Vožnja nezavirane prikolice (nujno)
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Vožnja nezavirane prikolice (nujno)
Pozdravljeni, sem pred dilemo kaj storiti.
Jeseni sem nabavil drugo plovilo H80 F + Yamaha 50, prikolica LOK 750 brez naletne zavore. Sedaj pa ugotovim, da prikolice s čolnom, z mojim vozilom ne smem prevažat. Gre za Toyoto Corolla Verso 1,8, 130 KM. V homologaciji imam navedeno maksimalno težo nezavirane prikolice 450 kg.
Zanima me ali se tovrstne zadeve v praksi preverjajo in ali se držite črte zakona?
Možnosti; predelava prikolice (l 2001, dobro ohranjena, nove gume) ali prodaja in nakup druge.
Kot drugo gledam Renault SCENIC, ki ima homologirano vleko do 720 kg. Tukaj pa me zanima glede prikolice.... Prikolica naj bi imela 190 kg, 590 kg pa največja dovoljena masa. Torej spet padem na 750 kg.
Kar pomeni da bi moral nabavit vsaj Renault Grand Scenic ali VW Touran, ki imata homologirano 750 kg.
Nasveti... nujno.
Jeseni sem nabavil drugo plovilo H80 F + Yamaha 50, prikolica LOK 750 brez naletne zavore. Sedaj pa ugotovim, da prikolice s čolnom, z mojim vozilom ne smem prevažat. Gre za Toyoto Corolla Verso 1,8, 130 KM. V homologaciji imam navedeno maksimalno težo nezavirane prikolice 450 kg.
Zanima me ali se tovrstne zadeve v praksi preverjajo in ali se držite črte zakona?
Možnosti; predelava prikolice (l 2001, dobro ohranjena, nove gume) ali prodaja in nakup druge.
Kot drugo gledam Renault SCENIC, ki ima homologirano vleko do 720 kg. Tukaj pa me zanima glede prikolice.... Prikolica naj bi imela 190 kg, 590 kg pa največja dovoljena masa. Torej spet padem na 750 kg.
Kar pomeni da bi moral nabavit vsaj Renault Grand Scenic ali VW Touran, ki imata homologirano 750 kg.
Nasveti... nujno.
predelava:
zamenjat vlečno rudo z naletno zavoro
zamenjat os z zavorami
pametno dogradit še amortizerje
peljat na homologacijo
v primeru da vzameš za večje teže, še statični preračun za samo ogrodje prikolice.
če ne boš sam delal, je cenovni nesmisel. Da bi pa zaradi čolna in tistih 2h tednov na morju menjal še celo avto - sej to ne misliš resno? Plačaj enmu kolegu stistih 100-200 evrov pa nej ti pele dol pa nazaj prikolico če sam ne moreš. v naslednjo pa prej pomislit kaj gre in kaj ne.
načeloma ne gledajo na to, koliko imaš dovoljene vlečne mase za nezavirano prikolico, če že, je to kar 1000EUR+ pa prikolica ostane tam. Problem rata če pride do nesreče (ni nujno da si ti kriv), da to zavarovalnica zvoha, bodo lahko še tvoji vnuki plačevali za nastalo škodo.
zamenjat vlečno rudo z naletno zavoro
zamenjat os z zavorami
pametno dogradit še amortizerje
peljat na homologacijo
v primeru da vzameš za večje teže, še statični preračun za samo ogrodje prikolice.
če ne boš sam delal, je cenovni nesmisel. Da bi pa zaradi čolna in tistih 2h tednov na morju menjal še celo avto - sej to ne misliš resno? Plačaj enmu kolegu stistih 100-200 evrov pa nej ti pele dol pa nazaj prikolico če sam ne moreš. v naslednjo pa prej pomislit kaj gre in kaj ne.
načeloma ne gledajo na to, koliko imaš dovoljene vlečne mase za nezavirano prikolico, če že, je to kar 1000EUR+ pa prikolica ostane tam. Problem rata če pride do nesreče (ni nujno da si ti kriv), da to zavarovalnica zvoha, bodo lahko še tvoji vnuki plačevali za nastalo škodo.
Jaz se pri vleki prikolice držim pravil, nazadnje sem naredil še izpit B+E, kar je blo ca. 1kEUR, ampak še vedno ceneje kot če me ustavi policija.
Nikakor si ne želim, da dolgopričakovani dopust postane največja nočna mora
ker nimam ustreznega avta, prikolice ali izpita!
Največje možno sranje pa pride če si udeležen v prometno nesrečo.
Nikakor si ne želim, da dolgopričakovani dopust postane največja nočna mora
ker nimam ustreznega avta, prikolice ali izpita!
Največje možno sranje pa pride če si udeležen v prometno nesrečo.
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...
Prikolico prodaj in kupi novo. Naj ima dovolj valjčkov, da ne bo preoblem spust in dvig čolna in boš imel veselje tudi s tem, da greš npr v soboto zjutraj v Ankaran, spustiš čoln v morje, čez dan se potepate okoli ali lovite ribe, zvečer pa nazaj domov.
Ko smo kupili drugi čoln (6m fisherman), je bil na novi prikolici z NDM750kg z naletno zavoro. Prikolico sem prodal po prvi vožnji na morje in kupil novo z NDM 1100kg. Ta se sedaj mirno pelje tudi 100 na uro, pa še nobenih težav ni z dvigom in spustom.
Ko smo kupili drugi čoln (6m fisherman), je bil na novi prikolici z NDM750kg z naletno zavoro. Prikolico sem prodal po prvi vožnji na morje in kupil novo z NDM 1100kg. Ta se sedaj mirno pelje tudi 100 na uro, pa še nobenih težav ni z dvigom in spustom.
motorni
-
Ocean Fish
- Poddesetnik
Že 5 let vozim čoln okoli, kakšnega pregleda s strani policije še nisem imel. Običajno so veseli, da ne delaš zastojev in čim prej prideš na cilj.
Lahko pa naletiš na kakega "kmeta", ki ti bo spisal kup kazni, ki zagotovo ne bodo poceni.
Jaz imam vse urejeno in sem raje na varni strani zakona, ziheraš po naravi
Lahko pa naletiš na kakega "kmeta", ki ti bo spisal kup kazni, ki zagotovo ne bodo poceni.
Jaz imam vse urejeno in sem raje na varni strani zakona, ziheraš po naravi
Ne obremenjuj se s tem, kaj ima avto dovoljenok. Najbolj važno je, da skupna masa ne presega 750 kg. Pri homologacijie neatere firme delajo nsmisle, ko homolgirajo neke nerazumne cifre.....recimo peugeot 3008 ima homologieano 400 kg..avto pa težek cca 1500 kg....imaš pa kakega olota ali puntota, ki ima 750..
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Hvala vsem. Nujno je bilo bolj v smislu ukrepanja, ker poletje je kmalu... Potem ne bo več časa za razmišljanje. Nekako se nagibam k nakupu nove prikolice, pa tudi s tem da bo z zavorami ne bo nič narobe. Ja point je v temu, da poleg dopusta gremo še parkrat na našo obalo. Aja če kdo rabi Lok 750, brez baletne zavore, nove gume, ohranjena, letnik 2001 je na voljo za pošteno ceno.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
-
navtik_borut
- Admiral
navtik_borut napisal/-a:kekeck napisal/-a:Jaz se pri vleki prikolice držim pravil, nazadnje sem naredil še izpit B+E, kar je blo ca. 1kEUR, ampak še vedno ceneje kot če me ustavi policija.
To je tista varianta, ki dovoli skupno NDM čez 3500kg, a ne več kot 4200kg? A to je tako drago??
Ne, to je varianta 3500kg + 3500kg.
Tista do 4250kg je B+koda.
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...
-
navtik_borut
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti