za vse ostale so namenjeni komercialni vezi v marinah, res pa je, da določeni iščejo luknje z nekim delnim lastništvom, bodo pa takim oblasti kmalu stopile na pste, tako pri nas kot na Hrvaškem, KOMUNALNI PRIVEZI SO NAMENJENI LE IN IZKLJUČNO DOMAČINOM
Adrijan, na Krku je marina le v Punatu. Po tvoji razlagi bi vsi turisti lahko privezali le tam. Pa ni tako, privežejo lahko tudi v malih lučicah in mandračih,pa še kje, vendar pod drugačnimi pogojih, kot lokalni prebivalci. Lahko dobiš tudi letni vez , vendar si do zdaj rabil njihovo zastavo (da nisi v carinskem prekršku), ko bodo pa v Eu, pa carinski ozir odpade.
Ko sem sam iskal privez v lokalni lučici, se sploh pogovarjat niso hoteli za Slo plovilo,pa sploh nismo govorili o ceni. Z hr zastavo je pa po nekaj mukah šlo. Je pa 7x dražje, kot za lokalce (700euro za 5m, lokalci pa okrog 100)
Ko sem sam iskal privez v lokalni lučici, se sploh pogovarjat niso hoteli za Slo plovilo,pa sploh nismo govorili o ceni. Z hr zastavo je pa po nekaj mukah šlo. Je pa 7x dražje, kot za lokalce (700euro za 5m, lokalci pa okrog 100)
mirno morje
Tudi jaz se bom pridružil floti Hr,v naše morje pa ne mislim plut,ker so 10 let za leseno žlico,sploh pa na kapetaniji v Kopru.Če bi mel možnost bi še njihovo državljanstvo vzel ,slo pa vrnil.Dokler bodo nas jebal za par metrov barke ,naj kar majo tistih 15%.Pred letom(barko imam pod ZDA zastavo in nimam plačano carino),mi je carilnik (pač ni opazil registracije)spustil naprej,drugi carilnik na drugem pasu pa je tekel za mano kot malo utrgan ,seveda sem ustavil po cca 30m,potem me je po dolgem pregovarjanju in obrazložitvi zakaj nimam plačano carino le pustil v Slo.
Žalostno ,kaj si naša država dovoli,hrvatje pa si lepo služijo na naš račun, nesposobnih uradnikov,ki se uklonijo vsaki depeši iz EU.Naj živi zopet hlapčevstvo!!!
Žalostno ,kaj si naša država dovoli,hrvatje pa si lepo služijo na naš račun, nesposobnih uradnikov,ki se uklonijo vsaki depeši iz EU.Naj živi zopet hlapčevstvo!!!
Mirno morje ne naredi izkušenega mornarja.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost