carina v Italiji
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
carina v Italiji
Zanima me ali pozna kdo kakšnega špediterja v Italiji, ki bi uredil plačilo carine in DDV za barko, kovinsko jadrnico 39 čevljev, ki je na suhem v Monfalconu.? Slovenski to ne počnejo v tujini, sam pa ne znam Italjansko. Ta zadeva se mi že vleče nekaj časa in kljub nekaterim poskusom, se ne premakne naprej...
Potem bi jo registriral v SLO. Sedaj je brez zastave-"državljanstva"
, pozdrav
Info
Ne vem koliko ti lahko pomagam , sam sem iz Nove Gorice in poznam kar nekaj špediterjev na italijanski strani(kolegi) tako da mi pošlji mail da vidimo kaj je potrebno vse urediti ...
LP
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Podjetje STAMAR iz Kopra je zame ze veckrat uredilo transporte plovil vkljucno z vsemi dokumenti. Imajo ob spediciji tudi lastno transportno firmo, ne vem pa, kako je z jadrnicami.
Stamar doo
Ferrarska 17
6000 KOPER - CAPODISTRIA
Slovenija
Telefon : +386 5 6308765 [več]
Telefon : +386 5 6308766
Faks : +386 5 6308768
Poklici jih, pa vprasaj.
Stamar doo
Ferrarska 17
6000 KOPER - CAPODISTRIA
Slovenija
Telefon : +386 5 6308765 [več]
Telefon : +386 5 6308766
Faks : +386 5 6308768
Poklici jih, pa vprasaj.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Carina
To imaš prav samo ,ker se ne ve porekla barke lahko pride tudi to v poštev ....
LP
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Sicer nisem strokovnjak za ta zadeve pa vendar bi se sam lotil take zadeve tako, da bi pridobil vse razpoložljive kopije dokumentov, ki jih lastnik ima nato pa bi šel z njimi na kapitanijo v Koper kjer bi se pozanimal kaj vse ti še manjka, da lahko plovilo registriraš v SLO. Tam ti morajo posredovati vse informacije, ki jih potrebuješ. Mogoče se da veliko narediti tudi po telefonu in fax - u. Ko imaš vse kar rabiš ti ostane le še prevoz v SLO.
Sem že bil na kapitaniji v tej zvezi in mi manjka le carinska deklaracija, lahko plačana v Italiji. Ker smo pričeli z obnovo, je ne bi rad dal v vodo in vozil v SLO na carino in potem spet nazaj na suho, verjetno bi z manj stroški šlo z italjanskim špediterjem in barka ostane tam kje se trenutno nahaja. Pa tudi problem je v tem, ker ni sedaj nikjer zavarovana, saj ni registrirana. To je tako, kot bi se z neregistriranim avtom in brez tablic, hotel peljati iz Trsta v Koper na registracijo... Razmišljal sem tudi že o ameriški zastavi, kjer ni problem registrirat, bi bil pa problem kasneje, ko bi bila barka obnovljena in bi jo hotel uvoziti - plačilo carine na obstoječo vrednost. 
dolfisi napisal/-a:Imel jo je švicarski državljan, ki je s familijo priplul do Monfalcona in jo tam dal na suho, ter jo tam tudi prodal. Skupaj s kupoprodajno pogodbo je bil opravljen tudi izbris iz švicarskega registra. Zato sedaj potrebujem carinske formalnosti in potem jo lahko registriram v Sloveniji.pozdrav
Švica žal ni v EU, kar pomeni, plačilo carine. Raje opravi to sedaj, ko še ni "porihtana"
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost