Papirji za izposojeno plovilo
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Papirji za izposojeno plovilo
Pozdravljeni!
Zanima me, kako je z potrebnimi papirji za izposojen čoln.
Primer je sledeč:
Stricu je kolega iz Italije lani posodil gumenjaka dolžine 4,5m z motorjem yamaha 25. Čoln ni registriran, ker v italiji ne potrebujejo registracije za ta čoln, ima pa plačano zavarovanje. Na Hrvaškem je stric nabavil vinjeto in na listo vpisal dve osebi. Vinjeta velja do avgusta tega leta.
Z njegovim kolegom sva se dogovorila, da čoln letos julija posodi meni. Ker je vinjeta še veljavna, me zanima, ali lahko jaz vpišem dodatne ljudi na listo in če je to možna ali lahko to opravim na bilokateri kapetaniji?
Zanima me tudi ali potrebujem katero potrdilo o izposoji čolna. Zasledil sem namreč da je potrebno imeti potrdilo v hrvaškem jeziku in ovirjeno pri notarju - stric tega namreč ni imel. Ali obstaja kakšen obrazec za to ali je to napisano na računalnik? Če je to potrebno, ali je to potrdilo lahko ovirjeno pri slovenskem notarju?
Zanima me, kako je z potrebnimi papirji za izposojen čoln.
Primer je sledeč:
Stricu je kolega iz Italije lani posodil gumenjaka dolžine 4,5m z motorjem yamaha 25. Čoln ni registriran, ker v italiji ne potrebujejo registracije za ta čoln, ima pa plačano zavarovanje. Na Hrvaškem je stric nabavil vinjeto in na listo vpisal dve osebi. Vinjeta velja do avgusta tega leta.
Z njegovim kolegom sva se dogovorila, da čoln letos julija posodi meni. Ker je vinjeta še veljavna, me zanima, ali lahko jaz vpišem dodatne ljudi na listo in če je to možna ali lahko to opravim na bilokateri kapetaniji?
Zanima me tudi ali potrebujem katero potrdilo o izposoji čolna. Zasledil sem namreč da je potrebno imeti potrdilo v hrvaškem jeziku in ovirjeno pri notarju - stric tega namreč ni imel. Ali obstaja kakšen obrazec za to ali je to napisano na računalnik? Če je to potrebno, ali je to potrdilo lahko ovirjeno pri slovenskem notarju?
Rabiš pooblastilo lastnika. Njegov podpis, overjen.
PUNOMOČ
Punomoč za upotrebljavanje dolje navedenog plovila. U slučaju davanja na korištenje dolje navedenog plovila trečjoj osobi, odgovornost je na opunomoćeniku, koji jamči u slučaju nesreče, štete ili nepravilnog odnosno protupravnog korištenja.
Registarski broj/Ime plovila:
Vlasnik:
Opunomoćenik:
Valjanost punomoči
Podpis vlasnik
Nekaj v tem stilu!
lpm
PUNOMOČ
Punomoč za upotrebljavanje dolje navedenog plovila. U slučaju davanja na korištenje dolje navedenog plovila trečjoj osobi, odgovornost je na opunomoćeniku, koji jamči u slučaju nesreče, štete ili nepravilnog odnosno protupravnog korištenja.
Vlasnik:
Opunomoćenik:
Valjanost punomoči
Podpis vlasnik
Nekaj v tem stilu!
lpm
Hmmm...
če prav razumem potem takem za izposojo slovenskih plovil na hrvaškem ne potrebujem podjetja na hrvaškem, niti plovil pod hrvaškimi zastavami, samo pooblastilo...
Čeprav bi bilo to zeloo fajn, da se lahko čartira in "čimmanj" € pušča hrvatom
če prav razumem potem takem za izposojo slovenskih plovil na hrvaškem ne potrebujem podjetja na hrvaškem, niti plovil pod hrvaškimi zastavami, samo pooblastilo...
Čeprav bi bilo to zeloo fajn, da se lahko čartira in "čimmanj" € pušča hrvatom
Marchi napisal/-a:Rabiš pooblastilo lastnika. Njegov podpis, overjen.
PUNOMOČ
Vlasnik:
Opunomoćenik:
Valjanost punomoči
Podpis vlasnik
Nekaj v tem stilu!
lpm
val napisal/-a:Če pa prečkaš mejo pa lako vsakič vpluješ z drugo posadko ne glede na število prehodov meje .
Ja na kvoto sem pa čisto pozabil;
Prečkanje meje pa je najverjetneje mišljeno zgolj po morju - ali lahko tudi na prikolici ter klasično po cesti, ter na prvi "carinski pomol" prijavit vse skupaj s prikolico ?!?
Bi to šlo???
SLOMARINE napisal/-a:val napisal/-a:Če pa prečkaš mejo pa lako vsakič vpluješ z drugo posadko ne glede na število prehodov meje .
Ja na kvoto sem pa čisto pozabil;
Prečkanje meje pa je najverjetneje mišljeno zgolj po morju - ali lahko tudi na prikolici ter klasično po cesti, ter na prvi "carinski pomol" prijavit vse skupaj s prikolico ?!?
Bi to šlo???
ne, ker se moras odjaviti na Slo kapetaniji
Ti boš rabil verjetno v italijanščini in hrvaščini. V hrvaščini zagotovo, za drugo pa ne vem, kje boš overil podpis v IT ali SLO. Pokliči na Upravno enoto in jih vprašaj če overijo podpis italijanu. Bo pa moral priti sem, tako da je bolje da on napiše poooblastilo in ga overi v IT in ti ga pošlje.
Ne vem kaj sploh toliko sprašuješ, če je imel že tvoj stric to vse urejeno. Naredi isto kot on.
Ne vem kaj sploh toliko sprašuješ, če je imel že tvoj stric to vse urejeno. Naredi isto kot on.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov