Davek na plovila

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 07, 2016 11:32

admin napisal/-a:Ja, dodatni davek je bil začasni davek, ki pa je postal PERMANENTNI!

A bomo kakšno peticijo štartali, ker nas res malo fiju fiju .... nategujejo?
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » To Jun 07, 2016 12:31

Ja, Marchi, jaz sem za.
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » To Jun 07, 2016 13:35

začasen je zelo raztegljiv pojem

ta davek bo zgleda začasen podobno kot je dajanje nepremičnine v zakup za 99 let...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 07, 2016 13:38

a-lex napisal/-a:Ja, Marchi, jaz sem za.

Ajde, kdo bo spisal peticijo oz. jo zagnal na kakšnem portalu? Jaz ne znsm lepe pravjiške pisarije. Fino pa je, da je utemeljena peticija.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jun 07, 2016 15:32

Pomoje bo to s peticijo bolj jalovo in relano nimamo prav nobene možnosti. Tak je zakon, tako so izglasovali in mi bedaki lepo plačujemo. Enako kot vse ostale zadeve v naši državi, no ja, da ne bo pomote, tudi v drugih je podobno... :cry:
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » To Jun 07, 2016 15:39

Po drugi strani so pa očitno daleč časi, ko je šel grof na kol, če je razmišljal v kakšnem drugem ulomku, kot utečeni desetini.

S tem ne mislim, da bi našo novo "gnado" nabijali na kole, vseeno pa jim bi lahko dali poduk iz zgodovine. Matr, Slovenci smo se vsaj puntat znali, dokler nas niso dal na leve pa desne....
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 07, 2016 15:44

admin napisal/-a:Pomoje bo to s peticijo bolj jalovo in relano nimamo prav nobene možnosti. Tak je zakon, tako so izglasovali in mi bedaki lepo plačujemo. Enako kot vse ostale zadeve v naši državi, no ja, da ne bo pomote, tudi v drugih je podobno... :cry:

Zakaj misliš, da je obsojeno na propad. V bistvu so nam kršene pravice oz. enakopravnost obravnave, obdavčitve proti lastnikom vseh ostalih hobi stvari, ki pogosto po financah presegajo vrednost recimo 30 let stare jadrnice, ki je kao luksuz (5k €). V javnosti je treba ovržti mit, da je barka luksuz. Ja, valda, kakšna večja mogoče že, ampak tele čolniče, ki jih imamo mi, pa, mogoče 10% njih spada v luksuz, ostalo je pač hobi, strast, v katero zmečemo ves denar, enako kot nekdo, ki zbira starine in da za nek strašen predalnik nekaj k€. Mah brezveze. Sploh mi ni problem plačat tistih nekaj 100€ ampak se počutim kot bankomat za nekoga, potem pa preberem gor še MOL, ki ne vem kaj ima s tem ... ah ja.
V glavnem, če je kdo, ki je v stanju stipkat peticijo, bomo verjetno zbrali nekaj 1000 podpisov in opozorili na neenakopravnost.

Subvencije vsem morjeplovcem, ker promoviramo Slovenijo kot pomorsko državo!!!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jun 07, 2016 15:50

Sem za takoj. In mogoče res ni slaba iztočnica...

Realno pa sem že nekajkrat rekel. Sorry na ne ravno lepih besedah samo tako je. Tisti, ki živi na veliki nogi in ves denar porabi za kurbe na Tajskem in na Kubi, tisti je car! Pri nas nima nič, plača prispevke od plače in dohodnino in to je to!!!

Če pa ostaneš doma, kupiš barko, potem te lupijo na vseh koncih. Če si še bolj po ta starem, potem imaš veliko družino in seveda veliko hišo, ki pa je za našo državo luksuz in v kratkem te bo usekala ko zmešana!

Če so ti všeč športni avtomobili, si takega kupiš in potem te spet lupijo! Že pri DMV si kriminalec takoj, ko je več kot 1.800 ccm, da o motorjih preko 3.000 ccm sploh ne govorim. Pa potem cestnina višja, pa vsa sranja...

Če imaš rad mir v hribovski vasici si narediš malo vikendico, o ne ne, to je luksuz, plačal boš orto davek na luksuz!

Poanta? Kar zaslužiš lepo v torbo, na avion in na kurbe na Tajsko, Kubo in Kolumbijo!!! Živele kurbe, samo da doma nič nimam!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jun 07, 2016 15:53

Daj admin spiši nekaj, da podpišemo
http://www.pravapeticija.com
coeurdebois
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a coeurdebois » Ne Jul 03, 2016 16:47

Daj, Admin pripravi to peticijo.Boš videl kakšen odziv bo! Saj vidiš da nas nategujejo,kjerkoli nas morejo.
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral

OdgovorNapisal/-a a-lex » Ne Jul 03, 2016 17:16

Tudi jaz se takoj podpišem! :x

Ne vem zakaj bi moral plačevati državi in še županu najlepšega mesta, de?
salesky
Viceadmiral
Kraj: Štajerska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a salesky » Pe Jan 13, 2017 14:18

Evo jst sm že dobil za leto 2016 :roll:

17€ + 3€ (dodatni davek)...dodatni davek še vedno :evil:
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral

OdgovorNapisal/-a a-lex » So Jan 28, 2017 22:47

Za letos nisem dobil še nič davka, so me spet založili, ampak Zoki ne dobi od mene niti ficka (sem se preselil). :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti