kontrola po marinah
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
Markoz
- Kontraadmiral
- Kraj: Hraše Medvode-Bunarina Pula
kontrola po marinah
Pozdravljeni,
ali res že po marinah izvajajo kontrolo za tuje zastave o plačanem DDV ju.
Kako je in kako bo če boš imel čoln registriran pod Nizozemsko zastavo, ki ni bil DDV plačan.
Hvala za odgovore!
ali res že po marinah izvajajo kontrolo za tuje zastave o plačanem DDV ju.
Kako je in kako bo če boš imel čoln registriran pod Nizozemsko zastavo, ki ni bil DDV plačan.
Hvala za odgovore!
Markoz napisal/-a:ja v Zadru je bila taka kontrola za vse tuje zastave vključno z SLO
Si bil zraven ali si samo slišal?
Torej so prišli do Janeza, ki ima 20 let staro Elanovo jadrnico privezano v zadru in so mu rekli naj pokaže dokazilo o plačanem DDVju? Kako pa to sploh zgleda?
In potem naprej do avstrijca Josefa, ki ima 30 let starega Baylinerja in so hotli imet potrdilo o plačanem DDV? Kaj jim je pa pokazal?
Me resnično zanima, da si še jaz pripravim ta papir ko pridejo.
lpg
https://medisken.si
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Markoz napisal/-a:ja v Zadru je bila taka kontrola za vse tuje zastave vključno z SLO
Ja mene tudi zanima kje in kdo je bil... zadnje čase je tukaj kar precej nekih zgodbic o teh dogodkih. Naj nekdo napiše kdo je bil in ali je pustil kako uradno obvestilo.
Pri meni v Zadru ni bilo nikogar, vem pa da so imeli kontrolo tujih zastav, vendar ne zaradi davka, temveč zaradi tistega 18 mesečnega pravila.
Sicer pa imamo pri nas vsi na krmi napisano koliko je bilo plačanega davka in komu je bil plačan. Tako, da je pri nas vse porihtano.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Jaz mislim da si takšne zgodbice izmišljujejo razni hrvaški špediterji, ki sam štejejo in bledejo o tem koliko bodo zaslužili s tem tanovim 5% PDVjem in preregistracijo na hrvaško zastavo. In ker nimajo realnih cenitev bark ampak ti teh 5% usekajo na nenormalno visoko vrednost, ne plačaš v bistvu nič manj kot če bi našim odštel 20% na realno vrednost. In ker ni pričakovanega navala, si hrčki zmišljujejo zgodbice in strašijo nevedne navtike. BUUUUUUUUUUU 
https://medisken.si
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
dušan napisal/-a:Ja Grega ima prav! Ampak fantje barke imate vsi za 100.000 ojrov pa več !!! Prav je da plačate davek Vi ko mate! mi tamali bi rade volje plačali, sam vejo cesarji da pol za bencin nimamo
100 jurjov si pa malo napisal! Da ne bo kdo užaljen.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta