Lista posadke-CRO lista

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Mar 17, 2010 12:31

Mislim da lahko vinjeto kupiš največ mesec dni pred iztekom, tako mi je nekako ostalo v glavi iz njihovih zakonov.
Guma je guma, zaenkrat.
DREAMS
Kapitan

OdgovorNapisal/-a DREAMS » Sr Mar 17, 2010 15:50

Ali morjo na kapitraniji čoln vidit, ali je to mogoče kupiti usput ko si pač na hrvaškem? Rabiš pa verjetno samo staro listo in potrdilo da si jo kupil.

Lp
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » Sr Mar 17, 2010 16:24

Meni so v Umagu in v Poreču rekli,da se moram z čolnom javiti pri policiji,šele nato lahko pridem po vinjeto.Sicer še mi zdaj ni jasno zakaj,saj tega nikjer na njihovi internetni strani ne piše,piše samo katere dokumente rabiš za nakup vinjete,te pa sem imel vse sabo.

L.P.
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Sr Mar 17, 2010 19:28

Samo če je ne kupiš vsako leto izgubiš popust in vsakič plačaš polno ceno.
uroš.r
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a uroš.r » Sr Mar 17, 2010 20:20

vili napisal/-a:Meni so v Umagu in v Poreču rekli,da se moram z čolnom javiti pri policiji,šele nato lahko pridem po vinjeto.Sicer še mi zdaj ni jasno zakaj,saj tega nikjer na njihovi internetni strani ne piše,piše samo katere dokumente rabiš za nakup vinjete,te pa sem imel vse sabo.

L.P.

Če pripelješ čoln po vodi moraš tk ta prvo na policijo in carino, če pa po cesti ga pa tudi vidijo na mejnem prehodu in če hočejo videti papirje za čoln je vseeno ali srečaš policijo na cesti, carinskem pomolu, al pa tudi pozneje na morju. Men še nikoli ni bilo potrebno kazati čolna ob nakupu vinjete, res pa je, da to rihtam sredi poletja. Če pa hočeš kupiti vinjeto zaradi novega vpisnega lista pa na vem kako je to.
LP Uroš
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » Sr Mar 17, 2010 20:30

Ja saj to mi je popolnoma jasno,da ko prečkam mejo,da greš vedno na policijo in carino,ni pa mi jasno,kaj ima nakup vinjete s tem,ker praktično vinjeto kupiš za uporabo njihovega morja,ne pa za prehod meje.

L.P.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov