Pozdravljeni,
Ali ima morda kdo izkušnje z nakupom plovila registriranega v Nemčiji in je nemško registracijo obdržal še naprej?
Skratka kupujemo plovilo registrirano v Nemčiji, od fizične osebe, DDV je plačan in radi bi še naprej obdržali nemško registracijo. Ali je to sploh možno, brez da ima lastnik v Nemčiji prebivališče? Nekje smo zasledili, da je dovolj imeti v Nemčiji samo nekoga pooblaščenega za sprejem pošto (tako kot ima npr. Hrvaška), drugje pa da je treba imeti bivališče v Nemčiji… Če ima kdo izkušnje s tem in pozna postopek, bi bili zelo hvaležni za kakšne informacije…
Nakup in registracija plovila v Nemčiji
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: Nakup in registracija plovila v Nemčiji
Dovolj je začasno prebivališče. To ti bo za nekaj € uredil Val s prepisom vred.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
kr en napisal/-a:Dovolj je začasno prebivališče. To ti bo za nekaj € uredil Val s prepisom vred.
Hvala, imaš morda njegov kontakt?
Pisi mu ZS
Komplicira se potem, če se želiš voziti po dravi, ker naše zavarovalnice nočejo zavarovati nemško zastavo, slišim, da je zadnje čase kar velik problem s tem na dravi.
Potrebno se je pozanimati, katera nemška zavarovalnica bi nam to zavarovala. Jaz osebno pa mislim, da je to diskriminacija.
Potrebno se je pozanimati, katera nemška zavarovalnica bi nam to zavarovala. Jaz osebno pa mislim, da je to diskriminacija.
franc5e napisal/-a:Komplicira se potem, če se želiš voziti po dravi, ker naše zavarovalnice nočejo zavarovati nemško zastavo, slišim, da je zadnje čase kar velik problem s tem na dravi.
Brez skrbi. Zavaruje vsaka nemška ,ki nudi zavarovanje plovil.
Super, gremo iskat... 
franc5e napisal/-a:Super, gremo iskat...
Aelia -Koper oz.Lucija ,Da ne boš preveč iskal
diligence napisal/-a:franc5e napisal/-a:Super, gremo iskat...
Aelia -Koper oz.Lucija ,Da ne boš preveč iskal
Hvala, da se tudi direkt v DE in plačaš s kartico...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost