Uf hvala za obširno razlago
Me pa zanima, če lahko zame kdo drug plača oz. če je možno z drugo osebno, ker ima ta staro
Vinjeta Hrvaška
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: Vinjeta Hrvaška
Jaz imam tudi staro osebno, zato sem uporabil ženino in je šlo skozi.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Nekaj ne razumem... o kakšni vinjeti govorite??
Kaj ne gre samo za plačilo pristojbine za plovbo v CRO vodah?
...in zakaj bi torej kot gost moral imeti CRO davčno številko??
In če ti tega ne rata poštimat online je verjetno možno to urediti klasično na kapetaniji, kjer pa delajo samo občasno kot da se ne bi imeli za turistično naravnano državo.
Kaj če to urediš šele v prvi kapitaniji ki je odprta. Te vmes lahko štrafajo? Koliko?
...in zakaj bi torej kot gost moral imeti CRO davčno številko??
In če ti tega ne rata poštimat online je verjetno možno to urediti klasično na kapetaniji, kjer pa delajo samo občasno kot da se ne bi imeli za turistično naravnano državo.
Kaj če to urediš šele v prvi kapitaniji ki je odprta. Te vmes lahko štrafajo? Koliko?
-
UrbanBatic
- Kontraadmiral
- Kraj: Waj
primozk napisal/-a:tnx, lepo napisano. Z ženo sva se malo lovila preden sva se zorientirala na straneh in prišla do obnove. Ampak mislim pa da OIB ni treba registirat (dvomim da ga je) - če se prav spomin ni obvezen podatek.
lpp
OIB je obvezen podatek na prvi strani, takoj ko se logiraš na enautika.pomorstvo.hr. Brez tega ne gre naprej. Postopek za pridobitev je enostaven, le traja nekaj dni.
Tomo san napisal/-a:Uf hvala za obširno razlago
Me pa zanima, če lahko zame kdo drug plača oz. če je možno z drugo osebno, ker ima ta staro
Deluje tudi za ostale. Edini pogoj je, da je bilo plovilo z istim lastnikom že prijavljeno v HR vode - že nekoč plačana naknada.
Če se lastnik spremeni, potrebuješ na kapetanijo prvo leto, da vnesejo spremembo v sistem.
Nikola T. napisal/-a:Nekaj ne razumem... o kakšni vinjeti govorite??
Govora je o "Naknadi za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od onečišćenja". Nekoč so dajali nalepke. Verjamem, da veš o čemu govorimo.
Nikola T. napisal/-a:In če ti tega ne rata poštimat online je verjetno možno to urediti klasično na kapetaniji, kjer pa delajo samo občasno kot da se ne bi imeli za turistično naravnano državo.
Zato pa je to dobrodošlo. Lani sem bil 4x pred in v kapetaniji, da sem jim lahko dal €.
Nikola T. napisal/-a:Kaj če to urediš šele v prvi kapitaniji ki je odprta. Te vmes lahko štrafajo? Koliko?
Sem klical na kapetanijo pred leti, ker smo hotli na nedeljski enodnevni izlet.
Rekli so, da te naj ne bi šraufali. Ampak moraš v prvi odprti kapetaniji urediti.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti