Prvič s svojim čolnom na Hrvaško
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Prvič s svojim čolnom na Hrvaško
Pozdravljeni,
preden se kdo razjezi ker sem odprl novo temo se ponižno opravičujem.
Občasno spremljam ta forum in opažam polno raznih informacij, pa tudi hrvaški zakoni se očitno kar pogosto spreminjajo. Upam, da bo tu na enem mestu nastal strnjen seznam.
Nisem ravno začetnik glede navtike, ampak nisem pa še bil na Hrvaškem s svojim čolnom.
Torej moje vprašanje:
V torek bi šel z mojim čolnom dolžine 3,5m in motorjem tomos 18 v kamp Čikat na Lošinju. Čoln je registriran in zavarovan itd...
Kaj vse moram storiti in plačati (glede papirjev in podobno), da se lahko tam vozim s čolnom? Pridem v kamp, kaj pa potem?
Prosil bi tudi za kak nasvet glede vremena, saj je čoln majhen in ima bolj ravno dno, tako da če bo veter in valovi ga bom raje pustil doma. Čeprav bi ga rad že enkrat sprobal na morju...
Hvala za vse informacije.
Občasno spremljam ta forum in opažam polno raznih informacij, pa tudi hrvaški zakoni se očitno kar pogosto spreminjajo. Upam, da bo tu na enem mestu nastal strnjen seznam.
Nisem ravno začetnik glede navtike, ampak nisem pa še bil na Hrvaškem s svojim čolnom.
Torej moje vprašanje:
V torek bi šel z mojim čolnom dolžine 3,5m in motorjem tomos 18 v kamp Čikat na Lošinju. Čoln je registriran in zavarovan itd...
Kaj vse moram storiti in plačati (glede papirjev in podobno), da se lahko tam vozim s čolnom? Pridem v kamp, kaj pa potem?
Prosil bi tudi za kak nasvet glede vremena, saj je čoln majhen in ima bolj ravno dno, tako da če bo veter in valovi ga bom raje pustil doma. Čeprav bi ga rad že enkrat sprobal na morju...
V bistvu se gre zdaj na kapetanijo poravnati razne pristojbine, vinjet ni več.
Koliko znašajo stroški lahko pogledaš tu:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... &start=150
Koliko znašajo stroški lahko pogledaš tu:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... &start=150
A si pozabil ? Kaj pa je po tvojem nalepka, ki smo jo lepili na čoln drugega kot vinjeta ?
Sicer pa pojasni, zakaj si si ti v svoji postih dovoljeval "pikolovstvo", po mojem popravku pa serješ s cinizmom ?
tomaz_slo napisal/-a:kasaudio, vinjete ni več... Zdaj je prispevek vezan na dolžino in moč (20 kun/m+2 kuni/kW). Verjetno si pozabil.
Sicer pa pojasni, zakaj si si ti v svoji postih dovoljeval "pikolovstvo", po mojem popravku pa serješ s cinizmom ?
Nazadnje spremenil Piki, dne So Apr 26, 2014 18:34, skupaj popravljeno 2 krat.
Re: Prvič s svojim čolnom na Hrvaško
juremb napisal/-a:Pozdravljeni,
Torej moje vprašanje:
Da ne bo pomote pri navodilih, ki jih je dal gregor.n.
Zelo kratko in jasno navodilo.
Na kapetaniji boš vse uredil,
Dodal bi samo to, da odidi tja in vse uredi, predno boš dal čoln v vodo.
Ostali pa si odprite novo temo, kjer boste dokazovali kakšne barve je bil lanski sneg!
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Pozdravljeni,
Ta forum spremljam že dlje časa in moram povedati, da je super. Tudi sam
bi rad za praznike naredil svoj morjeplovski krst in me zanima kako je z delovnim časom kapetanij med prazniki. Gre za lokacijo otok Ugljan, ali pa Zadar, ki je v bližini. Vsem želim obilo morjeplovskih užitkov in najlepša hvala za vse odgovore.
Lep pozdrav
bi rad za praznike naredil svoj morjeplovski krst in me zanima kako je z delovnim časom kapetanij med prazniki. Gre za lokacijo otok Ugljan, ali pa Zadar, ki je v bližini. Vsem želim obilo morjeplovskih užitkov in najlepša hvala za vse odgovore.
Lep pozdrav
wizard napisal/-a:Pozdravljeni,
Lep pozdrav
Mislim da ima kapitanija v Zadru uradne ure od 08.00 do 13.00 in od 17.00 do 20.00, na Ugljanu oziroma v Preku pa da je enkrat na teden mislim da vsak torek med 09.00 in 12.00 ure. Za Zadar sem kar siguren za Preko pa tako tako.
lp jankec
Merry fisher 695
Zdravo vsem!
Sem se končno tudi sam podkoval z gumico in se začenjam predajati morskim užitkom skupaj s čolnom.
Vprašanje oz težava pa je naslednja.
Včeraj je šel prijatelj na morje in sabo peljal čoln. Imel je urejene vse papirje, ker je šel teden prej na Hrvaško kapitanijo vse uredit, vključno z zavarovanjem Na meji pa so ga ustavili in zahtevali naslednje:
- potrdilo zadnjega servisa
- listo posadke
- dodatno opremo
- zadnjo vinjeto
- kupoprodajno pogodbo
???
Jaz pa s čolnom odhajam za praznike, vem da bo gužva, imam tudi sam urejen papirje, ki se jih uredi na kapitaniji, plovidbena dozvola, nimam pa potrdila servisa, crew liste, stare vinjete, ker je že lani baje ni bilo, imam pa dodatno opremo (ali je bakla za gumico 4,2m na hrvaškem obvezna?) kupoprodajno pogodbo pa je zadržal Luška Kapitanija v Piranu ob izdaji vpisnega lista!
Ali je še kdo imel podobne težave in pa kakšna ideja kaj storiti???
Hvala!
Sem se končno tudi sam podkoval z gumico in se začenjam predajati morskim užitkom skupaj s čolnom.
Včeraj je šel prijatelj na morje in sabo peljal čoln. Imel je urejene vse papirje, ker je šel teden prej na Hrvaško kapitanijo vse uredit, vključno z zavarovanjem Na meji pa so ga ustavili in zahtevali naslednje:
- listo posadke
- dodatno opremo
- zadnjo vinjeto
- kupoprodajno pogodbo
???
Jaz pa s čolnom odhajam za praznike, vem da bo gužva, imam tudi sam urejen papirje, ki se jih uredi na kapitaniji, plovidbena dozvola, nimam pa potrdila servisa, crew liste, stare vinjete, ker je že lani baje ni bilo, imam pa dodatno opremo (ali je bakla za gumico 4,2m na hrvaškem obvezna?) kupoprodajno pogodbo pa je zadržal Luška Kapitanija v Piranu ob izdaji vpisnega lista!
Hvala!
RokSAN napisal/-a:Zdravo vsem!
- listo posadke
- dodatno opremo
- zadnjo vinjeto
- kupoprodajno pogodbo
???
Hvala!
Tukaj nekaj ne štima. Tale zgodba ne pije vode
Kako ustavili? Na cestnih mejnih prehodih ni več carine. Je samo še mejna policija, ki preverja samo osebe. Blago se znotraj EU-ja prosto prevaža brez mejnih kontrol. Razen izrednih, ki so pa zelo, zelo redki in res izjemoma!
Na pomorskem mejnem prehodu ga pa niso mogli ustaviti, ker ga sam privežeš na pomol in odideš z dokumenti do mejnega policista, kapetanije,...
Pri mejnem policistu je potrebno dati na vpogled osebne dokumente, izpolniti Crew listo in s tem oditi na kapetanijo.
Na kapetaniji je potrebno dat na vpogled vpisni list za plovilo, zavarovalno polico za plovilo, izpit za upravljanje s plovilom in to je to.
Vse kar je zgoraj napisano, da bi moral pokazat, spada pod rubriko 1. april.
Daj še enkrat se prepričaj pri tvojem prijatelju, da te ni potegnil za nos.
LP
.
pajer 1
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti