vožnja po italijanskem morju

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Če Avg 26, 2010 12:01

MicTic napisal/-a:Ali ste že bili kdaj po vodni poti v Ogleju? :lol:

Ravno včeraj sem poslal vprašanje v Oglejsko marino (Marina di Aquilea) glede globin v plovnem kanalu skozi laguno in naprej po reki Nadiži do marine.
Nazadnje, ko sem bil v Gradežu mi tudi gospodična na recepciji marine ni vedela kaj dosti povedati.
Ker odgovora še nisem dobil ma zanima, če mogoče ti veš kako je z globinami in z mostovi ter daljnovodi.
Ali bi šlo z 2,15m vgreza in višino jamborja nad vodo 18,5m :?:
Na plimo pa ne bom pozabil :wink:

Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Avg 27, 2010 16:29

2,15 misim, da je preveč! Višina pa mislim, da ni problematična. V Ogleju sem bil enkrat v preteklosti kot Hlaponar. Sam Gradež pa za 2.15 ni problematičen, toda plul boš včasih tudi samo nekaj decimetrom nad tlemi. Tudi če popraskaš ni hudo, ker je muljasto dno. Jaz sem že enkrat malo nasedel v reki Tagliamento, pa ni bilo težav.

Nižje proti Benetkam imaš ogromno kanalov, ki so med sabo povezani. Če kupiš Turistično/pomorske karte v Trstu ali Gradežu, imaš vse te poti vrisane.
No prednost imajo Hlaponarji, ker jih ne ovira grez (nasipi, oseka) in višia (mostovi, dalnovodi).
Iz srca priporočam vsem tudi Hlaponarjem... :D
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Po Avg 30, 2010 09:43

Prilagam sporočilo, ki so mi ga poslali iz Oglejske marine, ki potrjuje tvoje podatke MicTic.
"Hi Mr Edvard,
Unfortunetely it will be very difficult to rech the marina with such a draft. We sugest you to contact another marina.
Kind regards,
MARILEA SRL
"

Z Gradežem (in tudi nasedanjem :oops:) in Benetkami imam že nekaj izkušenj in se zelo rad vračam v tiste vode.

Hvala za odgovor!

Edo
Living well is the best revenge

https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov