kaj nas čaka pri sosedih

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Če Okt 22, 2009 12:06

če se take barke vežejo na boje ,potem so počasi vse vrvi fuč.spredaj je naša 10m jadrnica,za primerjavo velikosti.

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Če Okt 22, 2009 23:46

Oj Val, katera pa je tvoja barka na J pomolu? Lahko kdaj uč vržem gor po kakšni burji ali tramontani.
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » Pe Okt 23, 2009 08:33

Fratr?

aja, to ni uganka :)
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Okt 23, 2009 09:33

Megajahte gor ali dol, sem pa prepričan, da ljudje na teh plovilih nikoli ne bodo in tudi nimajo interesa, na morju , zunaj uživat kot Val in večina naših članov, kateri so z srcem povezani z morjem. Niti niso naučeni občutit tisto "nekaj", ko so zunaj. Tu se gre samo za "bodi viden".
Radi tega me take in podobne jahte sploh ne ganejo. Dobro, je krasen dizajn, oblika itd. Ampak to ne spada več med morjeplovstvo in povezanost z naravo. Pa ne za to "kislo grozdje , ko lisica ne pride do njega". Tako je moje mnenje in vem , da nisem daleč falil.
LP
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Pe Okt 23, 2009 09:43

Ne vem zakaj, vendar mene takšne slike na morju ne motijo. Čudno se mi le zdi, da takšno jahturino priveže na bojo. Po navadi se takšne barke sidrajo, saj je 100% bolj varna na sidru kot pa na boji ne glede na vreme.
Sem pa takšnih jahtašev vesel, kajti druga slika kaže, da se je nekdo z veliko jahto prišel kopat, ne pa razkazovat v marino. Vsi vemo koliko goriva požrejo motorji na takšni jahti in vemo, da je takšno kopanje drago, pa vendar to nekateri delajo. Imam pa nekakšen odboj proti razkazovanju na pomolu, rivi, .... kjer pridejo že dopoldan in potem se razkazujejo čez cel dan, zvečer prižgejo 100 luči in penino na mizo, pa večerjo, .... in ljudje glejte in mi bodite fauš.
Val sam ta San Lorenzzo je pa lep. Nisem ljubitelj velikih jaht, ampak ta tip plovila mi je pa zelooo všeč.

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Pe Okt 23, 2009 10:19

lep je lep.
Nisem želel razplamteti kakršnih debat okoli razkazovanja .
Ker je bilo govora o bojah ki se trgajo sem prilepil dva sliki kako velike se na te boje vežejo.
Sta pa obe sliki pri tebi v Poreču Novinec.
lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost