Omejitev hitrosti plovbe

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

snezak
Kapitan korvete

Omejitev hitrosti plovbe

OdgovorNapisal/-a snezak » Ne Avg 21, 2016 16:38

Pozdravljeni !

Na letošnjem dopustniškem potepanju sem se nameraval peljati mimo Kornatskih otokov, vendar sem po ogledu gradiva 888 Pristanov in zalivov ugotovil, da je v veliki meri tam omejena hitrost plovbe.

Tako smo se z "družinskim " soglasjem odločili, da gremo iz Žirij kar proti Žutu po notranji strani otokov.

Glede na dejstvo, da na pomorskih kartah nisem zasledil oznak za omejitev hitosti me zanima, kje bi lahko pridobil uradne informacije o omejitvah hitrosti plovbe na določeni lokaciji.

Seveda sem nameraval voziti (glisirati) med otoki, kjer bi bil več kot 250m oddaljen od obale in tako verjetno nebi opazil morebitne table za omejitev hitrosti, kot jih poznamo iz prehoda Žrelac itd.

LP Snezak
Bartol
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Bartol » Ne Avg 21, 2016 18:02

Na območju NP Kornati je omejitev 8 kt, kar je navedeno v pravilniku parka. Občasno kazni tala Kapetanija, tudi domačinom.

http://www.np-kornati.hr/images/legisla ... ornati.pdf

Tudi v parku Telaščica so neke podobne omejitve, vendar jih ne vem na pamet.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

Re: Omejitev hitrosti plovbe

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Ne Avg 21, 2016 18:23

snezak napisal/-a:
Seveda sem nameraval voziti (glisirati) med otoki, kjer bi bil več kot 250m oddaljen od obale in tako verjetno nebi opazil morebitne table za omejitev hitrosti, kot jih poznamo iz prehoda Žrelac itd.

Razen če so kakšni Kornati v Slo., predlagam odmik od obale 300m.
https://vodovod-rh.si/
snezak
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a snezak » Ne Avg 21, 2016 22:03

Bartol hvala za namig na njihov uradni list.

Tako pa bomo na ogled počakali še kakšno leto oziroma obiskali le nekaj zgornjih otočkov.

Roberth hvala tudi za tvoj popravek oziroma opomin na njihov predpis.

LP

Snezak

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost