SIDRANJE..PLAČILO?

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Apr 18, 2010 22:13

Nikola, Opus, obema hvala za informacije, prej sem površno prebral, zato sem vprašal, od kod je ta spisek, čeprav se vidi link. Podatek seveda pride prav, ko ti kdo teži in mu pokažeš spisek, pa še poveš. da je bil objavljen na MMPI.
Na sliki, ki sem jo pripel, je desna točka vpisana z izhodiščem WGS84, leva točka pa z izhodiščem Bessel, obakrat so vpisane koordinate 44°15'36'',8344N 14°48'07'',8704E, tako da mislim da je izhodišče Bessel,
lahko še kdo preveri?
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Apr 18, 2010 22:16

Nikola Tesla napisal/-a:Prilagam link na popis koncesionarjev ter natančne koordinate do kje segajo njihovi teritoriji in z koncesijo povezane pravice (tudi na piratstvo. Kaj bi lahko bilo to drugega kot piratstvo, če ti zaračunajo sidranje na lastnem sidru?). Ta lista je obenem krasno izhodišče za planiranje rut, predvsem katerim krajem se je bolje izogniti.

In še red na sidrišču, katerega si je dobro prebrati.

Lep pozdrav
Nikola Tesla :D

Odlično, tole bo prav prišlo. Hvala, Nikola Tesla.
dobra_vila
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a dobra_vila » Po Apr 19, 2010 10:07

Ali so na spisku res vsi? Nekam malo jih je. Tako na hitro npr. Premude ni, koncesionar so Masarine. In ne razumem popolnoma: ali je pravilno razmišljanje npr: max. iznos je takrat ko si na njihovi boji, 30% manj če si na svojem sidru in so na sidrišču tudi boje, 50 % manj če si na svojem sidru in na sidrišču ni boj.
LP Dobra vila
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Po Apr 19, 2010 11:35

Ali lahko daš podatke za Premudo, me zanima.

Jaz lahko napišem za Susak. Koncesionar SASNIGOT .
Koliko računa pa ne vem, sem pozabil, je pa tabla v luki, imate elektriko in vodo, wc pa je za gostilno Zoro, bivši Snack bar. Sidranje zastonj je možno na obali Bok, na klančino potegnite byboat, res resnično prosim, ne na ostale priveze če je kateri od domačinov prost, ker gremo zvečer na ribolov, zato je slučajno prosto mesto, vsak dan prestavljam byboate in gliserje, za pridem do svojega priveza, drugi dve opciji za sidranje v primeru burje pa so zaliv Porat in Suzanski(Zahod), ali pa Tijesni(Jug), če se sidrate v Tjesnem ali Suzanskem, lahko lepo greste na obalo in v vas, z byboatom pa imate 15m do obale, zaenkrat je sidranje zastnoj, drugače kolikor vem pa gre v to smer, da bo koncesionar v zalivu Bok postavljil boje, kjer se bo zaračunavalo, tako za privez na bojo kot za sidranje, če bo to že letos, pa močno dvomim.
Privezi kjer se lahko vežete znotraj luke so levo od vhoda v luko, v sezoni pa je običajno do 7h zvečer že vse zasedeno, zato se morate vezati že popoldan, je premalo mest.
Nazadnje spremenil Gaso, dne So Jun 12, 2010 00:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral

OdgovorNapisal/-a motorni » Če Apr 22, 2010 22:58

Tisto koordinatno izhodišče mi ni dalo miru, pa sem vpisal vse točke iz xls datoteke sidrišč z linka, ki ga je dal Nikola, v oziexplorer.
Sidrišča z zaporedno številko 1 in 45 imajo koordinatno izhodišče WGS84, za 44 nisem čisto prepričan, ostale so pa Bessel1841.
6 je pa na kopnem, na polotoku zraven uvale Kaprije.

Ko pridem z morja, bom tole uredil in nekam naložil, če še kdo rabi.

lp

motorni
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Pe Apr 23, 2010 09:08

Motorni!
Mo pa ne bi bilo slabo.
lp
Uporabniški avatar
motorni
Admiral

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Maj 02, 2010 23:31

Točke so tu:
http://www.wikiupload.com/TaCaDBKw
Naložiš jih v oziexplorer.

lp

motorni
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Po Maj 03, 2010 10:20

Pozdravljeni
Motorni! kako jih pa naložim v ozi?
lp
Uporabniški avatar
motorni
Admiral

OdgovorNapisal/-a motorni » To Maj 04, 2010 19:21

V oziju daš load->load waipoints from file

in pokažeš, kje imaš datoteko koncesija_komplet.wpt

lp

motorni
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Maj 04, 2010 23:45

Prosil bi, če lahko naredite jpg-je za posamezno lokacijo. Nimam, niti ne uporabljam oziexplorerja.
hvala
lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta