Predpisi glede sidranja, plovbe in ribolova v Italiji

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

Predpisi glede sidranja, plovbe in ribolova v Italiji

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Maj 29, 2016 15:07

Danes 29.5.2016 sem prenočil na sidru med Devinskim gradom in Sesljanom kar precej ven od rumenih boj postavljenih pod klifi. Zjutraj so me obiskali policaji in mi razložili, da je po novem to nova zaščitna zona v kateri je prepovedano sidranje, kopanje, potapljanje, ribolov in plovba. Zaenkrat le opozarjajo za sidranje v tej zoni pa je predpisana kazen 800€. Ob postopku popišejo plovilo. V kolikor te dobijo pri istem prekršku v dobi opozarjanja drugič, dobiš kazen.
Tega namreč nisem vedel, čeprav je bilo na forumu že nekaj napisanega glede te nove cone, vendar nikjer nisem zasledil, da je tudi sidranje prepovedano.

Navionics karta tega področja...

PLOVBA:
- Največji greh je, če nimaš urejenega zavarovanja proti tretji osebi, ki krije škode do min 5 milijonov €.
- Tudi za bajboat z izvenkrmnim motorjem potrebuješ zavarovanje. Jaz sem ga dal vpisat na osnovno zavarovanje matičnega plovila, kar akceptirajo.

SIDRANJE:
- prepoved sidranja in vseh aktivnosti velja že leta ob gradu Miramar. Na kartah je to področje označeno.
- prepoved sidranja in vseh aktivnosti zaščitna zona Devin pod klifi

RIBOLOV v Tržaškem zalivu:
- Prepoved ribolova zaščitna zona Devin. Pod klifom označeno z rumenimi bojami ter dvema zunanjima.
- Prepoved ribolova področje Miramar
- Prepoved ribolova v notranjem delu črte med gradom Devin in gradom Miramar. To področje je prepovedano predvsem za profesionalni ribolov, saj tam ne vidim večjih ribiških ladij je pa polno malih plovil katerih policaji ne preganjajo.

Prosil bi, če kdorkoli najde linke do uradnih objav, da jih tukaj ažuriramo in prevedemo.
LP NT
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Ne Maj 29, 2016 17:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » Ne Maj 29, 2016 15:34

Tuki sta že blisk in alesjo dala nekaj informacij http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=17805

lp.
ericssson
Desetnik
Kraj: Dobrovo v Brdih
Kontakt:

Re: Predpisi glede sidranja, plovbe in ribolova v Italiji

OdgovorNapisal/-a ericssson » Po Okt 10, 2016 19:02

Nikola T. napisal/-a:- Največji greh je, če nimaš urejenega zavarovanja proti tretji osebi, ki krije škode do min 5 milijonov €.

Čak, a to res hočejo? mislim na 5 miljonov, ker jaz sem pred kakim tednom delal zavarovanje in mi je moj agent naredil do 1,5 miljončka EUR...
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

Re: Predpisi glede sidranja, plovbe in ribolova v Italiji

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Okt 10, 2016 19:41

ericssson napisal/-a:
Nikola T. napisal/-a:- Največji greh je, če nimaš urejenega zavarovanja proti tretji osebi, ki krije škode do min 5 milijonov €.

Čak, a to res hočejo? mislim na 5 miljonov, ker jaz sem pred kakim tednom delal zavarovanje in mi je moj agent naredil do 1,5 miljončka EUR...

Ne ,ne, tu je ena mala pomota, zavarovanje za it. je ok 1,5 miljončka. :)
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » Po Okt 10, 2016 19:55

Ne do 5mil. ampak 6 mil. Čoln 5.25m in motor 50KM.
Slika

lp.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Okt 10, 2016 20:00

:shock: bom pogledal kaj na mojem piše, mogoče je po konjičkih moči :wink: več ali manj :)
ericssson
Desetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ericssson » Po Okt 10, 2016 20:55

Hja, jst mam 6,5m in 135km... slo zavarovalnica trdi da je za komplet eu območje to dovolj... privez mam v ita. Noben nč vprašal al mam sploh kaj zavarovano...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Okt 11, 2016 02:52

ericssson napisal/-a:?..... privez mam v ita. Noben nč vprašal al mam sploh kaj zavarovano...

Zaenkrat.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
ericssson
Desetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ericssson » To Okt 11, 2016 07:10

@kr en: sej zato pa sprašujem, za kolko rabijo zavarovano... jst mam za 1,5M€, ker je agent rekel, da je to OK. Sem ga pa zdaj kontaktiral in naj se pozanima pri pristojnih. Javim kaj poreče.
blisk
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a blisk » To Okt 11, 2016 10:43

Rabiš zavarovanje za 5 miljončkov. za gumenjakca 2,4 m in tomos 4 je to dobrih 60 e :?
In ne se zezat, gre čoln. Če imaš na čolnu 2 motorja rabiš 2 polici ali pa oba vpisana na eno. Italjanci imajo zavarovanje vezano na motor in ne na čoln.

sem šel pogledat staro polico za zavarovanje in gor piše
zavarovano za 1.000.000 e oziroma 5.000.000 e za italjanske vode.
ericssson
Desetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ericssson » To Okt 18, 2016 16:01

Ok, preverjeno... pri italianih je potrebno imet zavarovanje za 5MIO EUR. Adriatic, kjer imam jaz ponuja za 6MIO, me pa stane 136 EUR za 101kW in 6,5m. Sem že uredil in je tako OK.
Aja, če nimaš tistega "certifikata", kot je naliman malo zgoraj znajo komplicirat, se pa da kaj zmenit, če ne nabašeš na najbolj zagrizenega fašista...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti