Turistična taksa - pavšal
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: Turistična taksa - pavšal
Res je, brez telefona si mrzel, vse potrditvene kode pridejo v app. Izgubis gsm in je kažin. Tudi na recunalniku v nlb klik, moras samo preko gsm.

Jezus… sploh ne razumem, zakaj NLB…
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Ker kot je napisal Domi, vstopno kodo za vstop preko reačunalnika v spletno banko dobiš na telefon. Enako ima tusi Sparkasse.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Dobro. Mislil sem, kdo sploh še uporablja spletno banko na računalniku??? Sem mislil, da smo že vsi (samo) na telefonih…
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
fakinx napisal/-a:Dobro. Mislil sem, kdo sploh še uporablja spletno banko na računalniku??? Sem mislil, da smo že vsi (samo) na telefonih…
Uporabljam obe. Ne samo jaz - ker vseeno ima ona na računalniku precej prednosti.
Aha. Kakor kje.
NLB ne poznam, SBERBANK mobilna banka npr. je pa top in one na PC nisem zalaufal niti za biznis niti za osebno rabo že nekaj let...
NLB ne poznam, SBERBANK mobilna banka npr. je pa top in one na PC nisem zalaufal niti za biznis niti za osebno rabo že nekaj let...
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
NKBM (Kaj a ni ta banka že enkrat propadla???) je prevzel Abanko in vse kar je bilo dobrega potopil.
Takso mi je uspelo plačat s pomočjo mDenarnice, le da moraš prej odpreti menjalnico in zamenjat EUR v HRK. Potem je plačilo v tujino možno tudi v HRKih...
Takso mi je uspelo plačat s pomočjo mDenarnice, le da moraš prej odpreti menjalnico in zamenjat EUR v HRK. Potem je plačilo v tujino možno tudi v HRKih...
To že dolgo vemo 
https://nautika.evisitor.hr/
Taxa za nočitev znaša primer od 19.5.2024 4:00 do 20.5.2024 17:00 -> 2,65€ (enaka cena za vse ure nazaj)
Taxa za nočitev znaša primer od 19.5.2024 4:00 do 20.5.2024 18:00 -> 1,32€ (enaka cena za vse ure naprej)
Zgeda, če si dlje časa je ceneje
Razen, če narobe razumem logiko štetja dni...
Taxa za nočitev znaša primer od 19.5.2024 4:00 do 20.5.2024 17:00 -> 2,65€ (enaka cena za vse ure nazaj)
Taxa za nočitev znaša primer od 19.5.2024 4:00 do 20.5.2024 18:00 -> 1,32€ (enaka cena za vse ure naprej)
Zgeda, če si dlje časa je ceneje
Razen, če narobe razumem logiko štetja dni...
-
snetaskera
- Kapitan korvete
Preglej, če si označil isti tip potnika. Npr. otroci do 12 let, ladijski potnik, upokojenec...
a vi imate se vedno probleme s temi taksami ?

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Kakšne pa so sploh kazni če te dobijo brez plačane takse? A na vodi to sploh pregledujejo? Koliko vas je že imelo kontrolo?
p.s. če si v marini pa itak ne rabiš plačevat TT.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
evovii napisal/-a:Kakšne pa so sploh kazni če te dobijo brez plačane takse? A na vodi to sploh pregledujejo? Koliko vas je že imelo kontrolo?
Evo najdu
Eo tole je kazen ko te prvič dobijo:
Z denarno kaznijo v višini od 132,68 do 265,36 EUR se kaznuje navtika, ki ni plačal turistične takse pred izplutjem.
Torej se bolj splača počakati da te dobijo in takrat plačati kot pa redno plačat... Mene v vsej moji navtični karieri še nikoli nihče ni vprašal za TT... pa sem na vodi že več kot 25 let...
wolkec napisal/-a:Na podlagi česa ni potrebno plačati v marini?
https://gov.hr/hr/turisticka-pristojba/1520?lang=en
Beri zakon o turistični pristojbini / Članak 14 / 3 odstavek
https://www.zakon.hr/z/2071/Zakon-o-turisti%C4%8Dkoj-pristojbi
V 3 odstavku piše, da si dolžan plačati pred izplutjem. Jaz imam tole printano verzijo na barki in si razlagam, da pred izplutjem ne rabim plačat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov