admin napisal/-a:Pomoje bo to s peticijo bolj jalovo in relano nimamo prav nobene možnosti. Tak je zakon, tako so izglasovali in mi bedaki lepo plačujemo. Enako kot vse ostale zadeve v naši državi, no ja, da ne bo pomote, tudi v drugih je podobno...

Zakaj misliš, da je obsojeno na propad. V bistvu so nam kršene pravice oz. enakopravnost obravnave, obdavčitve proti lastnikom vseh ostalih hobi stvari, ki pogosto po financah presegajo vrednost recimo 30 let stare jadrnice, ki je kao luksuz (5k €). V javnosti je treba ovržti mit, da je barka luksuz. Ja, valda, kakšna večja mogoče že, ampak tele čolniče, ki jih imamo mi, pa, mogoče 10% njih spada v luksuz, ostalo je pač hobi, strast, v katero zmečemo ves denar, enako kot nekdo, ki zbira starine in da za nek strašen predalnik nekaj k€. Mah brezveze. Sploh mi ni problem plačat tistih nekaj 100€ ampak se počutim kot bankomat za nekoga, potem pa preberem gor še MOL, ki ne vem kaj ima s tem ... ah ja.
V glavnem, če je kdo, ki je v stanju stipkat peticijo, bomo verjetno zbrali nekaj 1000 podpisov in opozorili na neenakopravnost.
Subvencije vsem morjeplovcem, ker promoviramo Slovenijo kot pomorsko državo!!!