Evo podatki o carinah i davkih v RH do 31.05.2013

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

al

OdgovorNapisal/-a al » To Jan 22, 2013 15:08

amerglass napisal/-a:
al napisal/-a: S tem odgovorom pa nisem zadovoljen.

In kaj ti jaz morem, sem tu zato, da te zadovoljim ? Ma si frajer, HRček ti bo odgovoril isto, verjemi ! :D

Ma veš kaj amerglass, nisi me prepričal.
Ok, tukaj nisi niti za to, da bi me prepričal niti zadvoljil.

Vidim, da sicer nekaj veš a v glavnem limaš linke do zakonov, kar znam tudi sam poiskati.

Ko te pa konkretno vprašam pa nimaš odgovora. Saj ne da bi ga moral imeti a potem vsaj napiši: tega pa ne vem. Ne pa, da pišeš o podkupljivosti uradnikov, pa o cro carinikih itd...

Eh...
amerglass
Kontraadmiral
Kraj: Lj-okolica

OdgovorNapisal/-a amerglass » To Jan 22, 2013 15:11

sicer pa, tega vprašajte, "D zastava",
on tudi babo zamenja, da se le znebi obojega... :P :P :P

http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=146801
amerglass
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a amerglass » To Jan 22, 2013 15:13

al napisal/-a:Ok, tukaj nisi niti za to, da bi me prepričal niti zadvoljil.

Točno ! Zakaj pa - nagradno vprašanje zate ? :?:
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jan 22, 2013 15:23

amerglass napisal/-a:

Preberi kaj sem napisal v nadaljevanju.
A ne razumeš?
Ok, še enkrat: pišeš o tem, da (malo bom povzel) plovno dovoljenje (SLO) ni pravi izkaz o tem, da ima tako plovilo plačan DDV (plus seveda carinske obveznosti) in to utemeljuješ s podkuplivostjo in šlamparijo uradnikov na kapetaniji.

Torej tukaj si za to, da če že pišeš v tej temi, da o tem argumetirano pišeš.
Samo to. Ok, lahko tudi ne a mislim, da ti želiš vseeno nekaj pametnega povedati v tej temi, kar je super.
Sklicujem se le na moje vprašanje, ki sem ti ga postavil: kateri je ta posebni dokument, ki izkazuje, da je bil DDV plačan?

In še enkrat: jaz sem poklical na davčno, dobil odgovor. Od tebe ga nisem. Vsaj resnega ne. In kot sem zapisal prej: če ne veš, to napiši. Saj ni nič hudega. Jaz veliko stvari ne vem.
Markoz
Kontraadmiral
Kraj: Hraše Medvode-Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a Markoz » To Jan 22, 2013 15:30

amerglass zakaj kričiš name.

mene samo zanima kaj sedaj narediti z plovilom pod DL zastavo.
Prodajalci- podjetja, ki se ukvarjajo z registracijami plovil mi večinoma pravijo daj na Nizozemsko pa bo mir in najceneje ali 2 opcija na SLO.
Me samo zanima kaj bi vi naredili v mojem primeru ali še malo počakati kaj bodo Hr naumili ali v akcijo pa prerigistrirati.
Ali nima nobeden od vas Nizozemske zastave in kaj misli da bo po vstopu HR v EU.
Hvala vsem za pomoč!
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jan 22, 2013 15:33

@Markoz
Jaz bi naredil, kot sem pred leti, ko sem kupil jadrnico.
Registriral bi jo v SLO in tukaj plačal vse dajatve.
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » To Jan 22, 2013 15:38

Markoz,

v tej zmedi postov v tej temi, zdaj nisem šel iskat, kakšno plovilo imaš, oziroma če sploh imaš ustrezne dokumente za recimo temu kasnejšo registracijo plovila v Sloveniji.
Moja prejšnja barka je bila registrirana v USA, kot tvoja je bila DL, ko sem jo kupil sem preko Hypo leasinga iz Celovca dobil AT registracijo na podlagi tega, da sem predložil originalne certifikata o motorju, trupu... jih imam še zdaj v predalu doma. Če ne bi imel potrebnih certifikatov ne bi dobil AT registracije.
Pri ugotavljanju porekla in certifikatov povezanih s tem sta se ponavadi uporabljali dve metodi, da pomirim Amerlassa, da mi je nekaj vseeno ostalo znanja, kot je Amerglass napisal, da sem včasih na državni plači zizal...ker sicer ni res, pa se mi ne da o tem razpravljat..., da nadaljujem, dokazovanje s certifikatom, pridobitev certifikata za točno določeno plovilo s strani proizvajalca ali pa dokazovanje ustreznosti na podlagi enakega v EU registriranega sredstva, ki s svojim certifikatom dokazuje ustreznost.
Torej kaj od tega imaš?
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
amerglass
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a amerglass » To Jan 22, 2013 15:45

al napisal/-a:
amerglass napisal/-a:

... a mislim, da ti želiš vseeno nekaj pametnega povedati v tej temi, kar je super.

Priližno tako, hvala vendarle. Želim enostavno pomagat pred točo, ker je nesmisel jamrat potem ko je vse potolklo. In gotovo nimam vseh informacij, je najbrž še kdo, ki ve celo več, pa molči...

Torej, sprašuješ kakšno je potrdilo o plačilu davka ? Si že kdaj v življenju plačal davek (če ga že za barko nisi ?). Mislim, da ga plačaš vsak dan vsaj 5 x ... ko greš na kavo in ti na računu piše, ko greš v trgovino, pa tankat, pa k frizerju, vsak ti ga izstavi, (no, mogoče samo tista, ki se s čolnom prodaja najbrž ne... :P )

Torej, sprašuješ oslarije. DR.E. je prej zapisal, da je sam lastnoročno oddal naši kapetaniji potrdilo o plačanem davku. In to original !

Ne vem kako bi izgledalo neko potrdilo davkarije o plačanem DDV, a če imajo to v evidenci in če ti rabiš to za dokazovanje, ja hudiča, bo pa ona gospodična v črnem ja vklopila svoj IQ30 da ti bo spisala potrdilo. Ne vem, si predstavljam. A misliš da ne ?

Ampak sem že rekel: nehaj komplicirat, če imaš vse res urejeno. Mogoče bodo na HR že sami od DURS dobili podatke kdo ima urejeno in kdo ne...
Čeprav je tudi evidenca DURS o Slovencih, ki so lastniki plovil, zeeeeelo nepopolna. Zakaj ? - zaradi šlamparije al pa podkupljivosti. Pika. Tie break !
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jan 22, 2013 15:50

O tem ti govorim, ti pa spet pametuješ!
Račun oz. prodajna pogodba ne pa nek posebni dokument!

Daj beri poste in ne štartaj na prvo žogo.

Eh. Grem raje nazaj v temo navtika in bejbe, ker tole je umobolnica.
Markoz
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Markoz » To Jan 22, 2013 16:01

Zdravo,
imam vse certifikate in izjave ker je bilo plovilo kupljeno v Yuci v Lj.
Gre se za SeaRay 275.
hvala!
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » To Jan 22, 2013 16:10

po mojem je najbolje, da malenkost počakaš, da bodo zadeve začele tečt v HR, tako čakajo tudi moje prijatelji, ki so še vedno v leasingu na AT, ko bo to laufalo, daš vlogo za opravljanje uvoznega carinejnja v HR, enako pa se lahko anonimno pozanimaš tudi v Sloveniji, recimo, da pooblastiš kakega špediterja, da ti vse pripravi in preračuna. Potem se pa odločiš.

Je pa res, da je nekaj mojih kolegov preregistriralo Dl plovila na D zastavo, zgolj zaradi porekla.
Sam sem mnenja, da ko bo zadeva začela teči bo informacij več kot dovolj.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011

POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Markoz
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Markoz » To Jan 22, 2013 16:20

OK Hvala!
amerglass
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a amerglass » To Jan 22, 2013 18:10

Markoz napisal/-a:amerglass zakaj kričiš name.

mene samo zanima kaj sedaj narediti z plovilom pod DL zastavo.
Prodajalci- podjetja, ki se ukvarjajo z registracijami plovil mi večinoma pravijo daj na Nizozemsko pa bo mir in najceneje ali 2 opcija na SLO.
Me samo zanima kaj bi vi naredili v mojem primeru ali še malo počakati kaj bodo Hr naumili ali v akcijo pa prerigistrirati.
Ali nima nobeden od vas Nizozemske zastave in kaj misli da bo po vstopu HR v EU.
Hvala vsem za pomoč!

Eh, ne bereš vsega, sem lepo napisal, da je pohvalno, da iščeš rešitev. Kričim na take ki imajo plovilo v takem statusu kot ti, pa jim dol visi. Ni bolje da kričim, pa mogoče kdo sliši in bo hvaležen čez pol leta, kot da sem tiho in držim zase ?

Tole z NL ali SLO ali POL ali BE zastavami en nasvet: daj vprašaj na tej firmi, če ti kot lastniku, ki mu bodo urejali tujo registracijo, izročijo UVOZNO CARINSKO DEKLARACIJO (oz. ECL) in pa kakršenkoli dokaz, da je DDV v državi, kjer bi ti barko spravili skozi postopek, bil plačan.

Odgovorim ti kar tu: NE ! Zakaj ? Zato ker, kjerkoli bi speljali regularni postopek uvoza v EU, je pač davek treba plačat. In carino tudi, (a ne DR. E ? :wink: )
Za tak regularen uvoz je pa pač 2 jurčka premalo, sploh ker nekdo mora še zaslužit. Kapiš ? Dobil boš samo papirje brez kritja. Lahko da boš imel 10 let mir, lahko te pa nekdo gre preverjat. Skratka, čim nekdo ugotovi, da barka NI UVOŽENA v EU, boš imel problem. Jaz s tem ne bi mogel spat, nekdo drugi pa samo zamahne z roko. Pač stvar človeka in osebne odločitve. Jaz bi ravnal kot sta ti napisala tako Val kot Dr. E.

Vprašaj se še, kaj boš v bistvu plačal s tistima 2 jurjema za NL zastavico ?

V roku 2-3 tednov bo bistveno več znanega okrog postopkov na HR, obrni se na špediterja in ti bodo gotovo vse uredili. Malo skakanja pa bo, ampak saj ni tak problem dveh petkov reskirat za barko, mal HRbirokratke obiskat, pa vse z dobro voljo.

Vse se bo rešilo, nisi edini na zvezdicah, ki bodo zamenjane za - kockice.
Markoz
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Markoz » To Jan 22, 2013 18:34

OK, hvala.
imam opcijo jit na SLO za cca 4.000 €, ker pa pa izračunih bo tudi toliko prišlo na HR. Problem bo kako bodo carinili, ker v Slo z malo pomoči ti carinijo kolikor imaš napisano na k.p. Problem je tudi na Hr ker ko ga cariniš mora biti plovilo v brezcarinski coni in to ni tako enostavno ker sedaj čoln malo vozit sem in tja.
Drugač pa že nakateri objavljajo na spletu objavljajo sledeče za 800 €

Preregistracijo Vam uredimo dokaj hitro, ter za vso birokracijo poskrbimo mi, vi samo čakate da dobite dokumente oziroma vpisni list v roke. Za ceno preregistracije vašega plovila iz zastave ZDA na Nizozemsko zastavo nas prosimo kontaktirajte.
Ste rezident Evropske Unije in želite svoje plovilo registrirati znotraj EU oziroma na Nizozemskem. Z registracijo pod Nizozemsko zastavo pridobite ogromno.
• Ni potrebe po vsakoletnem sklepanju obveznega zavarovanja
• Izognite se nepotrebni lokalni birokraciji
• Plovila ni potrebno voziti nikamor na pregled
• Stroški registracije so ugodni
• Vso dokumentacijo Vam uredimo mi

Dokumentacija potrebna za registracijo plovila vna Nizozemskem, ki jo potrebujemo je sledeča:
• Pogodba oziroma račun o nakupu plovila
• Fotokopijo zdajšnje registracije
•Če je plovilo mlajše kot letnik 1998 CE certificate oziroma Declaration of Conformity (v primeru dag a nimate Vam ga lahko priskrbimo mi)
• Fotokopijo osebnega dokumenta lastnika
• Ime plovila
• Podatke o plovilu, kot so: ◦ Znamka in tip plovila
◦ Številka trupa
◦ Dolžina, širina in ugrez plovila
◦ Znamka in tip motorja
◦ Moč motorja v kW
◦ Številke motorja

V primeru da imate plovilo registrirano izven EU, največkrat je to ZDA, Vam prav tako lahko izredno ugodno uredimo preregistracijo na Nizozemsko zastavo. Cena preregistracije je od 800 EUR dalje in je odvisna od več dejavnikov:
• Starost plovila
• Dolžina plovila
• Moč motorja/motorjev
• Vrednost plovila
• Tip plovila
• Itd…
amerglass
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a amerglass » To Jan 22, 2013 18:43

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov