Srečevanje in luči na barki

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Kovač
Admiral

Srečevanje in luči na barki

OdgovorNapisal/-a Kovač » To Avg 04, 2026 09:30

Včeraj zvečer sidrava poleg enga full našpicenga gliserja. Ni da ni od opreme, nov , res hud za pogledat.

Par srednjih let, on lovi ribe, gospa vneto pospravlja predalčka da je vse kot iz škatlce, do popolnosti.

Ko se stemni, pospravi palico in gas.

Malo pred tem jaz prižgem sidrno luč, možakar pa tudi, s tem da je vklopil še lucke za plovbo in lovil naprej na sidru.

Ko pospravita sidro, pa se je pričel eksperiment prižiganja luči. Vse mogoče kombinacije od osvetlitve v vodi na zadnjem delu, palubni del,... samo tisto kar bi blo treba ne.
Nazadnje sta zglisirala samo s sidrno lučko.

Oprostite motornjaki, ne velja za vse, pa vendar so mi te dni x-krat potegnili živc, ko se mi med jadranjem pripeljejo poln šus povsem blizu barke.

Pol pa še mislijo, da jih mi občudujemo kolk zmorejo njihovi konji. Ne vem, res jih ne štekam .

Imam pa tudi dobro izkušnjo iz Italije, ko me je možakar med vplutjem v marino, tako elegantno prehitel, da ni povzročil niti malo vala. Prav videlo se je kako obvlada.

Sm mogu dat iz sebe :-)
MKN
Admiral

Re: Srečevanje in luči na barki

OdgovorNapisal/-a MKN » To Avg 04, 2026 09:46

Jaz sem videl čoln, ki je imel spredaj dve beli luči kot avto, zadaj pa modro luč pod vodo in nič drugega. Izplul je, ko se je iz mraka že delala noč. Pred sabo je dobro videl.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

Re: Srečevanje in luči na barki

OdgovorNapisal/-a AEgir » Če Avg 06, 2026 17:41

Pic or it didnt happen.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti