zamenjava motorja

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

bimbus
Kapitan
Kraj: OBALA

zamenjava motorja

OdgovorNapisal/-a bimbus » Po Maj 21, 2007 20:38

zanima me, katere dokumente potrebujem ce hocem zamenjat vgradni motor, in kako to poteka na kapitaniji ko ti vpisujejo nov motor v plovno dovoljenje. ce mores pripeljat coln na prikolici pred kapitanijo al je dovolj da prineses dokumente kateri so potrebni?
hvala za odgovore
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Maj 22, 2007 00:01

Žal nisem nikoli imel podobnega opravka, vendar je verjetno potrebno na ponovni pregled čolna. Tam bodo zagotovo pogledali številke motorja, ne pozabi pa da mora imeti motor tudi CE normo... Pa seveda račun, pa mogoče še potrdilo o pravilni montaži...

LP
bimbus
Kapitan
Kraj: OBALA

OdgovorNapisal/-a bimbus » To Maj 29, 2007 16:33

še eno vprašanje
kaj pri colnih z vgradnim motorjem se ta ne obravnava kot motor pri avtih?ker kolko jst vem zdej avti nimajo vec stevilke motorja. pri avtu ce menjas motor nimas nobenih problemov, saj se smatra kot rezeren del, pri colnih to se ni tako? ce ve mogoce se kdo kaj vec bi prosil ce mi lahko napise, nameravam menjat motor, ker se ga ne splaca popravljat :cry:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Maj 29, 2007 22:18

Ni tako kot pri avtomobilih! Motor ima lastno številko. Če vgrajuješ kakšen mariniziran motor iz avtomobila (samogradnja) je potrebno dobiti neke številke. Zdi se mi da od karoserije avtomobila. Seveda pri tem potrebuješ kup papirjev. Vglavnem na čolnu ni možno imeti motorja brez številk, vsaj legalno ne. Če kupuješ nov motor, bo imel serijsko številko in seveda ustrezne dokumente, med njimi tudi CE normo o izpušnih plinih in podobnem sranju...

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost