Hrvaški gusarji

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

zobar
Viceadmiral

Hrvaški gusarji

OdgovorNapisal/-a zobar » To Mar 20, 2007 20:39

Zanima me kaj si mislite o plačevanju vsegamogočega na hrvaškem delu jadrana?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Mar 20, 2007 22:42

Super tema!!!

Moje mnenje je, da vse pač ne more biti zastonj, zato je pravilno, da se določene stvari plačajo! Tam kjer so boje je normalno, da se plača. Je pa res, da so sedaj boje že praktično povsod... ampak za svoj denar vsaj nekaj dobiš. Nič nimam niti proti plačilu vinjete in podobnih letnih taks. Nekaj mora dobiti tudi država, saj nekaj denarja tudi vlaga (npr. svetilniki).

Se mi pa GNUSI naslednje:
- prideš z barko v neko mesto, hočeš na rivi pristati za pol ure, da greš na kavo in ti frajer reče "ovdje se vez naplaćuje". Seveda ti hoče zaračunat za cel dan oz. noč, ti pa greš običajno naprej.
- na SVOJEM SIDRU sidraš v eni od uval in pride model v čolničku in zakasira 7 KN po metru in 5 KN po osebi. Halo??? Torej nam prodajajo vodo, ki naj bi bila javno dobro
- popisi posadke in podobno sranje. Kako hudiča ne morejo pogruntat ali je črni charter ali pač prijateljska vožnja. Če je na barki lastnik to zagotovo ni charter, vsaj ne na manjših barkah do 10 m, ki jih po večini imamo. Seveda je lahko drugače na večjih. Tako smo najbolj nasrkali ravno tisti pošteni morjeplovci, ki bi radi enkrat na leto zapeljali prijatelja, ki ga srečamo na dopustu. To je sedaj skoraj nemogoče, ali pa to naredimo nelegalno...
- razni dnevni privezi v vaških lučicah, ki so ponavadi dražji kot v marinah, ponudijo pa ti zgolj vez, običajno celo brez elektrike in vode...

No za začetek, pa da vidimo kaj mislijo ostali.
afna
Poročnik korvete
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a afna » Sr Mar 21, 2007 17:42

Tukaj se pa precej strinjam z administratorjem. Nekaj je normalno treba plačat, samo nekatere stvari so pa že kar malce tečne. Motijo me predvsem cene, ki se vsako leto povišajo. Pa to ne malo. Nekater usluge si frajerji vsako leto dvignejo za nekje 20%. Če me spomin ne vara to pomeni inflacijo 20%.

lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Mar 27, 2007 16:08

Ne misli nihče več napisat komentarja? Sem bil prepričan, da se boste vsi na počez pritoževali...

LP
vrtavka33
Desetnik

OdgovorNapisal/-a vrtavka33 » To Mar 27, 2007 20:52

Pritoževali...čez hrvaške gusarje? Ja, bi blo treba. Je res, že ko se prikažeš nekje na pomolu ali obali, kjer je kolčkaj znakov življenja :-) (tud tam, kjer so samo tri hiše in po možnosti nevseljene), že prileti tako kot je napisal administrator, frajer v pasari vpije, da je vez plačljiv.

V sezoni in podnevi je pač tako... Cesar si pač vzame svoj kos pogače. Kar pa se tiče prenočitve, se pa lahko izogneš tako,da pač sidraš nekje na "divjem" sidrišču - kjer sicer je že oz. še nekaj zasidranih bark.

lp, Anže
katarina
Desetnik
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a katarina » To Mar 27, 2007 23:09

Drži, da je treba plačati privez - nočitev v marini, kjer naj bi zagotovili nekaj osnovnih stvari (varnost, bližina mesta...). Vendar je pa pod kritiko to, da na divjem sidrišču, kot je že nekdo omenil, hočeš prenočiti, pa hočejo zaračunati ne vem kaj vse..., nudijo pa ničesar! :twisted:

lp, K :P
silak
Naddesetnik
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a silak » Sr Apr 04, 2007 20:29

Letos imam prvič večji čoln na kateremu bom tudi spal, zato za dedaj še ne morem obsojati. Me pa zanima, koliko me bodo v tej sezoni oskubili za različne priveze in podobno...

Jože
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Maj 20, 2007 16:01

tudi jaz sem nov in me predusem zanima kako je z dnevnimi privezi...namrec izhodna distinacija je otok krk(gumenjak 6m) in vsak dan zelim nekam na izlet...recimo se pripeljem do cresa...in kam naj se potem privezem...grem v glavno marino?oskubili me bodo za koiiko?
kako je s pomoli v tako receno kopaliscih in kampih?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Maj 20, 2007 19:40

Za gumenjak boš vedno našel prostor na mestnih rivah, še posebno če ne boš plul ravno v začetku avgusta. Včasih bo potrebno do obale tudi plavati... Če sta na čolnu vsaj dav to ni problem. Enega odložiš s prtljago, ti potem sidraš in priplavaš. Malo brisače, kratke hlače, majica in že si primeren za na morjeplovsko večerjo :D .
Taki dnevni vezi so ponavadi brezplačni, če pa boš ostal še zvečer, bo potrebno nekaj dati cesarju. Po mestnih rivah je to ponavadi med 5 in 12KN po metru čolna in še taksa za osebe, ki so na čolnu...

LP
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Po Maj 21, 2007 12:54

ja jaz bom v sredini junija tako da kot kaze ne bo tezav...10 kun x 5 metrov pa mislim da mi nebo tezko dat da peljem svojo na kaksno kavo v mestu kjer pridem...
te lahko vprasam ko pridem v marino recimo v rovinj gremk mestnim privezom in tam najdem kasnega cloveka ki pove kako in kaj?

me pa tudi zanima ali naj v marini cervar kjer bom imel stalni privez kaj v naprej rezerviram?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 21, 2007 18:03

Ne obremenjuj se s tem. Brez skrbi bodo oni poiskali tebe. Če te ne bodo, boš pač prespal ali privezal brezplačno...

LP
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Po Maj 21, 2007 21:51

:wink: sam da nategnem hrvate pa bom srecen :oops:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost