Zavarovanje
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Zavarovanje
Pozdravljeni,
V lasti imam 2 plovili in ker enega več ne uporabljam, ne mislim podalsati zavarovanja(oziroma sem mislil, da mi tega ni potrebno), ker imam gumenjak doma v garazi.
Danes sem dobil obvestilo, da je plovilo registrirano se eno leto, do 8 2017 in da morem zakonsko podalsati zavarovanje za omenjeno plovilo, ki ni v uporabi. Je to res?
Ni tak problem, samo mi ni logicno, da moram podalsevati zavarovanje, če jaz tega nocem in plovila ne uporabljam...
V lasti imam 2 plovili in ker enega več ne uporabljam, ne mislim podalsati zavarovanja(oziroma sem mislil, da mi tega ni potrebno), ker imam gumenjak doma v garazi.
Danes sem dobil obvestilo, da je plovilo registrirano se eno leto, do 8 2017 in da morem zakonsko podalsati zavarovanje za omenjeno plovilo, ki ni v uporabi. Je to res?
Ni tak problem, samo mi ni logicno, da moram podalsevati zavarovanje, če jaz tega nocem in plovila ne uporabljam...
Re: Zavarovanje
JA MORAŠ PLAČATI ALI PA ODJAVITI PLOVILO IZ REGISTRA !!turkx90 napisal/-a:Pozdravljeni,
Res čudna reč. Kaj pa če bi jim poslal dopis, da imaš namen zamenjati zavarovalnico.
Vem le to, da na Kapetaniji pri vpisu, izbrisu oziroma menjavi lastništva ne zahtevajo več zavarovalne police. Zahtevajo je le na morju, če te ustavijo.
Torej po tej logiki, če ne uporabljam plovila v SLO vodah ampak samo na HRV lahko obvezno zavarujem plovili tam?
Vem le to, da na Kapetaniji pri vpisu, izbrisu oziroma menjavi lastništva ne zahtevajo več zavarovalne police. Zahtevajo je le na morju, če te ustavijo.
Torej po tej logiki, če ne uporabljam plovila v SLO vodah ampak samo na HRV lahko obvezno zavarujem plovili tam?
bouton napisal/-a:Cibro a odjava (izpis) motorja dejansko deluje pri naših birokratih?
Da čoln ohrani registrsko kot čoln na vesla.
Kako je potem z območjem plovbe?
To pije vodo, 100%
ja, v vpisnem listu ti piše pogon - vesla
Območje plovbe, pa je v tem primeru - garaža.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Imel podoben primer in nisem podaljšal zavarovanja, ker sem star motor prodal in vzel Yamaho 4, za katero ni potrebno zavarovanja za Slo in tudi za Cro vode. Dobil dopis(adriatic), da imam permanentno in da moram podaljševat. Potem sem prinesel pogodbo o prodaji in novo o nakupu 4KM in sem potem moral plačati do datuma prodaje prejšnega motorja. Drugače se jih težko otreseš. 
ranga 30€ je izbris... več pa tukaj...
aja vpis pa je potem 111€ ali nekaj podobnega, ker moraš vse še enkrat naredit...
aja vpis pa je potem 111€ ali nekaj podobnega, ker moraš vse še enkrat naredit...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta