Pa se je začelo - začasni uvoz v RH?????

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Sr Maj 14, 2014 14:28

Ne nakladajte
z vsakim izhodom iz države se carinski status zaključi.
V umagu v marini nikoli ni bilo carinikov ,samo kapetanija in policija.

Pri Serdotu se je carinski status zaključil ,ko si zapustil deponijo.
In če si lani plul ,naj ti polaže zaključnico.,marine in depoji so morali delati zaključnice pri vsakem izhodu iz marine ali depoja.
Takšen je zakon pri nas pri hrvatih in povsod po evropi.
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Maj 14, 2014 14:58

val napisal/-a:Pri Serdotu se je carinski status zaključil ,ko si zapustil deponijo.

hmmm ni čist tko.... pa ne sam pr Serđu...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Sr Maj 14, 2014 16:14

Verjamem ,da ni tako.
Ampak tako bi moralo bit,V marini še na barko ne bi smel če je v statusu skladišča.
Zato pa ne vedo ,kaj bi ,ker je že iz temeljev izkrivljeno.
Gartner
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Gartner » Sr Maj 14, 2014 18:12

Pelji barko v Slovenijo, jo prodaj ženi in jo registriraj v drugu luški upravi. Rešeno!!!!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Maj 14, 2014 18:35

Gartner napisal/-a:Pelji barko v Slovenijo, jo prodaj ženi in jo registriraj v drugu luški upravi. Rešeno!!!!

hehe, ja o taki rešitvi sem tudi že jaz razmišljal !

Pa tukaj je še ena stvar dobra !
Če se ločiš, ti žena ne more pobrat pol barke, lahko pa jo ti njej !
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Sr Maj 14, 2014 19:41

pazi ti zdaj to.... tole so mi danes poslali iz marine.... na dnu je bil pripet seznam hrvaških špediterjev....

pa kaj se ti kurci gredo? Jaz ne bom nič delal pa naj se je..jo... če imaš vse plačano ne rabiš nobenega potrdila o tem.

Bila sam na sastanku u carini, došlo je do nekakvih promjena i sad moram obavijestiti sve vlasnike koji su u marini nakon ulaska Hrv u EU.
Situacija je sljedeća:
Nazovite špeditera, bilo kojega, i proslijedite mu papire koje će Vas zatražiti a to je onaj T2L koji ste mi već slali i račun od broda na kojem se vidi da je PDV plaćen ( ili potvrda nadležne porezne uprave koja može dokazati da je PDV plaćen) , po završetku postupka dobit ćete jednu potvrdu da je brod europska roba, odnosno domaća roba i slobodni ste za promet.
Molim Vas kad pokrenete postupak samo mi javite da je pokrenuto.
Stvar je u tome da carina nakon određenog perioda može zabraniti plovidbu a imate uredne dokumente, to u principu ide sad samo na provjeru da se vidi da je sve u redu, jer su se valjda susreli sa falsificiranom dokumentacijom.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
bmk
Kapitan
Kraj: Ljubljana - Borik - Korčula

OdgovorNapisal/-a bmk » Če Maj 15, 2014 05:37

Dej ji že tisto klimo dobavi, da si glavo ohladi.
pozeruh
Višji štabni praporščak
Kraj: okolica ljubljane

OdgovorNapisal/-a pozeruh » Če Maj 15, 2014 19:48

No danes sem bil pri glavnemu carinskemu načelniku v Puli kjer sem mu povedal moj problem povedal pa mi je naslednje:

- da sem imel čas da rešim status plovila do 1.7.2013 sedaj pa naj bi bil postopek sledeč. V Split so preverili kakšna je vrednost mojega plovila po nekakšnem njihovem eurotxu, nato so mi na vrednost plovila zaračunali 8% carine nato 25 % PDV in nekakšen davek. Skupaj je na vrednost plovila 3400 eur prišlo plačilo 1480 Eur. Kljub temu da sem jim dal obrazec T2L je birokrat zahteval še original račun iz katerega je razvidno da je plačan davek.

Spet sem odšel z dolgim nosom in šel na Kapitanijo Piran še po ta račun kjer so mi ga brez problema dali. Jutri pa grem dol še s tem računom pa da vidim kaj se bojo še spomnili.

Drugače pa so mi rekli plačaj potem se pa žali, pa če bodo ugodili ti vrnemo denar. Kar nekaj.
Uporabniški avatar
DR76
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a DR76 » Pe Maj 16, 2014 08:20

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Maj 16, 2014 09:36

Verjetno imaš v mislih Aneks 1?
A obstaja tole tudi v slovenščini, ker tu pa šteje vsaka beseda?
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Maj 19, 2014 16:54

Še moja izkušnja:
T2L obrazec ti prijazne gospe uredijo na Carini na Letališki cesti v Ljubljani BREZPLAČNO. S seboj imejte kopijo Vpisnega lista in račun (ali pa kupoprodajno pogdbo). Če tega nimate, potem se obrnite na Luško kapetanijo, kjer imate reg. barko. Oni imajo vse v arhivu in jih prijazno prosite, da vam to pošljejo.

To je 1. del zgodbe. 2. del zgodbe (urejanje s CRO špediterjem) me še čaka.
Tukaj so zadeve različne. V mojem primeru je tako, da sme zapustil lani CRO pred vstopom v EU in se vrnil mesec po vstopu. Čakam še odgovor CRO carine, kako je s tem. Teoretično sem ok, ker sem vstopil z EU plovilom v EU državo. Je pa seveda to vprašanje evidenc. Marina bi morala javit carini, da sem šel ven... No, obvestim o tem. A kot pravim, od primera do primera različno.

Vprašanje se je postavljalo: ali lahko pljujem po CRO morju brez urejenih formalnosti? Ja pravijo da ne. No, jaz plujem.
Zaenkrat imam T2L in pa papirje o odjavi, prijavi...
CRO policija še nima navodil kako ravnati v teh primerih je pa za 1. maj čekirala barke na Iloviku (po pričevanju prijatelja).

Jaz mislim papirje urediti s CRO špediterjem, ker si ne želim komplikacij na ponovnem odhodu v Grčijo...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 19, 2014 22:54

Vse skupaj je obupno! Samo druga stvar pa je tudi jasna in si jo je treba priznati! Hrčki so enega lepega ne skočili v EU... Tam so bile naše barke, nič krive nič dolžne... In sedaj so te barke kar čez noć prestopile državno mejo!!! Tega se morate zavedati! Barke so bile 30.06. še zunaj EU, naslednji dan pa so bile znotraj EU. Torej ni tako simle...
Tole s tem kar težijo je malo bolano, samo spet imajo vso pravno davnčno podlago. Saj od nas hočejo samo to, da jim pokažeš, da je vse plačano in mirno. Če tega ne moreš dokazat, potem je to naš problem, ne njihov! Če imaš mlajšo barko, si prvi lastnik, imaš račun z DDV, potem je vse simple in takoj rešeno... Enako tudi če je bila barka dokazljivo starejša od 8 let.
Samo sedaj pa to z vstopom/izstopom... Tukaj so nas pa spet pohakljali, ker nas lahko! Pač zakon je tak, da je treba it, da več kot 18 mesecev ne smeš biti, pa da ga jeb**...

Al, v tvojem primeru lahko dokazuješ, da si priplul po 1.07. in če pride do komplikacij se boš na sodišču izvlekel. Ampak na sodišču, nikakor ne na morju! Vsi ostali, če ste imeli aktivno vinjeto preko 1.07., ste avtomatsko na hrvaškem kot "brod u plovidbi" in to vas kači. No ja, to nas vse kači. Jaz sem svoje papirje uredil, samo vem pa ne, če ne bo čez pol leta spet nek hrček nekaj hotel... :cry: Prekleta tranzicija!!! Mogoče se je pa treba le na kockaste prepisat, pa nam bodo pol dali mir... :roll:
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Maj 19, 2014 23:46

No jaz mislim, da se tudi na morju izvlečem, ker ne samo v mojem primeru ampak kot razumem, se lahko izvlečejo tudi tisti, ki so delali odajvo/prijavo pred 1.7. a so vseeno bili čez 1.7. na plovnem v CRO vodah- kot mi je jasno od takrat teče 18mesečni rok za ureditev teh zadev ali kako?

Vprašanje pa je, kako policaji težijo, ko pluješ naokoli z barko in bi namesto tega moral ždeti v marini.

Pa saj niso samo CRO divji... EU birokracija nas je pojebala in tam v Bruslju še kar delajo norca s svojimi plačami, katero jim jaz nakažem....
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Maj 20, 2014 23:59

AL, če imaš izstop, potem boš lahko na carini vse uredil, seveda če to hočeš...
Pred 1.05. nas po tem niso spraševali in vse je šlo skozi. Je pa res, da lahko pametnajkoviči to pogruntajo in bodo spet nekaj zahtevali za nazaj... Očitno bi radi imeli manj bark na HR obali al kaj, ne vem več točno...

Tudi primer našega forumaša, že pred nekaj meseci je barko lepo carinsko kao porihtal, jo uradno izpisal v SLO, potem uradno registriral na HR... In potem pogruntajo, da je registracija narejena narobe, da ta barka je pa še vedno pod carinsko kontrolo, torej da ni razdolžena... Ma kar nekaj!!! Kako je to lahko, če ima enkrat HR zastavo gor, HR vpisni list, vse uradno??? Na koncu je možakar rešil papirje skupaj z mano, ki sem na slovenski...
Razmišljam vsak dan, da bi nategnil gor kockasto, pa mir. Samo ko se tega spomnim sploh ni nujno, da bo mir!!!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti