Kot sem že večkrat povedal - jaz imam vedno teh nekaj sto evrića v žepu za primer obiska inšpektorja, ki bi me povprašal po TT.
Ker se doslej to (še) ni zgodilo, sem "prišparal" mnogokratnik zneska kazni.
Ampak, ko so te 1x dobili, se pa ni več za hecat...
Turistična taksa - pavšal
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Re: Turistična taksa - pavšal
Jaz redno plačam preko web ko izpljujem iz marine, kadar pa sem v marini pa ne. Kontrolo vrši Carina in ne kapetanija ali policija.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
enkrat, davno nazaj smo dobili kazen, ko smo šli iz HR v SLO in nas je na meji spraševal če smo imeli lep vikend. Ko je zvedel da smo bili dol 2 dni pa vprašanje, če imamo potrdilo o plačani taxi in nato kazen. Verjetno dokler ni kontrole na meji ni problema dokler si v marini.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
!
Sem vedel za to foro in rekel, da sem bil v BIH.wolkec napisal/-a:enkrat, davno nazaj smo dobili kazen, ko smo šli iz HR v SLO in nas je na meji spraševal če smo imeli lep vikend. Ko je zvedel da smo bili dol 2 dni pa vprašanje, če imamo potrdilo o plačani taxi in nato kazen. Verjetno dokler ni kontrole na meji ni problema dokler si v marini.
Policaju nikoli ne smeš odgovoriti na način, da bi se kakorkoli lahko inkriminiral!!!
Če te policaj vpraša, "Veste zakaj sem vas ustavil?" je bolje, da si tiho, kajti drugače vse kar izjaviš lahko izkoristi proti tebi.
- 1stofficer
- Admiral
Js mam drugačne izkušnje. Če te ustavi policaj in ima v roki radar ali te ustavi in nisi pripet ali se šel čez rdečo in se je pognal za tabo na tako vprašanje pač odgovoriš z nekakšnim obžalovanjem. Seveda ne poveš še ostalega ampak sprenevedanje ali še slabše 'mangupiranje' nima nekega učinka. Pri meni taktika posipanja s pepelom vedno deluje (razen pri policajkah, te nikoli niti v oči ne pogledajo). Že zakoni so napisani tako, da policaju dajo možnost opozorila ali globe in o tem se odločajo na podlagi tvojega odziva. Tako da 'prjatu' ego tu ne pomaga prav nič 
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov