Prvič s svojim čolnom na Hrvaško

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

juremb
Praporščak

Prvič s svojim čolnom na Hrvaško

OdgovorNapisal/-a juremb » So Apr 26, 2014 15:02

Pozdravljeni,

preden se kdo razjezi ker sem odprl novo temo se ponižno opravičujem.
Občasno spremljam ta forum in opažam polno raznih informacij, pa tudi hrvaški zakoni se očitno kar pogosto spreminjajo. Upam, da bo tu na enem mestu nastal strnjen seznam.
Nisem ravno začetnik glede navtike, ampak nisem pa še bil na Hrvaškem s svojim čolnom.

Torej moje vprašanje:

V torek bi šel z mojim čolnom dolžine 3,5m in motorjem tomos 18 v kamp Čikat na Lošinju. Čoln je registriran in zavarovan itd...
Kaj vse moram storiti in plačati (glede papirjev in podobno), da se lahko tam vozim s čolnom? Pridem v kamp, kaj pa potem?
Prosil bi tudi za kak nasvet glede vremena, saj je čoln majhen in ima bolj ravno dno, tako da če bo veter in valovi ga bom raje pustil doma. Čeprav bi ga rad že enkrat sprobal na morju...

Hvala za vse informacije.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Apr 26, 2014 15:16

Na kapetanijo kupit vinjeto in nič drucga. :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » So Apr 26, 2014 16:02

V bistvu se gre zdaj na kapetanijo poravnati razne pristojbine, vinjet ni več.
Koliko znašajo stroški lahko pogledaš tu:

http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... &start=150
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » So Apr 26, 2014 18:02

Ne bit pikolovski. Vinjet nikoli ni bilo.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Piki » So Apr 26, 2014 18:19

A si pozabil ? Kaj pa je po tvojem nalepka, ki smo jo lepili na čoln drugega kot vinjeta ?

tomaz_slo napisal/-a:kasaudio, vinjete ni več... Zdaj je prispevek vezan na dolžino in moč (20 kun/m+2 kuni/kW). Verjetno si pozabil.

Sicer pa pojasni, zakaj si si ti v svoji postih dovoljeval "pikolovstvo", po mojem popravku pa serješ s cinizmom ?
Nazadnje spremenil Piki, dne So Apr 26, 2014 18:34, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Apr 26, 2014 18:31

Piki napisal/-a:Kaj pa je po tvojem nalepka, ki smo jo lepili na čoln drugega kot vinjeta ?

Lansko leto je bilo prvič ko nismo lepili vinjet na plovila, prejšnja leta pa smo vedno dobili VINJETO za nalepit. :lol:
Uporabniški avatar
Piki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Piki » So Apr 26, 2014 18:33

alesjo napisal/-a:
Piki napisal/-a:Kaj pa je po tvojem nalepka, ki smo jo lepili na čoln drugega kot vinjeta ?

Lansko leto je bilo prvič ko nismo lepili vinjet na plovila, prejšnja leta pa smo vedno dobili VINJETO za nalepit. :lol:

Kako, če jih nikoli ni bilo ? :lol:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Apr 26, 2014 18:36

Piki napisal/-a:
alesjo napisal/-a:

Kako, če jih nikoli ni bilo ? :lol:

:lol: :lol: :wink:
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

Re: Prvič s svojim čolnom na Hrvaško

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Apr 26, 2014 19:37

juremb napisal/-a:Pozdravljeni,

preden se kdo razjezi ker sem odprl novo temo se ponižno opravičujem.
Občasno spremljam ta forum in opažam polno raznih informacij, pa tudi hrvaški zakoni se očitno kar pogosto spreminjajo. Upam, da bo tu na enem mestu nastal strnjen seznam.
Nisem ravno začetnik glede navtike, ampak nisem pa še bil na Hrvaškem s svojim čolnom.

Torej moje vprašanje:

V torek bi šel z mojim čolnom dolžine 3,5m in motorjem tomos 18 v kamp Čikat na Lošinju. Čoln je registriran in zavarovan itd...
Kaj vse moram storiti in plačati (glede papirjev in podobno), da se lahko tam vozim s čolnom? Pridem v kamp, kaj pa potem?
Prosil bi tudi za kak nasvet glede vremena, saj je čoln majhen in ima bolj ravno dno, tako da če bo veter in valovi ga bom raje pustil doma. Čeprav bi ga rad že enkrat sprobal na morju...

Hvala za vse informacije.

Da ne bo pomote pri navodilih, ki jih je dal gregor.n.
Zelo kratko in jasno navodilo.
Na kapetaniji boš vse uredil,
Dodal bi samo to, da odidi tja in vse uredi, predno boš dal čoln v vodo.

Ostali pa si odprite novo temo, kjer boste dokazovali kakšne barve je bil lanski sneg!

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
wizard
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a wizard » So Apr 26, 2014 20:25

Pozdravljeni,

Ta forum spremljam že dlje časa in moram povedati, da je super. Tudi sam
bi rad za praznike naredil svoj morjeplovski krst in me zanima kako je z delovnim časom kapetanij med prazniki. Gre za lokacijo otok Ugljan, ali pa Zadar, ki je v bližini. Vsem želim obilo morjeplovskih užitkov in najlepša hvala za vse odgovore.

Lep pozdrav
jankec
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a jankec » So Apr 26, 2014 20:34

wizard napisal/-a:Pozdravljeni,

Ta forum spremljam že dlje časa in moram povedati, da je super. Tudi sam
bi rad za praznike naredil svoj morjeplovski krst in me zanima kako je z delovnim časom kapetanij med prazniki. Gre za lokacijo otok Ugljan, ali pa Zadar, ki je v bližini. Vsem želim obilo morjeplovskih užitkov in najlepša hvala za vse odgovore.

Lep pozdrav

Mislim da ima kapitanija v Zadru uradne ure od 08.00 do 13.00 in od 17.00 do 20.00, na Ugljanu oziroma v Preku pa da je enkrat na teden mislim da vsak torek med 09.00 in 12.00 ure. Za Zadar sem kar siguren za Preko pa tako tako.

lp jankec
Merry fisher 695
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Apr 26, 2014 21:07

.

Da ne bo dilem, kdaj, kje, .....

LUŠKE KAPETANIJE NA HRVAŠKEM!

Pa malo poklikajte.

LP

.
pajer 1

RokSAN
Višji štabni vodnik
Kraj: Žiri

OdgovorNapisal/-a RokSAN » So Apr 26, 2014 21:24

Zdravo vsem!

Sem se končno tudi sam podkoval z gumico in se začenjam predajati morskim užitkom skupaj s čolnom.
Vprašanje oz težava pa je naslednja.
Včeraj je šel prijatelj na morje in sabo peljal čoln. Imel je urejene vse papirje, ker je šel teden prej na Hrvaško kapitanijo vse uredit, vključno z zavarovanjem Na meji pa so ga ustavili in zahtevali naslednje:
- potrdilo zadnjega servisa
- listo posadke
- dodatno opremo
- zadnjo vinjeto
- kupoprodajno pogodbo
???

Jaz pa s čolnom odhajam za praznike, vem da bo gužva, imam tudi sam urejen papirje, ki se jih uredi na kapitaniji, plovidbena dozvola, nimam pa potrdila servisa, crew liste, stare vinjete, ker je že lani baje ni bilo, imam pa dodatno opremo (ali je bakla za gumico 4,2m na hrvaškem obvezna?) kupoprodajno pogodbo pa je zadržal Luška Kapitanija v Piranu ob izdaji vpisnega lista!
Ali je še kdo imel podobne težave in pa kakšna ideja kaj storiti???
Hvala!
wizard
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a wizard » So Apr 26, 2014 21:34

Se opravičujem, vse sem preklikal, ampak nikjer ne zasledim podatka kakšen je delovni čas za praznike. Ker sem totalni novinec, in me je strah, da za praznike ne bom mogel kupiti "vinjete", sem želel preveriti, če mogoče kdo ve iz prve roke.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Apr 26, 2014 21:45

RokSAN napisal/-a:Zdravo vsem!

Sem se končno tudi sam podkoval z gumico in se začenjam predajati morskim užitkom skupaj s čolnom.
Vprašanje oz težava pa je naslednja.
Včeraj je šel prijatelj na morje in sabo peljal čoln. Imel je urejene vse papirje, ker je šel teden prej na Hrvaško kapitanijo vse uredit, vključno z zavarovanjem Na meji pa so ga ustavili in zahtevali naslednje:
- potrdilo zadnjega servisa
- listo posadke
- dodatno opremo
- zadnjo vinjeto
- kupoprodajno pogodbo
???

Jaz pa s čolnom odhajam za praznike, vem da bo gužva, imam tudi sam urejen papirje, ki se jih uredi na kapitaniji, plovidbena dozvola, nimam pa potrdila servisa, crew liste, stare vinjete, ker je že lani baje ni bilo, imam pa dodatno opremo (ali je bakla za gumico 4,2m na hrvaškem obvezna?) kupoprodajno pogodbo pa je zadržal Luška Kapitanija v Piranu ob izdaji vpisnega lista!
Ali je še kdo imel podobne težave in pa kakšna ideja kaj storiti???
Hvala!

Tukaj nekaj ne štima. Tale zgodba ne pije vode

Kako ustavili? Na cestnih mejnih prehodih ni več carine. Je samo še mejna policija, ki preverja samo osebe. Blago se znotraj EU-ja prosto prevaža brez mejnih kontrol. Razen izrednih, ki so pa zelo, zelo redki in res izjemoma!

Na pomorskem mejnem prehodu ga pa niso mogli ustaviti, ker ga sam privežeš na pomol in odideš z dokumenti do mejnega policista, kapetanije,...

Pri mejnem policistu je potrebno dati na vpogled osebne dokumente, izpolniti Crew listo in s tem oditi na kapetanijo.
Na kapetaniji je potrebno dat na vpogled vpisni list za plovilo, zavarovalno polico za plovilo, izpit za upravljanje s plovilom in to je to.

Vse kar je zgoraj napisano, da bi moral pokazat, spada pod rubriko 1. april.

Daj še enkrat se prepričaj pri tvojem prijatelju, da te ni potegnil za nos.

LP

.
pajer 1

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti