Vinjeta Hrvaška

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
klaus
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana / Rab

OdgovorNapisal/-a klaus » To Jun 30, 2015 15:41

pajer1 napisal/-a:.

Kakšno letanje, po kakšnih uradih?

Ravno včeraj serm kot lastnik plovila opravil vse obveznosti do HR države. In to na enem samem uradu. Kapetaniji. Niti deset minut ni trajalo vse skupaj. Imaš kaj posebnega na vodi?

.

Če veš odgovor na moje vprašanje, ga bom vesel, drugače ga bom poiskal drugje ali od koga drugega. Pri meni je pač drugače kot pri tebi, rabim pa samo odgovor na osnovno vprašanje, ki sem ga postavil.

Lp
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » To Jun 30, 2015 21:01

klaus napisal/-a:
pajer1 napisal/-a:.

In zakaj bi menjal registracijo?

.

A je to pomembno?

Malo imaš čuden pristop... če ti lahko omenim, člani ki ti tukaj hočejo pomagati so staroste tega portala.. če ne zveš od njih boš enostavno in hitro dobil odgovror le v kakem uradu..če ga bo kdo vedel.

Če imaš pa čoln registriran pri nas, potem je itak registriran in ne potrebuješ nobene papirologije. CE certifikat je potreben pri registracij plovil, ki še nimajo EU porekla ali so ga izgubile med daljšim bivanjem izven EU.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
orada21
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a orada21 » To Jun 30, 2015 22:16

Za moj gumenjak 2.9m.,3.7kW. mi v kapetaniji v Biogradu uslužbenka ni hotela urediti "naknadu" ampak je zahtevala vpisni list čolna, čeprav sem ji priložil orginal račune na moje ime in ji poskušal razložiti da vpisnega lista nimam in ga tudi ne rabim v Sloveniji. Poslal sem vprašanje na hrvaško ministrstvo za pomorstvo in dobil ta odgovor:

S obzirom da je Vaša brodica duža od 2,50 m, podliježete obavezi prijave dolaska, prije početka plovidbe, u lučkoj kapetaniji ili ispostavi i plaćanju naknade, koja za vašu brodicu iznosi 67 kn.
Bez obzira na činjenicu da Vaša brodica nije upisana u Sloveniji,
obavezni ste istu prijaviti u lučkoj kapetaniji ili ispostavi prije plovidbe u Hrvatskoj.
S obzirom na činjenicu da za Vašu brodicu nemate dokument o upisu,
koji u Sloveniji nije obavezan, prilikom prijave u lučkoj kapetaniji ili ispostavi morate predočiti dokaz o vlasništvu brodice i motora (ugovor ili računi) i
dokaze o tehničkim karakteristikama istih (prospekt ili račun na kojem su vidljivi podaci), radi obračuna visine naknade za sigurnost plovidbe.

S poštovanjem,

Samostalna služba za odnose s javnošću
Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 30, 2015 22:43

Ja in?
S tem odgovorom pejt zdaj nazaj v kapetanijo in ti mora urediti naknadu.
Če se da, ga nekje sprintaj, tako da se vidi od koga je odgovor in ji ga rukneš na mizo.
Poročaj!
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Splav » Sr Jul 01, 2015 08:16

Se strinjam. Uslužbenka se je ali nerodno izrazila ali pa res ne pozna zakonodaje. Dejstvo pa je, da za Oradino gumico ni dovolj le original račun, ampak tudi nek prospekt, manual ali kak drug papir, ki ga dobiš z nakupom čolna in motorja, na katerem so izpisani tehnični podatki (moč motorja, dolžina čolna ipd). To je lepo razvidno tudi iz odgovora ministrstva.
Mirno morje in široko obzorje.
orada21
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a orada21 » Sr Jul 01, 2015 16:20

Iz mojih original računov na moje ime so razvidni vsi navedeni iskani podatki.
Za motor moč, številka in model. Za gumico dolžina, številka in model.

Uslužbenka,ki je delala za pultom je bila mlada punca verjetno bolj neizkušena. Vztrajala je, da obvezno rabim vpisni list, da je to edini dokument na podlagi katerega lahko plačam "naknadu". Bolj, ko sem ji razlagal da ga v Sloveniji ne rabim in tudi ne morem dobiti me je pošiljala nazaj v Slovenijo, da si ga uredim in me enostavno odslovila in vzela naslednjo stranko iz kolone. Seveda me je vmes poučila, da sem v prekršku, če ne plačam "naknadu" da si nebi slučajno upal spusti čoln v morje.
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » Če Jul 02, 2015 22:08

Hrvati so si očitno izmislili novost. Včeraj sem plačal "naknadu" za naš čoln in po novem ne velja eno leto, ampak samo do konca tega leta.

Ima kdo kakšne informacije glede taga?

Pravi so lopovi.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Če Jul 02, 2015 22:13

Heh, očitno so pogruntali, da nekateri prilagodijo termin dopusta, ali pa se naključno tako izide, da vozijo dve leti z enim plovnim dovoljenjem.
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » Če Jul 02, 2015 22:14

Je še popust, če nisi prekinil leta?
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » Pe Jul 03, 2015 09:15

Popustov ni več.

Se prav čudim, da so podražili samo za 8 kun.
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » Pe Jul 03, 2015 10:10

Kaj pa mesečne variante so še?
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Jul 03, 2015 11:14

.

So ja ! Hihihihihihi!

En mesec si pri njih, pa greš nazaj domov in to je to.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
lotos1
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a lotos1 » Po Jul 06, 2015 12:59

Pozdravljeni,zanima me ,če je potrebno plačati lučko naknadu,tudi ,če se voziš samo do Vrsarja,namreč prej so bili slovenski čolni oproščeni plačevanja plovnega dovoljenja do tam.
lp
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Jul 07, 2015 07:25

igor_k napisal/-a:Hrvati so si očitno izmislili novost. Včeraj sem plačal "naknadu" za naš čoln in po novem ne velja eno leto, ampak samo do konca tega leta.

Ima kdo kakšne informacije glede taga?

Pravi so lopovi.

To ti gre na kozlanje. Prav pasalo je, ko mi je ponavadi poteklo sredi julija in sem lahko maja in junija za 4 dni šel na morje pa nisem imel nobeneh uradniških opravil, sedaj pa bom moral v tistir par dnevih še to rihtati. :evil:
Pa tudi na letnem dopustu nisem rabil takoj prvi dan vse opraviti. Kam gre to vse skup.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jul 07, 2015 07:31

lotos1 napisal/-a:Pozdravljeni,zanima me ,če je potrebno plačati lučko naknadu,tudi ,če se voziš samo do Vrsarja,namreč prej so bili slovenski čolni oproščeni plačevanja plovnega dovoljenja do tam.
lp

Res je bilo nekoč, toda odkar so v EU-ju pa tega ne priznajo več.
Zopet en unikum HR oblasti, toda nikjer ne najdem zakonske obrazložitve niti za niti proti.
Kar nekaj po njihovo. Seveda pa naša politika z Erjavcem na čelu tudi nič ne komentira.
Same šalabajzerje imamo na oblasti.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: Tadejko in 2 gosta