Pomorske oznake
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Pomorske oznake
Pozdravljeni.
Kaj pomeni voznja med oznakami, ki jo moras obpluti po Juzni strani, ti jo pa ne, pa peto pustis na skalah, za zavarovalnico?
Ne mi zdej govort sej si vidu, to pa ne smes,…… pa kuplen izpit,…..
Ja vidu sm, pa misli sm, pa slo je velikrat, dons pa pac ne.
Kaj pomeni voznja med oznakami, ki jo moras obpluti po Juzni strani, ti jo pa ne, pa peto pustis na skalah, za zavarovalnico?
Ne mi zdej govort sej si vidu, to pa ne smes,…… pa kuplen izpit,…..
Ja vidu sm, pa misli sm, pa slo je velikrat, dons pa pac ne.
-
UrbanBatic
- Kontraadmiral
- Kraj: Waj
Re: Pomorske oznake
Darh napisal/-a:Pozdravljeni.
Ne vemo niti katera zavarovalnica in kakšna polica je bila sklenjena, kako si dogodek prijavil,...
Pri Savi (kjer imamo mi) lepo piše v pogojih PL 01/17:
6. člen OMEJITEV IN IZGUBA ZAVAROVALNIH PRAVIC
(1) Zavarovanec in sozavarovana oseba izgubita svoje pravice iz
zavarovanja, če škodni dogodek nastane:
-1) zaradi naklepnega ravnanja zavarovanca oziroma sozavarovane
osebe;
-2) zaradi plovbe po prepovedanem območju;
-3) zaradi preobremenitve plovila;
-4) zaradi plovbe brez ustreznega dovoljenja po območju, kjer se tako
dovoljenje zahteva;
-...še mnogo drugega...
Kje si pa zakačil? Na Kamenjaku? Samo zanima me, ker tam marsikdo seka, pa vem, da si v Banjolah drugače.
Glede zavarovalnice pa nimam izkušenj.
Marchi napisal/-a:Kje si pa zakačil? Na Kamenjaku? Samo zanima me, ker tam marsikdo seka, pa vem, da si v Banjolah drugače.
Ja seveda, pri Ceji.
Zavarovalnica Hrvaska Grawe
Darh napisal/-a:Marchi napisal/-a:Kje si pa zakačil? Na Kamenjaku? Samo zanima me, ker tam marsikdo seka, pa vem, da si v Banjolah drugače.
Ja seveda, pri Ceji.
Zavarovalnica Hrvaska Grawe
V tem prehodu se lahko pluje, previdno seveda in ob mirnem morju. Verjetno si se moral nekomu umikat in te je zaneslo na čeri.

Marchi, vse to je bilo. Umikal sem se levo proti oznaki, ker ponavadi sem plul blizje, ko so se peljali 3 je nasproti.
Nas je bilo se 6 na plovilu in rahlo bolj obtezeni, kot ponavadi in baam.
Sli smo iz Levana proti kamenjaku in sproti peljal otroke pogledat krave na Bodulas, zato pa tudi tako blizu obale.
Kaj mi pomenijo te ozbake za zavarovalnico, kaj naj povem za zapisnik?
Lpd
Sli smo iz Levana proti kamenjaku in sproti peljal otroke pogledat krave na Bodulas, zato pa tudi tako blizu obale.
Lpd
Darh napisal/-a:Marchi, vse to je bilo. Umikal sem se levo proti oznaki, ker ponavadi sem plul blizje, ko so se peljali 3 je nasproti.
Lpd
Da si plul, tam kot vedno, vendar si se umikal plovilom, ki so ogrožali varnost tvoje posadke.
Povej, tako kot je bilo.
PREVIDNO!!!
Pred prijavo preveri pravila srečanja na morju in primerno obrazloži situacijo (da nisi imel izhoda, da zaradi pozicije drugih ni bilo druge možnosti, da si zmanjšal hitrost zaradi srečanja in te je zanesel tok...). Skratka karkoli, da ti ne očitajo, da bi moral (ali bi lahko) ravnati drugače. Pazi tudi, da ne pišeš, da si glisiral v priobalnem pasu in da obtežba čolna ni bila prevelika glede na registracijo oz. podatke čolna... Je pa v primeru kaska obvezno potrebno prijaviti nesrečo kapitaniji.
Nesreče zaradi nasedanja niso redke in tipičen "playground" zavarovalnic, da se po domače j****
Upam, da čim uspešneje rešiš.
Zavarovalnice so pesjanske, ko je potrebno plačati škodo.
(ne sprašuj, kako vem)
V mojem primeru pred leti sem najprej prebral splošne in posebne pogoje na polici, klical svojega agenta in šele nato kapetanijo, SeaHelp in nazadnje še marino za dvig iz vode...
Pred prijavo preveri pravila srečanja na morju in primerno obrazloži situacijo (da nisi imel izhoda, da zaradi pozicije drugih ni bilo druge možnosti, da si zmanjšal hitrost zaradi srečanja in te je zanesel tok...). Skratka karkoli, da ti ne očitajo, da bi moral (ali bi lahko) ravnati drugače. Pazi tudi, da ne pišeš, da si glisiral v priobalnem pasu in da obtežba čolna ni bila prevelika glede na registracijo oz. podatke čolna... Je pa v primeru kaska obvezno potrebno prijaviti nesrečo kapitaniji.
Nesreče zaradi nasedanja niso redke in tipičen "playground" zavarovalnic, da se po domače j****
Upam, da čim uspešneje rešiš.
Zavarovalnice so pesjanske, ko je potrebno plačati škodo.
(ne sprašuj, kako vem)
V mojem primeru pred leti sem najprej prebral splošne in posebne pogoje na polici, klical svojega agenta in šele nato kapetanijo, SeaHelp in nazadnje še marino za dvig iz vode...
Btw, ce bos prijavil kapetaniji spotoma pripravi se rang 300 EUR kazni za 'ostecenje morskog dna' (se ne hecam)
Glede na to, da imava isto zavarovalnico (mislim, da celo isto agentko), me zelo zanima kako se bo razpletlo če bom - bože nedaj - kdaj kaj podobnega ušpiču.
Vso srečo!
Vso srečo!
Bil na kapetaniji, opravil zapisnik skupaj z kapetanom, ki ga poznam, stalo me je “marende”, prijavo skode ze kar na izpostavi v Puli, jutri pride poslikat, sedaj pa spet na kavici z kapetanom.
Javim, kako se bo razpletlo.
Javim, kako se bo razpletlo.
Aja, pa kazni ni blo, pri prikavi na kapetaniji, ker mi je nekaj pokimal. Ocitno me je resila “marenda”. Upam da bo se vnaprej toliko srece.
Lpd
Lpd
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta