Ta torek imam pregled za mojo 6m banjo
po tel ko sem sem se dogovoril za termin sem na vsa moja vprašanja dobil odgovor v stilu "ma ne komplicirat pripelji v torek bomo že videli"
ker ne bi rad ponavljal vajo kot gledam za 6 m banjo rabim
sidro z najmanj 30 metrov dolgo vrvjo ali verigo za sidranje in tri vrvi za privez skupne najmanj 40 metrov dolžine ustrezne jakosti IMAM
pomožno pogonsko napravo (motor ali jadra) ali VHF GMDSS postajo ali tri rdeče rakete s padalom IMAM samo pomožni motor to je dovolj če prav razumem?
vedro s korcem ali ročno črpalko, IMAM
luči in dnevne oznake po predpisih o izogibanju trčenju na morju, IMAM oz moram preverit če vse dela
konveksno ogledalo (le gliser, ki se uporablja za smučanje na vodi), NIMAM
tri rdeče bakle, IMAM datum še eno leto
kompas, IMAM
med plovbo pa tudi rešilne jopiče v tolikšnem številu, kolikor oseb se nahaja na čolnu. IMAM
Sem še kaj pozabil ali lahko brez skrbi grem? Za prejšnjo 4m banjo sicer v Piranu je bil pregled bolj "rutinske narave" ne vem kako bo zdaj verjetno odvisno od preglednika in dneva... Kakšne so vaše izkušnje?
Pregled čolna
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: Pregled čolna
Pred dvemi leti, ko sem peljal na pregled, sem isto spraševal. Odgovor, pripelji tudi, če ni vse opreme, važno je, da jo imaš ,če te kontroliramo na morju.
lp.
lp.
Pazi na datume uporabnosti ( rakete, prva pomoč,...) vsaj pri meni je bilo tako
lp
lp
To sprašuješ za Slo ali Hr?
Prvo pomoc imam sem kupil tisto v Kammu oranzna skatla moram pa preverit datum. Sicer je na seznamu obvezne opreme za mojo 6m banjo ne najdem. Jo je sploh potrebno imet?
Dobro jo je imet, za pregled pa je ne potrebuješ 
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Ali je določeno, kakšni morajo biti rešilni jopiči?
Sam imam tri letalske, ki zavzamejo res malo prostora.
Sam imam tri letalske, ki zavzamejo res malo prostora.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost